Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης «Εγγύηση για τη διασφάλιση της δημοκρατικής λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου η παράταξη της πλειοψηφίας»


http://www.topontiki.gr/sites/default/files/pontikiold/oldphotostatoulis1395656079.jpg«Παραβιάζουν βάναυσα τη δημοκρατική λειτουργία του συλλογικού οργάνου του Περιφερειακού Συμβουλίου και αυτό θα είναι το στίγμα που θα τους συνοδεύει. Επιχειρούν να σταματήσουν τη θεσμική λειτουργία ενός δημοκρατικού οργάνου παρότι δεν έχουν κανένα τέτοιο δικαίωμα. Είναι πανικόβλητοι γιατί βλέπουν τη σχέση μας με την κοινωνία των πολιτών. Είναι πανικόβλητοι γιατί διαπιστώνουν ότι τίποτα δεν μπορεί να διαταράξει τη σχέση μας με τους πολίτες» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης για τη συντονισμένη
απουσία της αντιπολίτευσης προκειμένου να ματαιώσουν τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
«Είναι πολιτικά προκλητική η συμπεριφορά τους, καθώς δεν σέβονται την εντολή των πολιτών και τη δημοκρατική λειτουργία των συλλογικών οργάνων. Αυτός είναι ο πολιτικός πολιτισμός τους; Με τη σημερινή τους σκόπιμη και πολιτικά ανήθικη απουσία ξεγυμνώθηκαν μπροστά στους πολίτες, τους οποίους δε σέβονται, όπως δε σέβονται το δημόσιο διάλογο» δήλωσε ακόμη ο Πέτρος Τατούλης και υπογράμμισε «το έργο της Περιφερειακής αρχής δεν μπορούν να το σταματήσουν. Έχουμε εργαστεί σκληρά, μεθοδικά και με υπευθυνότητα και έχουμε εξασφαλίσει όλα τα απαιτούμενα έργα για τους πολίτες της Πελοποννήσου».
«Αυτοί που κόπτονται δήθεν για τους πολίτες δεν ντράπηκαν να δηλώσουν δημόσια ότι στόχος τους είναι να εμποδίσουν το Περιφερειακό Συμβούλιο να ξανασυνεδριάσει. Αποκαλύπτουν το δόλιο και οργανωμένο πολιτικά σχέδιό τους, το οποίο παραπέμπει σε πραξικοπηματικές λογικές και ομολογούν κυνικά στους Πελοποννήσιους πολίτες ότι αποτελούν το μακρύ χέρι των παράκεντρων εξουσίας. Είναι αναμφίβολα όνειδος προσωπικά για τον καθένα από αυτούς, αλλά και για τα πολιτικά τους κόμματα που είτε προτρέπουν σε τέτοιες πρωτοφανείς αντιδημοκρατικές συμπεριφορές, είτε τις ανέχονται».


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