Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΔΡΕΑ ΓΚΟΛΦΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΔΡΕΑ ΓΚΟΛΦΙΝΟΠΟΥΛΟΥ
προς * τον Δήμαρχο κ . Ηλία Ανδρικόπουλο
        * την Πρόεδρο Δερβενίου κ . Διαμάντω Δενδρινέλλη
        * τους εκάστοτε Αντιδημάρχους
        * τους δημότες Δερβεναίους και Ευρωστίνιους

μικρά φωτογραφικά στιγμιότυπα που δείχνουν την ωμή αλήθεια απίστευτη εκατάλειψη της δημοτικής ενότητας Ευρωστίνης από τη Δημοτική αρχή
 ΜΙΖΕΡΙΑ - ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ - ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ - ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ - ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ - ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ

* με αφορμή τους βασικούς άξονες της προσπάθειας για το μέλλον του Δήμου , όπως παρουσιάστηκαν στην κεντρική πριν τις εκλογές ομιλία στο Δερβένι , του επικεφαλής του συνδυασμού “ΟΜΟΝΟΙΑ” , ανάρτηση του Βασ . Λάλου στο
.
Τόπος : Παρ . Πεταλούς και οικισμοί της Ευρωστίνης Χρόνος : Τέλη Μαίου 2018


(1) ΦΩΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ ( έργο εποχής Προεδρίας Κώστα Κούκιου )
Συνεχόμενα φωτιστικά σώματα στον ίδιο πεζόδρομο . Όσα έχουν μείνει και δεν είναι βραχυκυκλωμένα , ανάβουν που και που . Την Μεγάλη Εβδομάδα μέχρι δυό μέρες πριν την Κυριακή του Θωμά ήσαν χαλασμένα και σβηστά . Θαυμάστε κ . κ . Εκλεγμένοι το χάλι και την εγκατάληψη ενός πανέμορφου παραλιακού οικισμού ! Κι εσείς Δερβεναίοι χειροκροτείστε την Δημοτική μας Αρχή για το σεβασμό που μας δείχνει και για τις υπηρεσίες που μας παρέχει . Κυρία Πρόεδρος , αγαπητή Διαμάντω , έχεις την κύρια ευθύνη γι αυτά τα χάλια . Τα ανέχεσαι και δεν μπορείς να τ’ αλλάξεις . Άλλος στη θέση σου θα είχε πραιτηθεί από ευθυξία , γιατί σε δουλεύουν οι επαγγελματίες συναγωνιστές σου . Σου κλέβουν και το δικό σου μερίδιο που αναλογεί στο Δερβένι , οπότε έτσι δεν μπορείς να επιβιώσεις . Ασφαλώς γνωρίζεις ότι τα “ματωμένα” τέλη ηλεκτροφωτισμού που πληρώνουν οι δημότες μας με κάθε λογαριασμό ΔΕΗ δεν επαρκούν , γιατί οδεύουν αλλού . Και ξέρεις ότι αυτά τα τέλη είναι ανταποδοτικά , θα πρέπει δηλαδή να τα επιστρέφετε στους δημότες σαν αντιπαροχή , για τον ίδιο σκοπό που τα εισπράξατε . Γιατί λοιπόν λέτε και ξαναλέτε και μας μπαλαμουτιάζετε ( ακριβής ο όρος ) ότι τάχα “... δεν έχετε χρήματα ούτε για λάμπες ... ̈ ! Κάποιοι σε δουλεύουν κυρία Πρόεδρος και δυστυχώς και εσύ με τη σειρά σου δουλεύεις εμάς , αντί μιας έντιμης παραίτησης . Σε προκαλώ να ανακοινώσεις πόσα εισπράττετε απο τέλη της Παρ . Πεταλούς και πόσα δαπανάτε για τον οικισμό , πραγματικά όμως , όχι μεσω των των κωδικών προυπολογισμού ( ... και ο νοών νοείτο ).

