Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

Φροντιστήριο στους πυροσβέστες από τους πυρομανείς



Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Με θράσος χιλίων πιθήκων, ο ΣΥΡΙΖΑ των ανοιχτών συνόρων και των γενικών προσκλητηρίων, ο ΣΥΡΙΖΑ που έδωσε στον Ερντογάν το εργαλείο του εκβιασμού – με τον κ. Τσίπρα προσωπικώς να τον έχει αθωώσει εξισώνοντας την ειρηνική Ελλάδα με την επιθετική Τουρκία – καλεί την κυβέρνηση σε… ιδιαίτερα μαθήματα για την διαχείριση της εισβολής από την Τουρκία. Δηλαδή, συμβουλές στους πυροσβέστες από τους πυρομανείς!
Την ώρα που οι Έλληνες με τρόμο αναλογίζονται τι θα συνέβαινε αν στην κυβέρνηση ήταν το δίδυμο Τσίπρα – Καμμένου, στην ανακοίνωσή του, το κόμμα που συνειδητά προκάλεσε μια άνευ προηγουμένου κρίση, υποστηρίζει πως η κυβέρνηση πρέπει να… κάτσει «στο ίδιο τραπέζι με τον ΣΥΡΙΖΑ για να μάθουν με ποιον τρόπο κατάφερε να διαχειριστεί πολλαπλάσιες προσφυγικές ροές με
αποτελεσματικότητα και με σεβασμό στους κανόνες δικαίου. Με ποιο τρόπο εξασφάλισε την δήλωση ΕΕ - Τουρκίας που μείωσε τις ροές και ανάγκασε την Τουρκία να δεχθεί επιστροφές».
Αλλά όταν το ψέμα αποκαλύπτεται δεν υπάρχει άλλο καταφύγιο από το ψέμα. Γιατί όλοι γνωρίζουν το περιεχόμενο των «μαθημάτων» και την απάντηση στα ερωτήματα: Η «αποτελεσματικότητα» συνίσταται στην μετατροπή της χώρας σε κέντρο διερχομένων, με αποτέλεσμα να σφραγιστούν τα βόρεια σύνορά μας. Και η δήλωσε ΕΕ-Τουρκίας δεν εφαρμόστηκε ποτέ, αφού προέβλεπε επιστροφή στην Τουρκία όλων των παράτυπων μεταναστών που φθάνουν στα ελληνικά νησιά, καθώς και ότι για κάθε Σύρο που θα επιστρέφει στην Τουρκία ένας άλλος Σύρος θα μεταβαίνει στην ΕΕ.
Και για να τελειώνουμε, συνοψίζοντας:
Ο μύθος των γεωπολιτικών αλλαγών
-Ο πόλεμος στη Συρία ξεκίνησε το 2011. Οι περισσότερο φονικές χρονιές ήταν το 2013 και το 2014. Με βομβαρδισμούς, μάχες σώμα με σώμα και πολιορκίες στο Χαλέπι, στο Κομπάνι, στη Χομς, στη Λαττάκεια, στη Δαμασκό, στην Ιντλίμπ, με σφαγές όπως αυτή της Χάμα, με επιθέσεις με χημικά κατά του άμαχου πληθυσμού, με 5.000 νεκρούς το μήνα, με μαζικές εκτελέσεις από τους τζιχαντιστές (1.500 εκτελεσμένοι ήδη τον Ιούνιο του 2014), με 200.000 νεκρούς, με 700.000 πρόσφυγες στα τέλη του 2013 και 1 εκ. στα τέλη του 2014 στους τουρκικούς καταυλισμούς. Ωστόσο, μέχρι τις 27 Ιουνίου 2013, στην Ελλάδα είχαν υποβληθεί μόνο 385 αιτήματα ασύλου.
-Ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2014 ξεκίνησαν οι στοχευμένες συμμαχικές αεροπορικές επιδρομές, με σημαντικά πλήγματα κατά των θέσεων των τζιχαντιστών του ISIS (στα τέλη του Απριλίου 2015 ανακοινώθηκαν 2.000 νεκροί τζιχαντιστές), σημαντικό περιορισμό των συγκρούσεων μεταξύ κυβερνητικών δυνάμεων και ανταρτών, απελευθέρωση του Κομπάνι. Δηλαδή, στα τέλη του 2014 οι προοπτικές για την εξέλιξη του πολέμου ήταν περισσότερο ευοίωνες.
-Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι το 2015 άλλαξαν οι γεωπολιτικές συνθήκες και γι’ αυτό έφθασαν στη χώρα ένα εκατομμύριο άνθρωποι. Όταν, όμως, ρωτάς τι ακριβώς άλλαξε, είτε δεν απαντούν, είτε αναφέρονται σε γεγονότα που συνέβησαν επί διακυβέρνησης Σαμαροβενιζέλων – βέβαιοι ότι κανείς δεν θυμάται ημερομηνίες.
-Με δεδομένο ότι από το φθινόπωρο του 2014 η κατάσταση βελτιωνόταν και ότι η εικόνα του 2015 δεν έχει καμιά σχέση με αυτή του 2014 και του 2013, το μόνο που άλλαξε στην Ελλάδα το 2015 ήταν η κυβέρνηση. Από την πρώτη στιγμή οι ιστοσελίδες των τουρκικών εφημερίδων ανέφεραν ότι «τώρα στην Ελλάδα υπάρχει μια κυβέρνηση που έχει διαφορετική γνώμη για το προσφυγικό». Και, ως γνωστόν, στους καταυλισμούς μπορεί να μην φθάνουν οι εφημερίδες, έχουν όλοι όμως κινητά με ίντερνετ και ενημερώνονται. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 24 Φεβρουαρίου 2015, η εφημερίδα Χουριέτ, δημοσίευσε δηλώσεις δύο μουσουλμάνων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (Καραγιουσούφ και Ζεϊμπέκ), οι οποίοι εκφράζουν την αισιοδοξία τους «σχετικά με την επίλυση των προβλημάτων των μειονοτήτων στην Ελλάδα» και υπόσχονται την κατεδάφισή του «τείχους της ντροπής». «Ο Τσίπρας γνωρίζει καλά τα προβλήματά μας. Μας είπε ότι οι διακρίσεις κατά των “Τούρκων” πρέπει να σταματήσουν. Επίσης σε μήνυμά του είπε ότι το «τείχος της ντροπής» στα ελληνο-τουρκικά σύνορα, μήκους 12,5 χλμ θα κατεδαφιστεί», δηλώνει ο Ζεϊμπέκ.
Τα γενικά προσκλητήρια και τα κίνητρά τους
-Οι πρωτοβουλίες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έφθαναν ως μηνύματα στους καταυλισμούς. Η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου πέρασε τους δύο πρώτους μήνες συζητώντας πώς θα κλείσει η Αμυγδαλέζα και συνέχισαν παριστάνοντας τους σούπερ ανθρωπιστές, φέρνοντας νόμο για διευκόλυνση απονομής ιθαγένειας και νόμους που επέτρεπαν μόνο ανοιχτά κέντρα και καταργούσαν από αδίκημα την παράνομη είσοδο στη χώρα, καθώς και την σύλληψη, την κράτηση, την απέλαση, τα πρόστιμα (που υπήρχαν σε όλους τους προηγούμενους νόμους).
-Δεν επρόκειτο για ανθρωπισμό, αλλά για εκπόνηση σχεδίου στυγνής εκμετάλλευσης των προσφύγων και των μεταναστών. Οι νεκροί επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ξεπέρασαν τους 300, αφού είναι βέβαιο πως μετά από ένα γενικό προσκλητήριο και όταν οι βάρκες φθάνουν κατά εκατοντάδες, είναι αδύνατον να τους διασώσεις όλους, διότι απλά δεν διαθέτεις τόσες δυνάμεις.
-Τα προσκλητήρια του ΣΥΡΙΖΑ είχαν διπλή στόχευση: Από τη μια για να στηθεί μια μπίζνα προσελκύοντας, με την επίκληση των έκτακτων συνθηκών, ευρωπαϊκά κονδύλια εκτός μνημονίων και ελέγχου της τρόικας, τα οποία θα διοχέτευαν μέσω απευθείας αναθέσεων (νόμος 4368, άρθρο 96, Φεβρουαρίου 2016 που ανανεωνόταν συνεχώς, ακόμη και μετά την Κοινή Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας του Μαρτίου 2016 και όταν οι έκτακτες συνθήκες είχαν εκλείψει). Και από την άλλη για να πιεστούν οι Ευρωπαίοι να αποδεχθούν τα ηρωικά Τσίπρα-Βαρουφάκη όσον αφορά στα μνημόνια. Οι απειλές περί τζιχαντιστών που θα περνούσαν στην Ευρώπη αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Το αποτέλεσμα ήταν να κλείσουν τα βόρεια σύνορά μας, στις 23 Φεβρουαρίου 2016, με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να γίνονται η πρώτη παγκοσμίως κυβέρνηση που προκάλεσε αυτοεγκλωβισμό της χώρας της.
