Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

Κατάληψη στο Σταθμό Λαρίσης από πρόσφυγες – Δεν γίνονται δρομολόγια


Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, άτομα στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητεςΗ εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΠΛΑΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΛΑΡΙΣΗΣ: Τάσος Μητσόπουλος Greekradio web Channel
 Εκατοντάδες πρόσφυγες έχουν καθίσει πάνω στις ράγες του σταθμού Λαρίσης και ζητούν να μεταφερθούν στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, προκειμένου να φύγουν από την Ελλάδα. Ένα τρένο κατάφερε νωρίτερα να προσεγγίσει τον σταθμό με χαμηλή ταχύτητα και να αποβιβαστούν οι επιβάτες. Υπάρχουν όμως τρένα που είναι σταματημένα στη μέση της διαδρομής και προσπαθεί η ΤΡΕΝΟΣΕ να αντιμετωπίσει το πρόβλημα για να μπορέσσει να «απεγκλωβίσει» τους επιβάτες που είναι μέσα σε αυτά πιθανότατα με λεωφορεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, κάποιοι πρόσφυγες έχουν ξεκινήσει με τα πόδια κατά μήκος των σιδηροδρομικών γραμμών με προορισμό τη Θεσσαλονίκη. Στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις.
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε ότι αδυνατεί να εκτελέσει τα προγραμματισμένα δρομολόγια. Αιτία όλου αυτού του σκηνικού είναι η φήμη ότι στις 12 το μεσημέρι πρόκειται να ανοίξουν τα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία και να επιτραπεί η ελεύθερη διέλευση προς τη Βόρεια Ευρώπη.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομαΗ εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και υπαίθριες δραστηριότητες