(2) ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ 

Σάπιες και λυωμένες απ’ τη σκουριά λαμαρίνες μέσα στον πεζόδρομο , εμποδίζουν όσους περπατάνε . Μικρά παιδάκια τις κλωτσούν . Λουόμενοι πάνε κι έρχονται μετ’ εμποδίων . Οι Αντιδήμαρχοι ασφαλώς τις βλέπουν , αλλά ... δεν έχουν εργατοτεχνικό προσωπικό , τι να κάνουμε ! Η μήπ ως ασχολούνται με τα ιδιωτικά και δεν τους ενδιαφέρουν τέτοια πράγματα ? Α ς μας εξηγήσουν ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ !!! Απαράδεκτη κατάσταση . Έπρεπε να διώξουν τις σκουριασμένες λαμαρίνες και να έχουν τοποθετήσει ένα φθηνό προστατευτικό κιγκλίδωμα . Ναι ναί , πάλι δεν έχουν χρήματα , ξανά τα ίδια ψέματα , προκαλώντας το κοινό αίσθημα . Η αλήθεια είναι ότι όπου υπάρχουν ψηφαλάκια , τα χρήματα βρίσκονται . Ερώτημα κάθε πολίτη , στις αυλές των σπιτιών σας έχετε σκουριασμένες και κοφτερές λαμαρίνες ? Αν ΝΑΙ τότε να ξαναζητήσετε την ψήφο μας . Αν ΟΧΙ τότε παραιτηθείτε . Δείξτε αξιοπρέπεια και ήθος .


(3) ΚΑΔΟΙ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ
Υποτυπώδεις υπηρεσίες καθαριότητας . Τις βιώνουν οι δημότες Ευρωστίνιοι , κυρίως των παραλιακών οικισμών . Χορτάρια και φίδια στα νεκροταφεία , παρότι πληρώνουμε τέλη . Μονίμως άπλυτοι κάδοι που βρωμάνε το καλοκαίρι , παραδίπλα των χώρων αναψυχής και των καταστημάτων της πανέμορφης πόλης μας . Χορτάρια στα πεζοδρόμια του σχεδίου πόλης και του εμπορικού κέντρου . Χορτάρια μπροστά στην είσοδο της BOLERO και μπροστά στο πέτρινο Κολοκυθά 
( πρώην Καυκά ).

 Μπροστά στη συμβολαιογράφο Διαμαντοπούλου και στο κατάστημα της Γιώτας Φειδάκη . Στην Αιγείρα αφού ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΟ τα κόψουν και τα σκουπίσουν , μετά τα ραντίζουν . Βρώμα και δυσοσμία στο αλιευτικό καταφύγιο από μικρή διαρροή . Μια κολώνα της ΔΕΗ εκεί , πνίγηκε στους κισσούς και δεν φωτίζει . Όχημα με καλάθι έχετε . Και εργάτες έχετε . Όμως έχετε ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ . Στη θέση “Τρανός Άμμος” κλαδέψατε τα αρμυρίκια , όμως αφήσατε “τα πετάγματα” και τα χορτάρια . Ο πεζόδρομος έχει καταληφθεί και οι περιπατητές κατεβαίνουν στην άσφαλτο . Να πάτε να δείτε το ντούζ στου Σαράντη κάτω . Πανάθλια όψη και αισθητική έχει η οδός που εγκατέλειψαν οι εργολάβοι των έργων , από “τον σαλίγκαρο” και τα νέα διόδια , μέχρι την παλιά σιδηροδρο - μική γραμμή ! αφού μας ταλαιπώρησαν για μια δεκαετία . Δεν τους υποχρεώσατε να εξωραίσουν ή έστω αποκαταστήσουν την οδό . Αναρωτηθήκατε ποιά εντύπωση σχηματίζει ο επισκέπτης , ο πιθανός επενδυτής , ο τουρίστας ? Αυτός που θα διαμείνει και θα κρατήσει ζωντανούς τους επαγγελματίες μας ? Θα