Ο Τσίπρας εξίσωσε τον θύτη με το θύμα
-Η Τουρκία έχει πατήσει πόδι και επιχειρεί στη Συρία από την αρχή. Ήδη από το 2011 ζητούσε ζώνη ασφαλείας. Με πρόσχημα ότι τάχα μάχεται το αυταρχικό καθεστώς του Άσαντ, επιχειρεί κατά των Κούρδων και προκαλεί κύματα προσφύγων. Και ήδη από το 2012 πραγματοποιεί μεγάλες επιχειρήσεις από αέρος και εδάφους. Οι τουρκικές επιχειρήσεις δημιουργούν κατάσταση χάους στα σύνορα με τη Συρία. Επομένως η Τουρκία δεν είναι θύμα, αλλά θύτης και είναι υποχρεωμένη να κρατά στο έδαφός της τους πρόσφυγες στη φυγή των οποίων η Άγκυρα συμμετέχει κανονικά όλα αυτά τα χρόνια.
-Ωστόσο, από την πρώτη στιγμή ο κ. Τσίπρας εξίσωσε την Ελλάδα με την Τουρκία. Κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία, στις 18 Νοεμβρίου 2015 – όπου παρακολούθησε και τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ελλάδας – Τουρκίας παρέα με τον Νταβούτογλου - ανακοινώθηκε πως Αθήνα και Άγκυρα συμφωνούν πως το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης δεν είναι ελληνικό ή τουρκικό, αλλά «οι δύο χώρες είναι θύματα της κατάστασης αυτής». Είπε ο κ. Τσίπρας συγκεκριμένα: «Το πρόβλημα οφείλεται στον πόλεμο, τους βομβαρδισμούς, την τρομοκρατία και τις επεμβάσεις στη Συρία. Αντιμετωπίζουμε ένα πρόβλημα που δεν είναι ούτε ελληνικό, ούτε τουρκικό. Η Τουρκία φιλοξενεί περίπου 2,5 εκατομμύρια πρόσφυγες, ενώ περίπου 650 χιλιάδες πρόσφυγες έχουν περάσει στην Ελλάδα. Χρειαζόμαστε περισσότερα βήματα συντονισμού και συνεργασίας για να χτυπήσουμε το δίκτυο των διακινητών». Δηλαδή ουσιαστικά εξαίρεσε την Τουρκία από τις «επεμβάσεις» και την αθώωσε τόσο για την συμμετοχή της στον πόλεμο, όσο και για την διακίνηση μεταναστών . Είπε δε και το περίφημο: «Η επίσκεψη σηματοδοτεί την έναρξη νέου, ελπιδοφόρου κύκλου στις σχέσεις των δύο χωρών. Ευελπιστούμε, με ουσιαστικό και εποικοδομητικό διάλογο να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της εποχής μας»! Οπότε, ο Νταβούτογλου σιγοντάρισε πανευτυχής: «Συζητήσαμε πολύ το προσφυγικό θέμα. Το πρόβλημα στη Συρία οφείλεται σε ένα καταπιεστικό καθεστώς και μια τρομοκρατική οργάνωση» - προσεκτικά απέφυγε να ονοματίσει την τρομοκρατική οργάνωση, προφανώς επειδή εννοούσε το κουρδικό PKK και όχι τον ISIS. Και κατέληξε: «Το προσφυγικό δεν είναι πρόβλημα ούτε της Τουρκίας, ούτε της Ελλάδας. Να μη φορτώνει κανείς το βάρος αυτό στους ώμους της Τουρκίας και της Ελλάδας. ΟΙ αρχές περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων που δεσμεύουν την Τουρκία, δεσμεύουν και την Ευρώπη. Η Τουρκία και η Ελλάδα είναι θύματα του ζητήματος»!
Ο Μητσοτάκης αντιδρά, ο Τσίπρας ζητά… έκτακτη σύνοδο
-Με τον μύθο των δύο θυμάτων ζήσαμε όλα αυτά τα συριζαϊκά χρόνια. Σ’ αυτό το μεγάλο ψέμα έβαλε τέλος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την δήλωσή του της 28ης Φεβρουαρίου: «Η Ελλάδα δεν φέρει καμία ευθύνη για τα τραγικά γεγονότα στη Συρία και δεν θα υποστεί τις συνέπειες των αποφάσεων άλλων». Ξεκαθάρισε έτσι πως μόνο η Ελλάδα είναι θύμα και υφίσταται τις συνέπειες των πράξεων άλλων (μεταξύ των οποίων και η Τουρκία, που πράγματι δεν είναι θύμα, αλλά θύτης).
