Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

Προβάδισμα τελικού, με εισβολές, ξυλοδαρμούς και διακοπές / ΑΕΚ - Άρης 2-1:

ΑΕΚ - Άρης 2-1: Προβάδισμα τελικού, με εισβολές, ξυλοδαρμούς και διακοπές! (highlights)

Η ΑΕΚ νίκησε 2-1 τον Άρη στο ΟΑΚΑ, στον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου, σε ένα παιχνίδι που αμαυρώθηκε από εισβολές σε αποδυτήρια και αγωνιστικό, τον ξυλοδαρμό του Θόδωρου Καρυπίδη και του γυμναστή του Άρη και συνολική διακοπή 33 λεπτών!
Στο «Κλεάνθης Βικελίδης», στα τέλη Απριλίου, θα κριθεί η πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου, με την ΑΕΚ ωστόσο να ανακτά προβάδισμα μετά το 2-1 στο πρώτο ματς.

Οι Μάνταλος (8΄), Βράνιες (58΄) πέτυχαν τα γκολ των νικητών, ενώ είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Μπρούνο Γκάμα με πέναλτι στο 11'.
Νωρίτερα (3') ο Αραούχο είχε δοκάρι, ενώ ο Άρης ολοκλήρωσε το ματς με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Ματίγια με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 50'.
 Σημειώνεται ότι το β' ημίχρονο ξεκίνησε με 27 λεπτά καθυστέρησης, λόγω επεισοδίων στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ, 
Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΚ εισέβαλε στα αποδυτήρια των διαιτητών, με σκοπό να διαμαρτυρηθεί στους διαιτητές για κάποιες αποφάσεις που ο ίδιος θεώρησε ότι ήταν εις βάρος της ομάδας τους. Έξω από τα αποδυτήρια ήταν ο πρόεδρος του Άρη, Θόδωρος Καρυπίδης. Ο Μελισσανίδης βλέποντάς τον του όρμηξε και χειροδίκησε εναντίον του, ενώ τον απειλούσε με αχαρακτήριστες εκφράσεις. Στο επεισόδιο ενεπλάκησαν κι άλλοι παράγοντες των δύο ομάδων.
Μετά το γκολ του Βράνιες, με το οποίο διαμορφώθηκε το 2-1 υπέρ της ΑΕΚ, κάποιοι οπαδοί προσέγγισαν τον πάγκο του Άρη, χτυπώντας τον και τρομοκρατώντας τους αναπληρωματικούς παίκτες και το υπόλοιπο επιτελείο των "κιτρίνων", οι οποίοι έτρεξαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο.
Την ίδια ώρα κάποιοι άλλοι επιτέθηκαν και χτύπησαν στον γυμναστή του Άρη, Λάζαρο Βαρδάκη, ο οποίος έπεσε στο έδαφος και μεταφέρθηκε υποβασταζόμενος στον πάγκο.
Ο Χαριστέας έχει κάνει κίνηση "πάμε να φύγουμε απο εδώ" μετά τον τραυματισμό του γυμναστή του Άρη κατά τους πανηγυρισμούς του 2ου γκολ της ΑΕΚ. Προφανώς μεταπείστηκε και το ματς συνεχίζεται, μετά από νέα μικρή διακοπή για να επανέλθει η τάξη.

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Μπακάκης, Βράνιες, Σβάρνας, Λόπες, Κρίστιτσιτς, Σιμάνσκι, Βέρντε (75΄ Κλωναρίδης), Μάνταλος, Λιβάγια, Αραούχο (88΄ Χριστόπουλος)
ΑΡΗΣ (Μίκαελ Ένινγκ): Κουέστα, Ρόουζ, Κόρχουτ, Βέλεθ, Δεληζήσης, Σάσα, Ματίγια, Λάρσον (68΄ Ούγκο Σόουζα), Φετφατζίδης (53΄ Αμπού Μπα), Μπρούνο Γκάμα (90+5΄ Ντιγκινί), Ιντέγε