Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

«Πράσινα» σωσίβια αναζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησο.



Σανίδα σωτηρίας στην κεντροαριστερά  ψάχνει ο ΣΥΡΙΖΑ εν όψει των αυτοδιοικιτικών εκλογών σε πολλές περιφέρειες.
Επιλογή συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ , όπως αναφέρουν  σήμερα τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», στην Περιφέρεια  Δυτικής Ελλάδος, όπου σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις , θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα του νυν Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα  
Πρέπει να σημειωθεί ότι στη Δυτική Ελλάδα ο υποψήφιος  του ΣΥΡΙΖΑ το 2014, Βασίλης Χατζηλάμπρου, έχει αποχαιρετίσει εδώ και τρία  από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Στη Περιφέρεια Πελοποννήσου τα πράγματα είναι αρκετά μπλεγμένα. Το 2014 από την «Κουμουνδούρου» είχε υποστηριχθεί ο τ. βουλευτής Οδυσσέας  Βουδούρης, ο οποίος τα επόμενα χρόνια κατήγγειλε   τον ΣΥΡΙΖΑ. 
Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξαν, ότι θα μπορούσε να υποστηριχθεί ο νυν Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, ο οποίος διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη
Η πολύ κακή σχέση του κ. Τατούλη τόσο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και με τον Αντώνη  Σαμαρά αλλά και με τους βουλευτές της ΝΔ., στην Πελοπόννησο, λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να ανοίξει  το δρόμο της συνεργασίας. Παρόλα  ταύτα δεν φαίνεται να περπατά η συγκυρία επιλογής. Η άλλη σκέψη έχει να κάνει με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών Γιώργο Δέδε, ο οποίος προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και ήταν υποψήφιος της «Χαριλάου Τρικούπη» τ0 2014.. 
Τέλος παραδοσιακά και λόγω καταγωγής , στη Περιφέρεια Πελοποννήσου «παίζει» και το όνομα του καθηγητή Γιάννη Πανούση, ο οποίος έχει επιρροή και κύρος στην ευρύτερη περιοχή.