Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

Ο ΠΑΙΑΤ, Ο ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ, ΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΤΣΑΚΟΣ


Της Λέττας Καλαμαρά

Στην κοπή της πίτας του Propeller Club o πρεσβευτής των Η.Π.Α. αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ξανά σε επενδύσεις αμερικανικών κεφαλαίων που όλο ακούμε και δεν βλέπουμε όσο μακριά και αν κοιτάμε χρόνια τώρα. Ασφαλώς ο Αμερικανός πρέσβης άρτι αφιχθείς στην Ελλάδα μετά τη de facto διχοτόμηση της Ουκρανίας υπέρ των συμφερόντων της Ρωσίας κάτι θα ξέρει παραπάνω.

Μία σύμπτωση από αυτές που μας βάζουν σε προβληματισμό, ημέρες κρίσης της αξίας της στρατιωτικής ηγεσίας σύμφωνα με τα εθνικά ιδεώδη, είναι η αναφορά του πρέσβη στον εφοπλιστικό όμιλο Τσάκου και τη μεταφορά του πρώτου φορτίου LNG από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα τον περασμένο Δεκέμβριο. Το φιλοπάτρη Τσάκο κατά μία περίεργη σύμπτωση των ημερών βράβευσε και ο νέος Υπουργός Άμυνας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Αποστολάκης πριν από δύο ημέρες στο ακριτικό νησί και φιλόξενο τόπο παρανόμων μεταναστών της Χίου.

Ο κ.Πάϊατ αναφέρθηκε και στα ναυπηγεία της Σύρου, μία βασανισμένη εταιρεία στο παρελθόν που βρίσκει τα δρόμο της με τη μέριμνα της εταιρείας ΟNEX του κ.Ξενοκώστα. Στην παρούσα φάση σύμφωνα με το ρεπορτάζ τα ναυπηγεία ONEX κατέχει μία μονοπρόσωπη εταιρεία ΙΚΕ λογω δικαστικών εκκρεμοτήτων διεκδίκησης ποσών χαμηλής αξίας. Είναι πράγματι λυπηρό μία επένδυση εκατομμυριών ευρώ να εμποδίζεται για μερικές δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Ελπίζουμε η ελληνική δικαιοσύνη να κάνει το έργο της σύντομα και να δούμε τα Νυαπηγεία υπό τον κ.Ξενοκώστα ανθηρά για το καλό της πατρίδας.

Για το καλό της πατρίδας και την αντιμετώπιση απειλών από τα όμοια συμμαχικά Κράτη πολλοί υποστηρίζουν ότι απαιτείται η κρατική ναυπήγηση ευέλικτων σκαφών πάντα για το καλό της πατρίδας. Οι προδιαγραφές τους και οι διαδικασίες κρατικών προμηθειών απαιτούν ειδικούς γνώστες του αντικειμένου από παλιά. Μια εποχή που δυστυχώς αποδείχτηκε διεφθαρμένη στο μεδούλι της ή τουλάχιστον μέχρι την κορυφή της στρατιωτικής ηγεσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες δημιούργησαν ένα σύστημα κρατικών αξιωματούχων που συμπτωματικά συνεχώς βρίσκεται στις κατάλληλες θέσεις ανανεωμένο με νέο αίμα για να μεριμνά για το καλό της πατρίδας και ενίοτε το δικό του.

Ο κ.Αποστολάκης πολιτικός πια και μόνο αν και διαρρέεται ότι αισθάνεται ακόμα στρατιωτικός που θέλει να μεριμνήσει για το καλό της πατρίδας στις επερχόμενες στρατιωτικές κρίσεις ανωτάτων αξιωματικών που ξεκινούν από σήμερα με την αναπλήρωση των εκδιωχθέντων μετά την απόφαση του ΚΥΣΕΑ και σύμφωνα με το Νόμο επίσημα με τις τακτικές κρίσεις από την 1η Μαρτίου. Ασφαλώς να μιλάμε για Νόμους στη σημερινή Κοινοβουλευτική Δημοκρατία μας με Υπουργούς χωρίς λαϊκή ψήφο είναι κάτι επικίνδυνο.

Σχετικά με την ένθερμη υποστήριξη του καθεστώτος Μαδούρο από το ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα σε ευθεία αντιπαράθεση με τις φιλελεύθερες ιδέες και παγκόσμια συμφέροντα των ΗΠΑ και της Δύσης δεν έγινε γνωστό αν αναφέρθηκε ο κ.Πάιατ. Αναμένουμε.

Thedayaftergr