πείτε ... είναι πάνω από εμάς αυτό . Δεν έχετε δίκιο ή πιο σωστά , δικαιολογείστε ασύστολα επειδή δεν τολμάτε . Και δεν τολμάτε γιατί έχετε βολευτεί στην μετριότητα . Όμως ακούστε συμπολίτες , στη Λυκοποριά κάποιος Σύλλογος ΤΡΑΝΟΣ ΑΜΜΟΣ άλλαξε την πορεία του ήδη εκτελούμενου έργου της συνδετήριας αρτηρίας με την Εθνική Οδό . Ο πρώην Πρόεδρος Δερβενίου Χαρίλαος Λαζανάς απαιτούσε επίμονα και έτσι άφησε σημαντικό έργο . Ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Λυκοποριάς Σωτήρης Κατσούλης απαίτησε και πήρε απο τις ΜΕΤΚΑ και ΤΕΡΝΑ , χωρίς να ξοδέψει δεκάρα , δεκατέσσαρα ! (14) χιλιόμετρα σωλήνες άρδευσης Φ 90 βαρέως τύπου , αξίας πάνω από 60.000 ευρώ για το δίκτυο άρδευσης του χωριού του . Όλα αυτά συμβαίνουν γιατί κάποιοι ενδιαφέρονται και τολμούν . Οι δικές σας απαιτήσεις δυστυχώς είναι μόνο για λίγο “ασφαλτικό τρίμα” ή παρακκλίσεις για απομεινάρια βαρέλας με μπετόν . Το δραματικά μικρό σας έργο και εδώ στην καθαριότητα , δεν συνάδει με τα ανταποδοτικά τέλη που πληρώνουμε . Στα σίγουρα κάτι δεν πάει καλά , αφού επιστρέφεται ένα πολύ μικρό μέρος και ταυτόχρονα υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις για τις οποίες δεν κάνετε τίποτα .. Το πιο σύντομο ανέκδοτο , “ ... οι καθαρισμοί ... ” στους κωδικούς του προυπολογισμού .
Αποχέτευση ομβρίων στη συμβολή της Παλαιάς Εθνικής και της συνδετήριας οδού προς Ροζενά. Δύο κεντρικές σχάρες βουλωμένες, λόγω φερτών υλικών από τα πρανή και λόγω απορριμάτων. Χρειάζονται φτυάρια και έχετε, μηχάνημα σκούπα και έχετε. Τσάπα έχετε και φορτηγό βαρέων απορριμάτων έχετε. Και εργάτες έχετε. Ν’ατη πάλι η αδιαφορία, σας ακολουθεί όπου κκαι αν κοιτάξουμε. Αφού περνάνε οι εργάτες καθαριότητας και μαζεύουν κλαριά και στρώματα (να τα ψηφαλάκια πάλι), αυτά γιατί δεν τα μαζεύουν ? Στην πιο μικρή βροχόπτωση εκεί, η ΠΕΟ γίνεται λίμνη, το ατύχημα πολύ πιθανό. Πάλι δεν έχετε χρήματα ? 

(4)ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΑΝΕΥΘΥΝΟ-ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ
Στην ίδια περιοχή, κάποιος επώνυμος δημότης και ο ηλεκτρολόγος του Δήμου αφαίρεσαν τρία (3) φωτιστικά σώματα, τοποθετημένα σε πεζοδρόμιο επί Δημαρχίας Κουρτζή και τα μετέφεραν σε άγνωστη θέση, αλήθεια που πήγαν τα φωτιστικά ωωωωέεέοοο ? Σε έγγραφη διαμαρτυρία μου που τα πήγαν και τι τα έκαναν, αν δηλαδή τουλάχιστον “έπιασε τόπο” αυτή η μεταφορά ή εάν τα πήγαν σε κάποια σκοτεινή γειτονιά, απαξίωσε η κυρία Πρόεδρος, όχι μόνο να μου στείλει απάντηση, δεν με πήρε ούτε τηλέφωνο. Αν τότε μου είχε πει ακόμα και ότι .... “τα έφαγε” θα την πίστευα γιατί είναι φίλη μου. Τώρα δεν την πιστεύω και λυπάμαι γι’ αυτό.
