Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΜΕΛΟΝΤΙΚΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjxCTTg7bGLQOsmziuxczgIrngBcZruC3pw8p1irDO0q8NFHW-oolXOLuFIksZTcXaxnuEEkNY4jtRkV-x0hNOasdBFQ4wEtuNgQAJvVvYrXnrRYGwA8f9gDu6TXzJYG209vFSdIbsLaHs/s400/kostaskousoyloskor+orizontes.png
Του Κώστα Αν. Κουσουλού

Πρώην Αντιδήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Κύριοι, μελλοντικοί υποψήφιοι. Δημοτικοί Σύμβουλοι  του  Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης ..(ήρθε η ώρα να τα δείτε και να τα ζήσετε στο πετσί σας και σας εύχομαι καλή επιτυχία).
θα σας απαντήσω με ότι έζησα και τα είδα από μέσα και χωρίς να μπω σε αντιπαράθεση.

Αυτή η Δημοτική αρχή ΝΑΙ έκανε λάθη (ουδείς αλάνθαστος) Αλλά.... 

Δεν έκανε λάθη όμως, αντίθετα στο συμφέρον του Πολίτη και του Δήμου. Παραλάβαμε έναν Δήμο με τεράστια χρέη και όλοι να ζητούν χρήματα και να πρέπει να τα πληρώσεις μέσω Δικαστικών αποφάσεων. 
Η δομή του Δήμου υπολειτουργούσε και οι υπηρεσίες σε πολλά επίπεδα αντιμετώπιζαν προβλήματα. Χρήματα ειδικά τα πρώτα χρόνια δεν ερχόντουσαν από πουθενά. Οι δημότες και καταστήματα χρωστούσαν υπέρογκα ποσά, προσωπικό ειδικά για την καθημερινότητα δεν υπήρχε και παλεύαμε με τα ψέματα. Θυμηθείτε ο πρώην Δήμος Ευρωστίνης πόσα άτομα είχε και πόσα είναι τώρα. 
Προσλήψεις δεν το συζητούμε  διότι τα ανταποδοτικά όπως προανέφερα είναι στο κόκκινο. Δάνεια να πληρωθούν πολλά και εμείς.. δεν πήραμε ούτε ένα και ειδικά στα οικονομικά κάνεις δεν έχει να προσάψει τίποτα. 
Πάμε τώρα λοιπόν στον τόπο τον οποίο καταγόμαστε στον Δήμο Ευρωστίνης. Καποδιστριακός Δήμος τα πρώτα 12 χρόνια και τα χρήματα και τα προγράμματα να τρέχουν από τα μπατζάκια μας (ΑΘΗΝΑ 2004). 
Φτάνουμε λοιπόν στον Καλλικράτη και συνένωση με Δήμο Ξυλοκάστρου. Αρχή κρίσης..και ο πρώην Δήμος αρχίζει την κατάρρευση με υπηρεσίες να κλείνουν, με Δημαρχείο να υπολειτουργεί, με Ειρηνοδικείο (ένα μεγάλο παιχνίδι...) που χάθηκε και τα χρήματα που παίρνει πλέον η Δημοτική Ενότητα 3 φορές κάτω. 
Και μια ερώτηση....
Άχρηστοι και επικίνδυνοι εμείς, θέλω να μου πείτε ένα μα ένα εργάκι από την προηγούμενη Καλλικράτη Δημοτική Αρχή;
 Ενώ εμείς ψάξετε σας  παρακαλώ η να σας τα δώσω εγώ τι πρόκειται να γίνει σε έργα. Και Επειδή χτες μου αναφέρατε για Περιφέρεια λέω τούτο....
Δεν άνοιξαν ποτέ το στόμα τους οι Περιφερειακοί και δεν ζήτησαν τίποτα για τον τόπο και ούτε έγινε τίποτα (Εκτός του γηπέδου Ροζενών  που έτρεξε μόνο η ομάδα.....) Ούτε τις τρύπες που φωνάζουμε για Ζάχολη δεν έκλεισαν όχι να στον έφτιαχναν κιόλας. Τα άλλα είναι παραμύθια με την Περιφέρεια. 
Για τα έργα επανέρχομαι των προηγούμενων, κανένα μην το ψάξετε πουθενά και η δικαιολογία ήταν ότι τους αφήσαμε χρέη από τον Καποδιστριακό αλλά δεν το είπαν ποτέ. Όπως και τώρα λάθος 100% προσωπική μου θέση το ότι δεν ενημερώσαμε τον λαό τι παραλάβαμε. Τι; Χάος και Χρέη. 
Μπορώ να γράφω πολλά και με την συνείδηση μου καθαρή διότι πάλεψα, δούλεψα, πλήρωσα και χωρίς καμία βοήθεια, όπως ήμουν υποχρεωμένος να κάνω απέναντι στον Δημότη. . Θα το κλείσω με μια μόνο φράση και θυμηθείτε  την. Αναζητάτε   το καινούργιο και καλά κάνετε . Προσέχετε όμως διότι κρύβει και παγίδες.....Και μάλιστα πολλές. Εδω θα είμαστε Καλη σας  ημέρα!!

ΚΩΣΤΑΣ  ΚΟΥΣΟΥΛΟΣ