Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

ΚΩΣΤΑΡΑΚΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΣ ΑΝΕΥΘΥΝΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ!



Της Λέττας Καλαμαρά


Το Ρουβίκωνα της Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη διαβαίνει ο απόστρατος Στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος, την Κυριακή το μεσημέρι, για να διαφωτίσει τους Συνέδρους της για τον «Νέο Υπεύθυνο Πατριωτισμό». (https://www.protothema.gr/files/2018-12-14/ch/programma.pdf)  Μια πραγματική έκπληξη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθόσον ο κ.Κωσταράκος ηγήθηκε του «Παλαιού, προφανώς Ανεύθυνου, Πατριωτισμού», χωρίς να καταφέρει να τον αλλάξει ιδιαίτερα επί της ηγεσίας του. Ο Στρατηγός Κωσταράκος χωρίς Στρατό δεν αναμένεται να μιλήσει για αυτά που δεν έκανε ως Αρχηγός. Ο κ.Κωσταράκος αποτελεί μία από τις πιο αμφιλεγόμενες σύγχρονες στρατιωτικές μορφές.


Όχι μόνο επιβίωσε πολιτικά επί αλλεπάληλων Υπουργών Εθνικής Άμυνας από την άκρα κατά κάποιους Δεξιά μέχρι την Κυβερνώσα Αριστερά αλλά αφού επιλέχθηκε και καταξιώθηκε από την ευρωπαϊκή ελίτ, με έδρα το Παρίσι, ηγήθηκε της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Δημιούργησε και αυτός, όπως και άλλοι προκάτοχοί του, ένα σύστημα πιστών εντός του Στρατεύματος, που μέρος του τον ακολούθησε και στην αλλοδαπή είτε ως βοηθοί είτε ως σερβιτόροι σε μία άκρως τιμητική θέση για την Ελλάδα.

Στο ίδιο διάστημα όμως δημιούργησε και ένα άλλο σύστημα αντιπάθειας μέσα στο Στράτευμα, το οποίο θεώρησε, ορθώς ή λανθασμένα, ότι ο κ.Κωσταράκος δεν εξυπηρετούσε εθνικούς σκοπούς με την ηγεσία του, κινούμενος ενίοτε ακόμα και μη αξιοκρατικά. Αποκορύφωμα της προσωπικής πολιτικής του υπήρξε η αντιπαράθεσή του, ως ενεργός Αρχηγός της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με την ίδια την εθνική Κυβέρνησή του, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον νυν Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων Ναύαρχο Αποστολάκη, με πρωτόγνωρους χαρακτηρισμούς, που σόκαραν το Στράτευμα και την κοινωνία.

Η αλήθεια είναι ότι ο κ.Κωσταράκος πέτυχε ένα μεγάλο κατόρθωμα ως Διευθυντής του Επιτελικού Γραφείου του φερόμενου ως διαπράττοντα ποινικό αδίκημα πρώην Αρχηγού Στρατού κ. Παναγιωτάκη. Ενώ σύμφωνα με την Εισαγγελέα κα Παντελάκη: "Ο κατηγορούμενος (κ. Παναγιωτάκης) τέλεσε τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας και νομιμοποίηση εσόδων κατ’ εξακολούθηση, αλλά όχι κατ’ επάγγελμα. Έκανε την εισήγηση κατακύρωσης της προμήθειας του συστήματος, ενώ από την ακροαματική διαδικασία και από την κατάθεση και το πόρισμα Βλάχου προέκυψε κίνηση χρημάτων από τους λογαριασμούς του κατηγορουμένου Ευσταθίου σε λογαριασμούς του κατηγορούμενου Παναγιωτάκη, αλλά και το ότι ο ίδιος είχε συστήσει εξωχώρια εταιρεία", (https://www.iapopsi.gr/to-ypovrychio-paichnidi-tis-mizas/),  ο κ.Κωσταράκος παρέμεινε αλώβητος στους πειρασμούς χειρισμού των σχετικών φακέλων ή ίσως δεν διέγνωσε κανέναν κίνδυνο και συνέχισε την εξέλιξή του απρόσκοπτα, με βάση τις αξίες του.

Αυτό που ξεπερνάει τη φαντασία μας είναι η ομιλία του κ.Κωσταράκου για το «Νέο Υπεύθυνο Πατριωτισμό», όταν ο ίδιος ως ηγέτης των Ενόπλων Δυνάμεων ανεχόταν, πριν την έλευση και τη δημόσια αποκάλυψη του Πάνου Καμένου, ότι επανδρώνονται Μονάδες που φυλάνε Θερμοπύλες με το εγκληματικό ποσοστό του 30%! (http://www.onalert.gr/stories/o-kammenos-pyrovolei-apo-ton-evro-kai-anakoinonei-mazikes-metatheseis/40641 (...Οι μονάδες  στον Έβρο, στην παραμεθόριο και στα νησιά θα έχουν πληρότητα 100% τουλάχιστον. Δεν πρόκειται να συνεχιστεί το φαινόμενο να βλέπουμε 400% πληρότητα της μονάδας στην Καλαμάτα και 30% στην παραμεθόριο.)

