Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Ο Κώστας Καραμανλής μίλησε (και πάλι) στην ψυχή της Κεντροδεξιάς

 

Για άλλη μια φορά, υπενθύμισε με όσα είπε, γιατί παραμένει ο τελευταίος Έλληνας πολιτικός, ο οποίο έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου επικεφαλής και εκφραστής μιας πλατιάς κοινωνικής πλειοψηφίας, άνω των 3 εκατομμυρίων πολιτών.
Καμία σχέση δηλαδή, με τους διαδόχους του στην πρωυπουργία, που, όχι τυχαία, εξέφρασαν συρρικνωμένες κοινωνικές πλειοψηφίες, με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να διαχειριστούν επαρκώς και αποτελεσματικά τα δραματικά χρόνια των Μνημονίων.
Ο Κώστας Καραμανλής γνώρισε τη συνήθη αποθέωση στο 12ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Σημασία όμως, έχουν όσα είπε. Που άγγιξαν και πάλι την ψυχή της Κεντροδεξιάς.
Και έδειξαν το δρόμο για την εκλογική επικράτηση της σημερινής Νέας Δημοκρατίας. Εκπροσωπώντας τα συμφέροντα και ανταποκρινόμενη στις αγωνίες των πολλών. Εκείνων που δοκιμάζονται περισσότερο από την κρίση.
Η δήλωση του Κώστα Καραμανλή έχει ως εξής:
«Είμαστε στην τελική ευθεία μιας κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης. Στόχος μας είναι μια ευρύτατη κοινωνική πλειοψηφία, για κυβέρνηση ισχυρή και σταθερή, με ορίζοντα τετραετίας.
Κυβέρνηση που
  • Θα υπηρετεί και θα υπερασπιστεί  αποτελεσματικά τα εθνικά συμφέροντα, σε ένα ολοένα και πιο αβέβαιο διεθνές περιβάλλον.
  • Θα οδηγήσει τη χώρα σε επενδυτική και αναπτυξιακή ανάκαμψη.   
  • Θα στηρίξει έμπρακτα τους κοινωνικά ασθενέστερους, που  επλήγησαν περισσότερο και άδικα τα χρόνια της κρίσης.
Την προοπτική αυτή, μόνο η δική μας Παράταξη μπορεί να διασφαλίσει. Στο μεγάλο αυτό αγώνα είμαστε όλοι στην πρώτη γραμμή».