Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

Επίδειξη δύναμης από ΑΕΚ 4-0 τον Πανιώνιο

Περίπατος της ΑΕΚ με Πανιώνιο | in.grΜε πειστική εμφάνιση η ΑΕΚ νίκησε τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ 4-0 (45΄+1 Πόνσε, 58΄ Μπακασέτας, 84΄, 90΄+2 Κλωναρίδης) ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως οι γηπεδούχοι είχαν και δύο δοκάρια με Μάνταλο και Κλωναρίδη.και κατέγραψε την τρίτη νίκη στις ισάριθμες αναμετρήσεις της στη Super League.
Η Ένωση, που έδειξε έτοιμη
ενόψει Άγιαξ στο Τσάμπιονς Λιγκ, ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας και αναμένει τα αποτελέσματα των αγώνων Ολυμπιακού και Άρη, για να δει αν θα παραμείνει μόνη στην πρώτη θέση.
 Η Ένωση δεν αντιμετώπισε προβλήματα από τον Πανιώνιο, έφτασε εύκολα στην κατάκτηση της νίκης και πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο παιχνίδι με τον Άγιαξ για το Τσάμπιονς Λιγκ. Οι κιτρινόμαυροι πίεσαν από το ξεκίνημα του ματς τον αντίπαλο τους, αλλά ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου, Μανοΐλοβιτς πραγματοποίησε δύο καλές αποκρούσεις στο πρώτο μέρος σε σουτ των Μάνταλου και Λόπες. Τελικά η ΑΕΚ κατάφερε να σκοράρει σε κομβικό σημείο του ματς, με τον Πόνσε ν’ ανοίγει το σκορ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους.

Τα πάντα έγιναν πιο εύκολα για την ΑΕΚ στο δεύτερο μέρος, ειδικά από την στιγμή που ο Μπακασέτας έκανε το 2-0 για τους γηπεδούχους στο 58′. Όλα κρίθηκαν από την στιγμή που η ΑΕΚ πέτυχε και δεύτερο γκολ, καθώς η ομάδα της Νέας Σμύρνης δεν μπορούσε ν’ αντιδράσει.
Το πρόσωπο του παιχνιδιού είναι χωρίς αμφιβολία ο Κλωναρίδης, καθώς ο επιθετικός της ΑΕΚ πέρασε στο ματς σαν αλλαγή και κατάφερε να πετύχει δύο γκολ ενώ είχε και δοκάρι. Ο Κλωναρίδης έκανε το 3-0 με ωραίο σουτ στο 84′ και στο 93′ πέτυχε το τέταρτο γκολ της ομάδας του. Όπως προαναφέραμε είχε και σουτ στο δοκάρι, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι δοκάρι είχε στο δεύτερο 45λεπτο και ο Μάνταλος.
Οι κιτρινόμαυροι δεν δυσκολεύτηκαν να φτάσουν στη νίκη και εκμεταλλεύτηκαν την υπεροχή τους, όπως και την αδυναμία του Πανιωνίου να γίνει απειλητικός για την άμυνα των κιτρινόμαυρων.
ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Μπακασέτας, Αλεφ, Σιμόες (77’ Τσόσιτς), Μάνταλος (81’ Κλωναρίδης), Λιβάγια, Πόνσε (68’ Γιαννιώτας).
Πανιώνιος: Μανοϊλοβιτς, Κούρντι, Ντομίνγκες, Μπανανά, Παπαγεωργίου, Κεϊτά (46’ Πίριζ), Κόρμπος, Μασούρας, Οικονομίδης (53’ Ντουρμισάϊ), Σπιριντόνοβιτς, Καμαρά (64’ Τσιλούλης).