-Άλλωστε, το πώς θα αντιμετώπιζε το πρόβλημα ο κ. Τσίπρας φάνηκε στις 28 Φεβρουαρίου, όταν, αφού συσκέφθηκε με τους πρώην υπουργούς του, κατέληξε ότι στα νησιά δεν χρειάζονται τα ΜΑΤ και… συμβούλευσε να ζητήσει η Ελλάδα έκτακτη σύγκληση Συνόδου Κορυφής, για να εγγυηθεί η ΕΕ την Κοινή Δήλωσή της με την Τουρκία, η οποία είναι νεκρή! Δηλαδή ο ίδιος αντί να συντονίζει τις ενέργειες για να αντιμετωπιστεί άμεσα η απειλή, θα… έφευγε ταξίδι!
23 Σύνοδοι, 3 Διασκέψεις, 5 Συμβούλια, 50 συσκέψεις!
Σημειώστε ότι επί πρωθυπουργίας Τσίπρα πραγματοποιήθηκαν για το θέμα:
Τρεις έκτακτες Σύνοδοι Κορυφής (23-24 Σεπτεμβρίου 2015, 25-26 Οκτωβρίου 2015, 7-8 Μαρτίου 2016),
Οκτώ Σύνοδοι Κορυφής (18-19 Φεβρουαρίου 2016, 18 Μαρτίου 2016, 7 Ιουλίου 2016, 20-21 Οκτωβρίου 2016, 14-15 Δεκεμβρίου 2016, 9-10 Μαρτίου 2017, 28-29 Ιουνίου 2018, 17-18 Οκτωβρίου 2018),
Δύο μίνι Σύνοδοι (17-18 Δεκεμβρίου 2015, 24 Σεπτεμβρίου 2016),
Τρεις άτυπες Σύνοδοι (Φεβρουάριος 2017 στη Μάλτα, Ιούνιος 2018 στις Βρυξέλλες, Σεπτέμβριος 2018 στο Σάλτσμπουργκ),
Δύο Σύνοδοι των χωρών του Νότου (Σεπτέμβριος 2016 και Ιανουάριος 2017),
Μία Σύνοδος μελών και μη μελών της ΕΕ (Οκτώβριος 2015),
Μία Διάσκεψη Υψηλού Επιπέδου για τη Μετανάστευση και τις Προσφυγικές Ροές, στη Νέα Υόρκη (Οκτώβριος 2015),
Δύο Σύνοδοι του ΟΗΕ (23-24 Μαΐου 2016, Κωνσταντινούπολη, Παγκόσμια Ανθρωπιστική Σύνοδος με συμμετοχή Τσίπρα και Μουζάλα και 19 Σεπτεμβρίου 2016, με ομιλία Τσίπρα στην Ολομέλεια της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ για τη διαχείριση προσφυγικών-μεταναστευτικών μετακινήσεων μεγάλης κλίμακας),
Μία Διάσκεψη για το Παγκόσμιο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση (Μαρόκο, 10 Δεκεμβρίου 2018, με συμμετοχή Τσίπρα)
Ένα έκτακτο Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών (22 Σεπτεμβρίου 2015),
Τέσσερα Συμβούλια υπουργών Εσωτερικών (25 Φεβρουαρίου 2016, 9 Δεκεμβρίου 2016, 26-27 Ιανουαρίου 2017, 13 Δεκεμβρίου 2017),
Δύο Σύνοδοι του ΝΑΤΟ (14-15 Ιουνίου 2016 και 8-9 Ιουλίου 2016), ενώ Τσίπρας και Καμμένος έχουν φέρει ήδη από τον Φεβρουάριο το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο – για να στηρίζει τώρα την Τουρκία,
Μία Διάσκεψη των υπουργών Εσωτερικών και Άμυνας (Φεβρουάριος 2017, Βιέννη)
Σε όλα αυτά πρέπει να προσθέσουμε και τις τουλάχιστον 50 διυπουργικές συσκέψεις που οργάνωσε ο Τσίπρας υπό την προεδρία του, αλλά και τις συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου και της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματός του.
Φαντάζομαι να καταλάβατε τι προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ! Να συνεδριάζουμε ενώ η Ελλάδα δέχεται εισβολή!

elzoni.gr