Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

ΟΙ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Κάθε Κράτος έχει μία πρωτεύουσα. Η Ελλάδα επέλεξε από το 1834 την Αθήνα. Δυστυχώς με την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδος μεταπολεμικά η Αθήνα σταδιακά γιγαντώθηκε και έφθασε σήμερα να έχει το μισό πληθυσμό της χώρας ερημώνοντας την υπόλοιπη.

Όταν ένα άλλο Κράτος ξεκινά μία άλλη πρωτεύουσα υπάρχει. Βόρεια της Μακεδονίας μας στη Βόρεια Μακεδονία του Αλέξη Τσίπρα υπάρχει μία άλλη πρωτεύουσα τα Σκόπια. Ένοχα ίσως τελευταία ο κ.Τσίπρας και μερίδα των ΜΜΕ αναφέρεται για επικείμενο ταξίδι του στα Σκόπια και όχι στη Βόρεια Μακεδονία του με τους πολίτες και τη γλώσσα τους.

Αυτό που παραξενεύει τελευταίως είναι ο καταιγισμός σε μέσα ενημέρωσης αλλά και δηλώσεις επισήμων, ημεδαπών και αλλοδαπών περί μίας άλλης πρωτεύουσας στην Ελλάδα της όμορφης Θεσσαλονίκης, ως πρωτεύουσας των Βαλκανίων.

Είνα καλά να σταματήσει το δούλεμα και η προσπάθεια αλλοεθνών, ντυμένων ή όχι Ελλήνων αδιάφορο, περί άλλης πρωτεύουσας. Στο τέλος σε καμιά δεκαριά χρόνια θα μας πούνε και για άλλο Κράτος. Στη βιασύνη τους κάποιοι πατριώτες μοιράσανε και μαγικά χαρτάκια. 

Με την επικράτηση του παρακράτους μέσα από τους δουλέμπορους ναρκωτικών, τσιγάρων, πετρελαίου και ανθρώπων στο τέλος θα ακούσουμε και για την αυτονομία της Στερεάς Ελλάδας όπως πάμε.

Τόσο μίσος για την Ελλάδα είναι κατανοητό. Τόσο φως δώσαμε κάποτε και τόσο αέριο έρχεται τώρα να ζεστάνει τις ψυχές της Ευρώπης μέσα από τους αγωγούς. Κάποιοι όμως ονειρεύονται και εργάζονται νυχθημερόν για μία Ελλάδα μέχρι τα διόδια της Μαλακάσας. 

Ματαιοπονούν. Ας μην πούμε καλύτερα τι θα πάρουν.

Λ.ΚΑΛ.
thedayaftergr.blogspot.com