Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Ο Ολυμπιακός «ξέρανε» τη Μίλαν, 3-1: Τέτοιες βραδιές σε έκαναν Θρύλο “Γονάτισε” τους “ροσονέρι” ο Θρύλος! “Έκσταση” για την πρόκριση στο “Καραϊσκάκης”

Ολυμπιακός – Μίλαν: “Γονάτισε” τους “ροσονέρι” ο Θρύλος! “Έκσταση” για την πρόκριση στο “Καραϊσκάκης” | Newsit.gr 
 Μεγαλειώδης πρόκριση για τον Ολυμπιακό, που νίκησε με 3-1 τη Μίλαν και πήρε το “εισιτήριο” για την επόμενη φάση του Europa League, αφήνοντας εκτός τους Ιταλούς. Οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να αποκλείσουν τη μεγάλη Μίλαν και να πάρουν την πρόκριση στους «32» του Europa League προκαλώντας δέος σε όλη την Ευρώπη.
Ήταν κάτι που του το χρωστούσε εδώ και χρόνια. Ο Ολυμπιακός είχε φτάσει πολλές φορές στην πηγή, αλλά νερό δεν είχε πιει. Κατάφερε, όμως, κόντρα σε μία ομάδα μεγαθήριο με ένα πολύ βαρύ όνομα να επικρατήσει με σκορ 3-1 και να πάρει την πρόκριση στους «32» του Europa League. Οι Πειραιώτες πήραν μία
θρυλική πρόκριση απέναντι στη Μίλαν και θα συνεχίσουν την ευρωπαϊκή τους πορεία και το 2019. Ένας Ολυμπιακός που δεν φοβήθηκε τη Μίλαν, την κοίταξε στα μάτια και την έκανε να φαίνεται μικρή απέναντι του.Η έκπληξη από την πλευρά του Πέδρο Μαρτίνς έγινε με την ενδεκάδα της ομάδας, αφού επέλεξε να ξεκινήσει τον Γιάννη Φετφατζίδη, ο οποίος μετά το ματς στο Περιστέρι ήταν συνεχώς εκτός αποστολής. Ο Πορτογάλος προπονητής προτίμησε να παίξει με καθαρούς εξτρέμ σε αυτό το παιχνίδι και όχι να πάει με το σχήμα που είχε παρατάξει στη Σεβίλλη κόντρα στη Μπέτις. Τα… κουκιά ήταν μετρημένα για τον Ολυμπιακό, αφού ήθελε νίκη είτε με 2-0, είτε με 3-1 για να περάσει στην επόμενη φάση.
Το έλεγαν στο λιμάνι ότι το πίστευαν και το έδειξε από την πρώτη επαφή με τη μπάλα. Στο 12ο δευτερόλεπτο ο Σισέ έκανε ένα γέμισμα από την άμυνα και έβγαλε τον Γκερέρο σε ανεπανάληπτο τετ α τετ με τον Ρέινα, αλλά ο Ισπανός επιθετικός δεν μπόρεσε να τον νικήσει και να κάνει το 1-0. Η ευκαιρία μπορεί να χάθηκε, αλλά ο Ολυμπιακός γέμισε αυτοπεποίθηση και βγήκε αυτό στο γήπεδο. Η Μίλαν από την άλλη έδειχνε να έχει πιει… θάλασσα από το δυνατό ξεκίνημα του Ολυμπιακού και την ατμόσφαιρα που επικρατούσε στο γήπεδο. Στο 10 ο Κούτρης με ωραία σέντρα από αριστερά βρήκε στο δεύτερο δοκάρι τον Φορτούνη και εκείνος επιχείρησε να τροφοδοτήσει με κεφαλιά τον Γκερέρο, αλλά η άμυνα της Μίλαν έδιωξε σε κόρνερ. Ο Ολυμπιακός πατούσε καλά στο γήπεδο είχε την πρωτοβουλία και έβγαζε θέληση και πίστη, ενώ το συγκρότημα του Γκατούζο έδινε την αίσθηση ότι ενδιαφερόταν περισσότερο να προφυλάξει το σκορ. Παρόλα αυτά στο 18’ απείλησε με τον Κουτρόνε να φτιάχνει για τον Ιγκουαΐν, αυτός να βγαίνει απέναντι από τον Σα, αλλά ο Πορτογάλος να τον νικάει. Στο επόμενο λεπτό (19’) ο Τσαλχάνογλου εκτέλεσε κόρνερ, ο Σαπάτα έκανε την κεφαλιά και ο Σα έδιωξε σε κόρνερ. Στο 21’ ο Κουτρόνε βγήκε απέναντι από τον Σα, αλλά και πάλι ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού ήταν νικητή. Έτσι η Μίλαν υπενθύμισε στον Ολυμπιακό ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να του κάνει τη ζημιά. Όπως και να ‘χει η ομάδα του Πειραιά είχε ηρεμία στο παιχνίδι της ακολουθούσε το πλάνο της και βρήκε ευκαιρίες για γκολ που δεν τις έκανε γκολ γι’ ακόμα μία φορά. Το ημίχρονο έκλεισε με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη και με τον Ρέινα να πέφτει στην αριστερή του γωνία για να κρατήσει το 0-0.
