Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

«Μυρίζει» βαριά ήττα ΣΥΡΙΖΑ σε Περιφέρειες και Δήμους



Δεν πάνε καλά τα πράγματα για τον ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφερειακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση. Από τις μετρήσεις που τρέχουν αλλά και από την εικόνα που έχουν τα επιτελεία των υποψηφίων στην Περιφέρεια Αττικής και τους δήμους Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πειραιά κανένας υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ δεν δείχνει ότι έχει πιθανότητες να κερδίσει τις εκλογές.

 Η Δούρου μπορεί να μπει στον δεύτερο γύρο σε βάρος του Σγουρού (τον οποίο στις προηγούμενες εκλογές είχε κερδίσει οριακά) αλλά θα χάσει με τεράστια διαφορά από τον Πατούλη. Η διαφορά παίζει να είναι μεγαλύτερη και από 20 μονάδες (60%-40%) με τον Παναγιώταρο της Χρυσής Αυγής να παίρνει διψήφιο ποσοστό και τον Σγουρό να κινείται κοντά στο 17%. Στην Αθήνα ο Ηλιόπουλος δεν υπάρχει πουθενά. Άργησε πολύ να ανακοινωθεί και έχει μείνει πάρα πολύ πίσω. Μπακογιάννης και Γερουλάνος τον κερδίζουν με διαφορά. Το ίδιο και ο Κασιδιάρης που έρχεται τρίτος. Τέταρτος έρχεται ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ! Στην Αθήνα μπορεί να υπάρξει μεγάλη ανατροπή και έκπληξη εάν ο Γερουλάνος είναι κοντά στον Μπακογιάννη σε ποσοστά στον δεύτερο γύρο της αναμέτρησης. Υπάρχει δηλαδή πιθανότητα ο Γερουλάνος να κερδίσει στον δεύτερο γύρο όσο και αν φαίνεται απίστευτο αυτό!
Στην Θεσσαλονίκη είναι ακόμα χειρότερα τα πράγματα. Η Νοτοπούλου αποτελεί κόκκινο πανί για τους Θεσσαλονικείς λόγω του Σκοπιανού και με εξαίρεση ένα 5%-6% ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που αποτελούν τον σκληρό πυρήνα του κόμματος κανένας άλλος δεν πρόκειται να την στηρίξει. Στην Θεσσαλονίκη φαίνεται πως στον δεύτερο γύρο θα είναι σίγουρα ο Ν. Ταχιάος και ένας εκ των Ορφανού – Ψωμιάδη που και οι δυο προέρχονται από τον χώρο της ΝΔ, αλλά επειδή είναι αντάρτες θα έχουν πιθανότητες να εκλεγούν γιατί θα τους ψηφίσουν οι ψηφοφόροι των άλλων κομμάτων και παρατάξεων!
Και στον Πειραιά όμως είναι δύσκολα τα πράγματα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Μπελαβίλας πλην των σκληρών ΣΥΡΙΖΑίων, δεν πρόκειται να ψηφιστεί από την κοινωνία. Έχει ανοίξει σκληρή κόντρα με τον συνδυασμό του σημερινού δημάρχου και αυτό δεν τον ευνοεί γιατί θα υπάρχει απέναντι του ο μηχανισμός του Ολυμπιακού που είναι ισχυρότατος στον Περαιά. Μόραλης και Βλαχάκος φαίνεται πως θα περάσουν άνετα στον δεύτερο γύρο με τον Βλαχάκο να έχει περισσότερες πιθανότητες να ψηφιστεί γιατί οι αριστεροί κομματικοί ψηφοφόροι θα προτιμήσουν ένα υποστηριζόμενο από τη ΝΔ παρά τον συνδυασμό που συμμετέχει ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός! Το μίσος των κομματικών ΣΥΡΙΖΑίων για Μόραλη και Μαρινάκη είναι μεγάλο. Όπως και να ‘χει πάντως και στον Πειραιά ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται να έχει πιθανότητες να μπει στον δεύτερο γύρο. Η μάχη μεταξύ Μόραλη και Βλαχάκου θα είναι ανοιχτή.
Μέχρι τις εκλογές πάντως θα δούμε πολλά αλλά οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ θα έχουν ένα μεγάλο μειονέκτημα. Την υποστήριξη του κυβερνώντος κόμματος το οποίο έχει μεγάλη φθορά και θα συμπαρασύρει σχεδόν όλους τους υποψηφίους δημάρχους και υποψηφίους περιφερειάρχες. Έτσι συμβαίνει πάντα με τα κυβερνητικά κόμματα και έτσι συνέβη στις προηγούμενες εκλογές όταν η ΝΔ έχασε σημαντικές περιφέρειες και δήμους. Τώρα τα πράγματα θα αντιστραφούν και επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ιστορία στην αυτοδιοίκηση όπως έχουν η ΝΔ και το πρώην ΠΑΣΟΚ η ήττα θα είναι πολύ βαριά και θα κάνει μεγάλο θόρυβο…
Fimotro