Στην ίδια περιοχή, παραδίπλα του ψηστάδικου “ΕΠΕΣΤΡΕΦΕ”, να ένα ακόμα φωτιστικό που αφαίρεσαν με γυμνά χέρια, αφού η στήριξη ήταν με μικρά πλαστικά ούπα ! Φαίνονται τα ούπα, τα κομμένα καλώδια, πλαστική ταινία για μόνωση στα βραχυκυκλώματα και κάποια περιττώματα σκύλων !!!. Στον δρόμο για την επιχείριση του συμπολίτη μας Σπύρου
Λάτσινου. Στον δρόμο για την ανάπτυξη και των ίσων ευκαιριών που υποσχέθηκαν.
Η περιοχή “Καμίνια” τελείως εγκαταλειμμένη. Το ίδιο και το παραλιακό τμήμα Ματσούκα - Ζάβαλη. Εκεί στη γνωστή διάβρωση με την επικίνδυνη τρύπα της ΠΕΟ, συνεχίζει να δίνει αγώνες ο πρώην Πρόεδρος Δερβενίου. Τον είδα αρκετές φορές εκεί με φορείς, είδα και τον Δήμαρχο μια φορά. Και ώ του θαύματος, η τρύπα απεκατεστάθη.

 (5)ΕΡΓΑ ΒΙΤΡΙΝΑΣ, ΕΡΓΑ “ΤΑ ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ”
Για να μην παραπονιούνται οι Δερβεναίοι, ας δούν και αυτό. Πρόσφατα αποφάσισε και εκτέλεσε ο Δήμος ένα έργο διαμόρφωσης του δρόμου από την Παλαιά Εθνική οδό μέχρι την παραλία, ανάμεσα στο Ειρηνοδικείο και την ιδιοκτησία Λαζανά, δίπλα στο κατάστημα Κουτρούλη. Είναι ένας φαρδύς δρόμος (αλήθεια πεζοδρομήθηκε και θα είναι κλειστός μπροστά ? με ποιά απόφαση και που είναι το ΦΕΚ ?) που διαμόρφωσαν σταμπωτό μπετόν, αφού ξήλωσαν το παλιό. Προφανώς ελήφθη απόφαση του Δ.Σ. και βεβαίως με την απόφαση καθόρισαν την απόχρωση του σταμπωτού δαπέδου να είναι του τύπου “γυαλιστερό γλυφιντζούρι” για να δένει με τις πλάκες της κεντρικής πλατείας και να εναρμονίζεται με την Αρχιτεκτονική των Σχολείων, του Ειρηνοδικείου και του νεοκλασικού διώροφου κτιρίου Κ. Λαζανά,που συντηρείται επαρκέστατα. Κάποιος τους έπεισε ότι το σταμπωτό είναι γνήσια πλακόστρωση και όχι απομίμηση πλακόστρωσης. Και ακόμα ότι τα λάστιχα των τροχοφόρων δεν “γράφουν” και δεν βρωμίζουν την όψη του σταμπωτού. Ας είναι... όμως. Ας προβληματιστούμε. Ας τα δούμε όλα αυτά με διαφορετική λογική..