 Με τον ίδιο τρόπο ξεκίνησε ο Ολυμπιακός και το δεύτερο ημίχρονο. Στο 47’ ένα σουτ του Φετφατζίδη πέρασε λίγα εκατοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ρέινα και στο 51’ απάντησε ο Κεσιέ. Οι Πειραιώτες ήταν αυτοί που είχαν τη μπάλα στα πόδια τους και αυτοί που έκαναν παιχνίδι. Αντίθεα η Μίλαν εκείνο που ήθελε ήταν να διαχειριστεί το σκορ. Οι παίκτες του Γκατούζο από πολύ νωρίς έπαιζαν με το χρονόμετρο κάνοντας καθυστερήσεις και προσπαθώντας να ροκανίσουν το χρόνο. Ο Ολυμπιακός πίστευε στην πρόκριση και πάλευε για την υπέρβαση. Στο 53’ ο Φετφατζίδης είχε σουτ άουτ και στο 58’ ο Καμαρά είδε τον Ρέινα να μπλοκάρει.
Στο 60’ ο Φορτούνης έκανε ωραία κομπίνα στο κόρνερ με τον Ποντένσε, η άμυνα της Μίλαν αιφνιδιάστηκε και ο Σισέ με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Η Μίλαν αντέδρασε στο 62’ με ένα σουτ του Κουτρόνε, το οποίο πέρασε άουτ, αλλά σε γενικές γραμμές έδειξε να τα έχει χαμένα. Στο 64’ χάθηκε τρομερή ευκαιρία με τον Ποντένσε να περνάει ωραία μπαλιά στον Φορτούνη, αυτός βγήκε απέναντι από τον Ρέινα, πλάσαρε αλλά ο πορτιέρε της Μίλαν κράτησε το μηδέν και στην εξέλιξη της φάσης ο Γκερέρο σημάδεψε τον Σαπάτα αντί να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα σε κενή εστία. Ήταν θέμα χρόνου το δεύτερο γκολ και αυτό ήρθε στο 70’ με αρκετή δόση τύχης, όταν ο Γκιγιέρμε έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στα πόδια του Σαπάτα, πήρε ύψος και κατέληξε στα δίχτυα του Ρέινα για το 2-0.
 Σε εκείνο το σημείο ο Ολυμπιακός είχε σκορ πρόκρισης, όμως, στο 72’ ο Σαπάτα από κόρνερ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1 και να βάλει τη Μίλαν ξανά σε θέση οδηγού για την πρόκριση. Οι Πειραιώτες, ωστόσο, έβγαλαν αντίδραση μίας μεγάλης και ώριμης ομάδας. Δεν πανικοβλήθηκαν και συνέχισαν να ακολουθούν το πλάνο τους. Στο 75’ ο Γκερέρο έχασε μοναδική ευκαιρία και οι Πειραιώτες με την εικόνα τους έπειθαν ότι μπορεί να βάλουν κι άλλο γκολ. Ο Μαρτίνς στο 79’ έβαλε στον αγωνιστικό χώρο τον Τοροσίδη και στην πρώτη φάση που συμμετείχε ο Έλληνας αμυντικός πήρε πέναλτι από τον Αμπάτε. Στο 80’ έγινε η παράβαση και στο 81’ ο Φορτούνης εκτέλεσε εύστοχα για να κάνει το 3-1 και να δώσει στον Ολυμπιακό ξανά σκορ πρόκρισης. Η Μίλαν είχε βγει έξω από τα νερά της, τα νεύρα την είχαν κυριεύσει και ο Ολυμπιακός πολύ ωραία διαχειριζόταν το σκορ. Στο φινάλε η Μίλαν έκανε τις τελευταίες της προσπάθειες προκειμένου να πετύχει το δεύτερο γκολ. Δεν τα κατάφερε και ο Ολυμπιακός είναι αυτός που πήρε μία μεγάλη πρόκριση.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Καμαρά (79’ Τοροσίδης), Γκιγιέρμε, Ποντένσε (85’ Μπουχαλάκης), Φορτούνης, Φετφατζίδης (69’ Νάτχο), Γκερέρο
Μίλαν (Τζενάρο Γκατούζο): Ρέινα, Καλάμπρια, Αμπάτε, Σαπάτα, Ροντρίγκεθ (85’ Χαλίλζοτζιτς), Κεσιέ, Μπακαγιόκο, Τσαλχάνογλου, Καστιγιέχο, Ιγκουαΐν, Κουτρόνε (78’ Λαξάλ).

Βαθμολογία

1. Μπέτις 12 (7-2)
2. Ολυμπιακός 10 (11-6)
3. Μίλαν 10 (12-9)
4. Ντουντελάνζ 1 (3-16)