Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

Η πολιτική ζούγκλα και εμείς

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhOVq1B6OSJZYVAoQkMMTYKlcAnvVOintGmdDmFSccqwMR7iXUhyphenhyphenX5040oXfR-Gp1ZPzhyvBNBLUe5Dvq5K4bqDCyIph0so9R0ojkA5GvxXzcGaxI3sPoTLctLbgd1QTQUSIKK-klh7HSo/s1600/katerina+farmaki.BMP * Άρθρο της Κατερίνας Γκέκη - Φαρμάκη

Τους τελευταίους μήνες είμαστε θεατές σε πρωτοφανείς κυβιστήσεις του πολιτικού συστήματος, που δεν αφορούν πια μόνο τις όποιες αποφάσεις σε οικονομικά ζητήματα, αλλά εξαπλώνονται στο ίδιο το αξιακό μας σύστημα !!! 

_Υπουργοί αφήνουν υπονοούμενα για εξαγορά ψήφων, αλληλοκατηγορούνται και δίνουν ραντεβού στα δικαστήρια.... 

_Άλλοι ακυρώνουν τις κόκκινες γραμμές με τις οποίες εξελέγησαν, και εκχωρούν την ψήφο τους άνευ όρων... 


_Βουλευτές πρωτοστατούν στην διάλυση του κόμματός τους και ψάχνουν εκλόγιμη θέση σε άλλο. 

 _Στελέχη "μεταλλάσσονται" ξεχνώντας τι υποστήριζαν ,για μια καρέκλα λίγων μηνών και μια θέση στην λίστα
.
Προφανώς ο απλός πολίτης παρακολουθεί όλα αυτά που συμβαίνουν με απογοήτευση, αντιλαμβανόμενος ότι δύσκολα θα προκύψουν λύσεις στα προβλήματά του από ένα τέτοιο πολιτικό προσωπικό!!! 

Η απαξίωση μεταδίδεται σε όλες τις εκφάνσεις της δημόσιας ζωής, κλονίζει συθέμελα αρχές και αξίες και καταπίνει και εκείνους τους άξιους και ικανούς, αφού μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά!!!! Πως να πιστέψει ο ψηφοφόρος και να ξεχωρίσει αυτούς ή αυτές που πραγματικά θα είναι χρήσιμοι να εκλεγούν και να προσφέρουν ;; κι από την άλλη πλευρά γιατί ένας πολίτης να θέλει να ασχοληθεί με τα δημόσια πράγματα, όταν είναι σίγουρο ότι θα κατηγορηθεί με το " όλοι τα παίρνουν " ;

Όταν σίγουρα θα συκοφαντηθεί, θα πληγωθεί και θα ταλαιπωρηθεί; Αδιέξοδα τεράστια, που συσσωρεύονται καθημερινά και απαξιώνουν την ίδια την δημοκρατία μας !!!

Έχω την πεποίθηση λοιπόν, ότι αυτή είναι και η μεγαλύτερη πρόκληση μπροστά μας και το καθήκον όλων μας στις εκλογές, οπότε αυτές κι αν γίνουν!!!
Να αποδείξουμε ότι μάθαμε και ότι Ναι βγαίνουμε σοφότεροι από την κρίση!!!
Να επιλέξουμε ένα νέο πολιτικό προσωπικό, που να μπορέσει να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη σε αξίες και θεσμούς, και να προδώσει και πάλι αίγλη στην πολιτική!!!!


* Η Κατερίνα Γκέκη - Φαρμάκη είναι τ. βουλευτής ΠΑΣΟΚ Κορινθίας και υποψηφία  βουλευτής με το ΚΙΝ.ΑΛ. στην Κορινθία