Αυτή την περίοδο της μεγάλης κρίσης, που οι πολίτες επιβιώνουν δύσκολα, που τα χρέη προς την Πολιτεία και προς τους Δήμους αυξάνονται δραματικά και οι ίδιοι οι Δήμοι ξεκινούν πλειστηριασμούς κατοικιών για να μπορέσουν να καλύψουν τα ελλείματά τους,... αυτή λοιπόν την συγκεκριμένη περίοδο, ποιά η σημασία και η βαρύτητα αυτής της εκτέλεσης και γιατί εν τέλει αποφασίστηκε αυτό το έργο ? Με ποιά επιχειρηματολογία το έργο αυτό και τα πεζοδρόμια της Λυγιάς έλαβαν προτεραιότητα ?
Υπάρχουν και στην Πεταλού σοβαρές ελλείψεις. Και στο Ορεινό Χελυδόρι που δεν έχει νερό το καλοκαίρι η μεσαία γειτονιά. Και στα Λαλέικα που υποφέρουν τόσα χρόνια από τα έργα. Και στην Καλλιθέα, στα Μεντουργιάνικα και στα Μαύρα Λιθάρια. Στην Ζάχολη και στην επαρχιακή όδο προς τον Πύργο, υπήρχε μια κοφτερή για τα λάστιχα γούβα επί δύο χρόνια και όποιος περνούσε ορκιζότανε να μην ξανάρθει ποτέ πάλι στον Δήμο. Περίμεναν την έγκριση έργου από την Περιφέρεια..., όταν η γούβα ήθελε 3-4 καρότσια μπετόν και γνωρίζω τα όσα πέρασε για τη γούβα αυτή ο Πρόεδρος του Χελυδορίου και οι κτηματίες.
Όλα αυτά δεν χρειάζονται πολλές δεκάδες χιλιάδων ευρώ, ούτε δημοπρασίες και εργολάβους, ούτε εργολαβικά οφέλη και ΦΠΑ. Σ’ αυτά τα έργα, το εκτελούμενο έργο που πραγματικά κοστίζει ένα ευρώ, τελικά πληρώνεται δύο ευρώ και βάλε. Με πιο ορθολογική διαχείριση (αφού το χρήμα δεν περισσεύει) χρειάζεται εργατοτεχνικό προσωπικό που έχει ο Δήμος και εργαλεία-μέσα που έχει πάλι ο ίδιος και η Δημ. Επιχείριση. Άντε ακόμα μερικούς εποχιακούς, κόντρα στην μεγάλη ανεργία που βασανίζει τα παιδιά μας.
Συμπερασματικά, πιστεύω ότι σπαταλάτε όπου θέλετε το πολύτιμο χρήμα κάνοντας έργα βιτρίνας, με κριτήριο τα ψηφαλάκια. Θεωρώ ότι μια Δημοτική Αρχή πρέπει να έχει ρεαλισμό, αντικειμενικότητα και τεχνοκρατική νοοτροπία, να σέβεται τους δημότες της και να υλοποιεί με τον ευμενέστερο και πιο οφέλιμο τρόπο όσα έχει εξαγγείλει προεκλογικά.
Όλα τα υπόλοιπα είναι φθηνός διάλογος και δικαιολογίες. Γεγονός πραγματικό οι φοβερές ελλείψεις που έχουν τα δημοτικά μας διαμερίσματα και τις γνωρίζετε.
Με ποιό λοιπόν σκεπτικό δαπανήθηκαν κατ’ αυτόν τον τρόπο για τα σταμπωτά και τα πεζοδρόμια αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ ? Μήπως αυτό καθ’ εαυτό το έργο θα φέρει κόσμο ? Μήπως θα αποτελέσει εργαλείο ανάπτυξης ? Ή μήπως θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας ? Κανείς δεν είναι κατά των εξωραισμών, της αισθητικής και τελικά των παραμέτρων που χαρακτηρίζουν μια ποιότητα ζωής. Το αντίθετο.
