Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα,

Πράσινη «καταιγίδα» | in.gr
Ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα πετυχαίνοντας την πέμπτη του νίκη σε ισάριθμα ματς του πρωταθλήματος. Οι πράσινοι κατάφεραν να πάρουν τη σημαντική νίκη με ανατροπή, καθώς η ομάδα των Ιωαννίνων προηγήθηκε στο σκορ. Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί πως ο Μακέντα πέτυχε το πρώτο του γκολ με την φανέλα του τριφυλλιού, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του.

Ο Παναθηναϊκός θύμιζε… Μπαρτσελόνα στο πρώτο ημίχρονο. Είχε συντριπτική κατοχή της μπάλας, η οποία έφτασε στο 87%, είχε τον ΠΑΣ Γιάννινα σε ρόλο κομπάρσου να τον περιμένει πίσω από το κέντρο και να είναι ανήμπορος να βγάλει μια αντεπίθεση της προκοπής, είχε ωραίους αυτοματισμούς σε πολλές στιγμές του ματς, είχε ευκαιρίες. Κι όμως, είδε τον ΠΑΣ να προηγείται από το… πουθενά και με φάουλ το οποίο δεν σφύριξε ο Τζήλος.
Στο 23′, σε μια βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού, ο Μαυρομμάτης είχε λανθασμένη αντίδραση, με τον Κριζμάν να το εκμεταλλεύεται και να βρίσκεται απέναντι στον Διούδη. Ωστόσο, ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΣ Γιάννινα έπεσε πάνω στον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού, τον έβγαλε εκτός φάσης επί της ουσίας με πεντακάθαρο φάουλ, το οποίο δεν σφυριξε ο Τζήλος, δίνοντας την ευκαιρία στον Κριζμάν να σκοράρει σε κενή εστία. Και στον ΠΑΣ Γιάννινα να προηγηθεί κόντρα στη ροή του αγώνα κι ενώ νωρίτερα ο Δώνης είχε χάσει μια μεγάλη ευκαιρία για να βάλει μπροστά τον Παναθηναϊκό, επιλέγοντας να κοντρολάρει μέσα στην περιοχή, αντί να τελειώσει τη φάση με τη μία.
Ο Παναθηναϊκός για πρώτη φορά στη σεζόν βρέθηκε πίσω στο σκορ και η αντίδρασή του ήταν ένα ζητούμενο. Και υπήρξε εξαιρετικός μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου. Συνέχισε να είναι το ίδιο πιεστικός, ανέβαζε σχεδόν σε κάθε επίθεση τα μπακ του, έψαχνε πολλούς τρόπους για να μπει στην αντίπαλη περιοχή και να απειλήσει και το κατάφερνε με ευκολία. Παρά το… πούλμαν του ΠΑΣ Γιάννινα μπροστά στην εστία του Βελλίδη, ο Παναθηναϊκός είχε μια μεγάλη ευκαιρία με τον Κουλιμπαλί, που… σκόνταψε ενώ ήταν μόνος του, είχε ένα γκολ που σωστά ακυρώθηκε για φάουλ στον Βελλίδη και δικαιώθηκε λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ρυθμό και με δύο ευκαιρίες σε διάστημα ενός λεπτού και για τις δυο ομάδες. Στο 50′ έπειτα από φάουλ, ο Σκόνδρας έκανε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή με τον Διούδη να πέφτει εντυπωσιακά στη δεξιά του γωνιά και να διώχνει κι ένα λεπτό αργότερα, ο Ινσούα έκανε σέντρα σουτ, ο Δώνης βρέθηκε στην πορεία της μπάλας αλλά δεν έστειλε την μπάλα προς την εστία.
Ο Παναθηναϊκός συνέχισε από εκεί που… σταμάτησε στο πρώτο ημίχρονο. Πιεστικός, επιθετικός, με πολλά τρεξίματα, με πίεση ψηλά και με τα μπακ του να ανεβαίνουν συνεχώς και να δημιουργούν προϋποθέσεις και κινδύνους για την αντίπαλη άμυνα. Σε ένα ακόμα τέτοιο ανέβασμα στο 59′, με τον Κουλιμπαλί να είναι και πάλι ψηλά, η σέντρα βγήκε και πάλι εκεί που έπρεπε, ο Αφρικανός βρήκε τον Μακέντα εκεί που περίμενε ο Ιταλός, ο οποίος με υπέροχο τελείωμα στην κίνηση έβαλε τον Παναθηναϊκό μπροστά στο σκορ με το πρώτο του γκολ με τα πράσινα.
Μάλιστα ο Δώνης είχε σηκώσει τον Καμπετσή για να τον βάλει αντί του Μακέντα, ωστόσο το γκολ του Ιταλού άλλαξε τη γνώμη του Δώνη, ο οποίος προτίμησε να βγάλει έναν επιθετικό μέσο, τον Μπουζούκη, βάζοντας στη θέση του τον αμυντικό χαφ Στάικο, ώστε να κλείσει περισσότερο τους χώρους που έψαχνε να βρει ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος… φόρτωνε την επίθεσή του, αφήνοντας αρκετούς χώρους στον Παναθηναϊκό που έψαχνε αντεπιθέσεις για να τελειώσει το παιχνίδι. Το τελευταίο δεκάλεπτο πέρασε με άγχος για τον Παναθηναϊκό, καθώς ο ΠΑΣ είχε την κατοχή και έψαχνε το γκολ της ισοφάρισης, με την τελευταία καλή ευκαιρία των Ηπειρωτών να έρχεται στο 92′, με ένα σουτ του αμαρκάριστου Αθανασιάδη, που μπλόκαρε ο Διούδης.
Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Κουλιμπαλί, Μαυρομμάτης, Κολοβέτσιος, Ινσούα, Δώνης, Κουρμπέλης, Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης (66′ Στάικος), Χατζηθεοδωρίδης (74′ Καμπετσής), Μακέντα (77′ Πούγγουρας).
|ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Λίλα, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Τσικάρσκι, Λέο (58′ Αθανασιάδης), Βιδάλ (77′ Μυστακίδης), Κριζμάν, Σκόνδρας (70′ Κούζικ), Νικολιάς