Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

ΠΕΛΟΠΙΔΑΣ ΚΑΛΛΙΡΗΣ: Μαζί για το αυτονόητο με την Κοινωνία των Πολιτών: Εθελοντές Δασοπυροσβέστες-Διασώστες



Δε θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε το αυτονόητο: Η συζήτηση και ο σχεδιασμός για την εξέλιξη του Δήμου Κορινθίων, δεν μπορεί να συμβαίνει χωρίς τη συναίνεση της Κοινωνίας. Πολύ περισσότερο όταν η Κοινωνία με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια, μάχεται εθελοντικά για την ασφάλεια και προστασία των συνανθρώπων μας και του Περιβάλλοντος. Μετά από αποδοχή  πρόσκλησής μας, ο επικεφαλής μας Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας και υποψ. Δήμαρχος Κορινθίων, Πελοπίδας Καλλίρης, πραγματοποίησε μια πρώτη
διαβούλευση με εκπροσώπους των ιδιαίτερα ενεργών και γνωστών για την προσφορά τους συλλόγων «Διασωστικό Σώμα Κορινθίων ΠΗΓΑΣΟΣ»,  «Εθελοντές Περιβάλλοντος Χιλιομοδίου SOSTE TO» και «Περιβαλλοντικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Αθικίων», συλλόγων που συγκινούν και εμπνέουν με τη δράση τους.
Άλλωστε, από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη, ο Πελοπίδας Καλλίρης, συνεργάστηκε με τις εθελοντικές οργανώσεις για τη διαχείριση έκτακτων και σοβαρών κρίσεων από φυσικές καταστροφές στην Κορινθία μας, και γνωρίζει πολύ καλά ότι οι συνθήκες και οι υφιστάμενες υποδομές, δεν είναι οι πλέον κατάλληλες για την διατήρηση  και  ενίσχυση του σπουδαίου έργου που οι εν λόγω σύλλογοι (όπως και ευρύτερα οι εθελοντικές οργανώσεις του Δήμου Κορινθίων με ίδιο αντικείμενο) επιτελούν.
Η ισοκατανομή/αναλογικότητα των πόρων και η ύπαρξη και διάθεση μέσων, οχημάτων και εξοπλισμού για την αποτελεσματικότερη δράση των Συλλόγων, αλλά και για την ασφάλεια των μελών τους, η καθιέρωση/βελτίωση δομών σε επίπεδο  Δήμου για τον καλύτερο συντονισμό των επιχειρήσεων, όπως και την πραγματοποίηση ασκήσεων και εκπαίδευσης, ήταν μερικά μόνο από τα καίρια ζητήματα που απασχόλησαν τη συζήτηση.
Ευχαριστούμε θερμά τους εκπροσώπους των Συλλόγων για την συμβολή τους στην προσπάθειά μας να κάνουμε μαζί με την Κοινωνία των Πολιτών πράξη το αυτονόητο, για τις ειδικές γνώσεις που μας προσέφεραν, αλλά και για το συνολικό τους έργο για τον συνάνθρωπο, έργο παράδειγμα για όλους μας. 


ΠΕΛΟΠΙΔΑΣ ΚΑΛΛΙΡΗΣ