Όμως εμείς οι Ευρωστίνιοι, ταυτόχρονα και παράλληλα, θα έπρεπε να είχαμε δει κα΄ποιες προσπάθειες και κάποιο έργο που έχει να κάνει με την ανάπτυξη και τις υποδομές. ΥΠΑΡΚΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΠΡΑΓMATΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ, ΟΧΙ ΑΦΗΓΗΜΑΤΑ ! Για παράδειγμα θα περιμέναμε να είχαμε δει μια επικαιροποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου πόλης που είναι υπεραιωνόβιο και έχει αοριστίες και πολλά προβλήματα. Ποιά ανάπτυξη μπορεί να ευαγγελίζεται κάποιος, όταν το ισχύον σχέδιο πόλης χρονολογείται απ’ το έτος 1905 και ισχύει αυτούσιο μέχρι σήμερα ? Θα έπρεπε να το έχετε βάλει στην πρώτη θέση και σήμερα να είχε οδηγηθεί κάπου. Για να αποτελέσει κάποτε το εργαλείο της ανάπτυξης. Αυτό το ρυμοτομικό προσδίδει βάρος σε κάθε ιδιωτική προσπάθεια. Η άρση των ασυμφωνιών του σχεδίου, 3-4 κρίσιμες τροποποιήσεις και ακόμα μερικές στη θέση “Ροδιά”, όπως και μια οριοθέτηση των αδιάνοιχτων δρόμων, όλα αυτά θα ήσαν πολύ πιο χρήσιμα. Και θα αποτελούσαν βασική υποδομή, προς όφελος των ιδιοκτητών που τους ρουφάει το αίμα ο ΕΝΦΙΑ και η υπερφορολόγηση.
Η βελτίωση των σχολικών κτιρίων και των υποδομών τους ! Τι να πει κανείς. Είναι τόσα τα ανοιχτά προβλήματα. Για κάποιον συνεπή και έξυπνο πολιτικό, το θέμα των σταμπωτών δεν θα ήταν πρώτης προτεραιότητας. Αυτή η λογική ξεπεράστηκε και δεν αποδίδει πλέον, ούτε ακόμα εδώ στα χωριά. Παράδειγμα τρανό ο Παχατουρίδης και ο Δήμος Περιστερίου. Και άλλοι Δήμαρχοι, που κάνουν το αντίθετο από αυτό που κάνετε εσείς. Τα έργα βιτρίνας, καλά είναι και αυτά, όμως δεν επάρκούν.
Ακόμα περισσότερο θα άξιζε να έχετε μείνει κοντά στα άνεργα παιδιά μας. Να τους έχετε ανοίξει δρόμους, δυνατότητες και προοπτικές. Κοντά και μαζί με αυτά !
Ασφαλώς και γνωρίζετε το φαινόμενο brain drain ? ή αλλιώς το φαινόμενο της μεγάλης φυγής του έμψυχου επιστημονικού πλούτου της χώρας μας ?
Αναγκάζονται οι νέοι μας να ξενητεύονται, γιατί δεν μπορεί να τους κρατήσει και να τους ζήσει τούτος ο τόπος. Τεράστια αυτή η απώλεια.
Απ’ την άλλη, στην ίδια λογική που μας έβαλε στη μιζέρια και στα μνημόνια, συνεχίζουν κάποιοι τον “ξύλινο λόγο” και τις πρακτικές των έργων βιτρίνας. Ταυτόχρονα εσείς διατυμπανίζετε ότι τάχα δεν υπάρχει δεκάρα και ότι ο Δήμος είναι στα πρόθυρα της χρεωκοπίας. Εσείς οι ίδιοι τα λέτε ! Όμως δεν ταιριάζουν και δεν “παντρεύονται” όλα αυτά.