Σύμφωνα με τους ειδικούς το ποσοστό αυτό είναι τραγικό και στην πραγματικότητα οδηγεί ήρωες σε βέβαιο θάνατο ή σύλληψη, πέραν από την απραξία σε ειρηνική περίοδο και τις ανεπανόρθωτες συνέπειες σε πλήθος θεμάτων. Πριν την έλευση του κ.Καμμένου, ο κ.Κωσταράκος άραγε δεν έβλεπε τον παλαιό πατριωτισμό; Και αν τον έβλεπε, γιατί δεν μίλαγε τότε για το δικό του πατριωτισμό ή απλά δεν εγκατέλειπε την εξουσία. Ακόμα χειρότερα, ο κ.Κωσταράκος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, επέδειξε την ύψιστη ντροπή απέναντι σε έναν κατώτερο Αξιωματικό του, όταν επέλεξε την υιοθέτηση ανωνύμων επιστολών, πάγια πρακτική του Παρακράτους και εχθρών της Ελλάδας, για να κινηθεί εναντίον του, χωρίς να βρει ποτέ το θάρρος να τον αντιμετωπίσει μπροστά του. Δυστυχώς, αυτές οι περίεργες συμπεριφορές του, που πολλοί αποδίδουν σε μία εμμονή και πάθος, φυσιολογικό για πολλούς, με την εξουσία δημιούργησαν ένα διχαστικό σύστημα οπαδών και απέχθειας του στις Ένοπλες Δυνάμεις. Οι μεν αδημονούν να τον ξαναδούν στη Μεσογείων με εξουσία οι δε αηδιάζουν στην ιδέα της αναξιοκρατίας.

Ο κ.Κωσταράκος όπως και κάθε πολίτης φυσικά έχει το δικαίωμα να ομιλεί και να αξιολογείται δημόσια. Επίσης, γιατί όχι και να κατέλθει στην πολιτική και τη βάσανο της Δημοκρατίας μας, την ψήφο του λαού. Αυτό που οι κατέχοντες την εξουσία, όπως ο κ.Μητσοτάκης και όλοι μας οφείλουν να ξέρουν, είναι ότι οι άντρες πρέπει να περνάνε από την εμπρός πόρτα και ποτέ από την πίσω και μάλιστα σκυφτοί. Μία συζήτηση για την ανάγκη των Βουλευτών Επικρατείας και την κατάργηση αυτής της ελιτίστικης "πίσω πόρτας" του Κοινοβουλίου αξίζει να αναλυθεί. Αν ο λαός μας, η δημοκρατία μας, δεν έχει το επίπεδο και τη δύναμη να στείλει στην Ελληνική Βουλή αξιέπαινους ανθρώπους ή ακόμα χειρότερα αυτοί αδυνατούν να λάβουν την ψήφο εμπιστοσύνης του λαού, ποιος ο λόγος να εισέρχονται στη Βουλή, να καταλαμβάνουν Υπουργεία, να ορίζουν, μετά από σαρωτικές αλλαγές φυσικά, νέους Αρχηγούς Στρατού που κατά σύμπτωση το όνομα τους να καταλήγει σε -άκος, ειδικούς στις προμήθειες όπως ο κ.Παναγιωτάκης που φαίνεται σύμφωνα με την Εισαγγελέα ότι αμαύρωσε τις Ένοπλες Δυνάμεις. Στη συνέχεια να προμηθεύονται οι νέοι Αρχηγοί, των οποίων το πόθεν έσχες δεν ελέγχθηκε ποτέ, ταχύπλοα σκάφη από το Ναυπηγείο του Αιγαίου και να εμφανίζονται ως αγοραστές ιστορικών και μαρτυρικών εφημερίδων της Ναυτοσύνης για να τις κλείσουν.

Αυτά για αρχή, κ.Μητσοτάκη, και το νέο Πατριωτισμό της Άμυνάς μας. 

Το κουίζ πάντα θα μένει αναπάντητο: Τι γύρευε ο βασανιστής των ΕΣΑ, Έλληνας Γκιουλέν και εξυπηρετητής γειτονικών Κρατών, στο αυτοκίνητο του Έλληνα Αρχηγού ΓΕΕΘΑ κατά τη μετάβασή του στο Μνημόσυνο Ηρώων ΛΟΚ στο Καβούρι. Όποιος πρώην Α'ΓΕΕΘΑ μπορεί, ας απαντήσει... 

Thedayaftergr