Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

στα χαρακωματα Μαξιμου με ΚΙΝΑΛ Στη Βουλή πάει η δικογραφία για το C4I μετά την εμφάνιση μάρτυρα που μίλησε για εμπλοκή υπουργού

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/06/vouli-500.jpg
Στο χειρότερο δυνατό σημείο βρίσκονται πλέον οι σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ μετά και την ολομέτωπη επίθεση που εξαπέλυσε στη Φώφη Γεννηματά το πρωθυπουργικό γραφείο και την εξίσου σκληρή απάντηση της. Η υπόθεση ξεκίνησε όταν το Κίνημα αλλαγής κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης σχετικά με την διερεύνηση πτυχών της υπόθεσης του συστήματος
C4I,
Σε εμπλοκή πολιτικού προσώπου έπεσε ο  ο εφέτης ειδικός ανακριτής Δημήτρης Ορφανίδης που χειρίζεται την υπόθεση του C4i και συγκεκριμένα την ανάθεση του έργου το 2003 στην αμερικανική SAIC.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από περίπου ένα μήνα μάρτυρας προσήλθε αυτοβούλως και φέρεται να κατέθεσε στοιχεία για μίζες εμπλέκοντας σε δωροδοκία πολιτικό, μέλος του τότε ΚΥΣΕΑ. Αυτό σημαίνει ότι ο δικαστικός λειτουργός αναμένεται να διαβιβάσει τις επόμενες ημέρες τη δικογραφία στη Βουλή βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών.
Aναφορά κατέθεσαν βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με την οποία ζητούν απαντήσεις σχετικά  με την πορεία της υπόθεσης για το σύστημα ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων επικεντρώνοντας σε θέματα για τυχόν ευθύνες πρώην υπουργών για χρονικό διάστημα μετά τις 2004. 
Στην αναφορά τους οι βουλευτές τονίζουν ότι: «Δια της παρούσης δε αναφορά μας, τονίζουν οι βουλευτές, θέτουμε σε γνώση Σας το ως άνω ιστορικό, δεδομένης της σοβαρότητας των διαλαμβανομένων στοιχείων και του περιεχομένου της όλης υποθέσεως, η οποία άπτεται ποινικών ευθυνών πρώην κυβερνητικών στελεχών, σας ζητούμε να επιληφθείτε αυτής, κατά το λόγο αρμοδιότητα σας, για την παροχή των αναγκαίων απαντήσεων και διευκρινήσεων περί του μέχρι σήμερα χειρισμού της σχετικής δικογραφίας. Ευελπιστούμε δε ότι η κατατιθέμενη αναφορά θα υποστηρίξει και διευκολύνει το έργο σας και την υψηλή θεσμική σας αποστολή».
Την αναφορά υπογράφουν οι βουλευτές, Βασίλης Κεγκέρογλου, Γεώργιος-Δημήτριος Καρράς, Θεόδωρος Παπαθεωδώρου και Γιάννης Κουτσούκος.

Με αφορμή την συγκεκριμένη κίνηση το Μέγαρο Μαξίμου εξαπέλυσε επίθεση στο Κίνημα Αλλαγής κάνοντας λόγο για συκοφαντική δυσφήμιση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.
Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση τονίζεται ότι: «Η συκοφαντική επίθεση του Κινήματος Αλλαγής εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας, η οποία κλιμακώθηκε με τη σημερινή επίσκεψη αντιπροσωπείας του στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, αποτελεί πρωτοφανές ηθικό, πολιτικό και θεσμικό ατόπημα. Μέχρι στιγμής ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ έχουν επιλέξει το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου. Θα πάρουν θέση ή θα συνεχίσουν να συνδράμουν στις επιθέσεις κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας με τη σιωπή τους; Αναμένουμε με ενδιαφέρον».
Οξύτατη ήταν η αντίδραση της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Η Φώφη Γεννηματά με συνέντευξή τη στο open απάντησε στο Μέγαρο Μαξίμου για την κατηγορία ότι εμπλέκει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με την αναφορά που κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για το βούλευμα για το C4i: «Με έκπληξη και θλίψη διάβασα την ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου που προσπαθεί να εμπλέξει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με θράσος στις πολιτικές τους σκοπιμότητες. Αυτοί διαπράττουν θεσμικό ατόπημα. Εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχθούμε παραθεσμικό σύστημα που πλήττει τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία», υπογράμμισε η Φώφη Γεννηματά.
 Στην αντιπαράθεση μπήκε -μετά την πρόκληση του Μεγάρου Μαξίμου και η Νέα Δημοκρατία, χωρίς ωστόσο να σηκώνει το γάντι που της πέταξε το πρωθυπουργικό γραφείο.
«Η ΝΔ δεν πρόκειται να λάβει μέρος στην κυβερνητική επιχείρηση «επιστροφή στο παρελθόν» και στη λάσπη που συστηματικά πετά για να αποπροσανατολίσει από τα τεράστια προβλήματα που η πολιτική της δημιουργεί» αναφέρουν πηγές της ΝΔ, απαντώντας στην ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα το Μαξίμου με την οποία εγκαλούσε την αξιωματική αντιπολίτευση για την επίσκεψη του Κινήματος Αλλαγής στον Άρειο Πάγο.
«Αν κάποιοι άλλοι το κάνουν, αυτό δεν αφορά ούτε τη ΝΔ, ούτε την κοινωνία που θέλει να προχωρήσει μπροστά» σημειώνουν οι ίδιες πηγές και προσθέτουν ότι «σε ό,τι αφορά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν υφίσταται το παραμικρό ζήτημα».