Θα ήταν πρωτοποριακό αν χρηματοδοτούσατε προγράμματα για νέους κι ας έμπαιναν τα σταμπωτά σε δεύτερη μοίρα. Αν επιδοτούσατε μελέτες για νέες θέσεις. Αν μιλούσατε με τους νέους μας ρεαλιστικά και με κατανόηση. Αν χρηματοδοτούσατε σχέδια καινοτομιών, συντάσσατε πολλές μελέτες και τα προωθούσατε όλα για χρηματοδότηση και υλοποίηση. Αν αξιοποιούσατε τη δημοτική περιουσία και τα δημοτικά κτίρια που ρημάζουν. Αν προσλάμβάνατε αμοιβόμενους επαγγελματίες επιστήμονες, να σας προτείνουν και να σας ανοίξουν προγράμματα μείωσης της ανεργίας. Αν κάνατε προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ιδιωτικές επενδύσεις κάθε μορφής, σχετικές με τον τουρισμό, την λαογραφική, ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά μας. Σχετικές με τα αγροτικά προιόντα της δυτικής Κορινθίας και το πανέμορφο τοπίο μας που συνδυάζει βουνό και θάλασσα. Η ολοκλήρωση των μεγάλων οδικών αξόνων και του νέου σιδηρόδρομου, σε συνδυασμό με το ότι βρισκόμαστε κοντά σε Αθήνα και Πάτρα, είναι μια καλή ευκαιρία για την περιοχή. Ευθύνη και υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής, δηλαδή δική σας, είναι να μελετήσετε, σχεδιάσετε, οργανώσετε, ταξινομήσετε και αξιοποιήσετε πρωτοβουλίες και έργα που θα μπορούσαν να δώσουν ώθηση και προοπτική στον μικρό μας Δήμο.
Κάτω απο αυτή τη συλλογιστική, όλοι θα συμφωνήσουν ότι τα σταμπωτά και τα όποια εκτελούμενα έργα βιτρίνας δεν είναι και τόσο απαραίτητα ! Τελικά πρέπει να συμφωνήσουμε, ότι το λίγο περισσευούμενο χρήμα θα πρέπει να διατίθεται μετά από σκέψη, διάλογο, συμμετοχικές διαδικασίες και προβληματισμό.
Το πιο τραγικό για τον σταμπωτό δρόμο το άφησα στο τέλος. Απέναντι απ’ τον δρόμο με το σταμπωτό, στην επάνω πλευρά της ΠΕΟ και περίπου στη μέση του δρόμου που οδηγεί προς την Ε.Γ.Σ., υπάρχει μια και μοναδική σχάρα υπονόμου, που συλλέγει τα όμβρια και τα οδηγεί κάτω από την ΠΕΟ και κάτω απ’ τον σταμπωτό δρόμο, μέσω υπόγειου αγωγού, προς τη θάλασσα. Απο την εποχή της κατασκευής των υποθαλάσσιων προβόλων στην παραλία του Δερβενίου, δημιουργήθηκε ένας πρόχειρος παραλιακός δρόμος, μέσω του οποίου κυκλοφορούσαν τα φορτηγά και γινόταν η ρίψη των των ογκόλιθων στους προβόλους. Από τότε λοιπόν έφραξε ο υπόγειος αγωγός και μέχρι σήμερα παραμένει φραγμένος, χωρίς τη δυνατότητα απομάκρυνσης των όμβριων υδάτων. Κατά την εκτέλεση των σταμπωτών, αφού ο εργολάβος έσπασε τα παλαιά μπετά, θα ήταν πάρα πολύ εύκολο με την τσάπα του να διανοίξει το προβληματικό τμήμα του υπόγειου αγωγού και να το αποκαταστήσει. Μια αποκατάσταση χωρίς κόστος, μέσα σε μια ώρα. Παρά τις προτροπές και την πίεση που άσκησε προς την Δημοτική Αρχή και τις Υπηρεσίες επώνυμος και ανιδιοτελής συμπολίτης μας, ουδείς ενδιαφέρθηκε, λιγότερο οι Υπηρεσίες και πολύ λιγότερο ο εργολάβος. Έτσι το έργο ολοκληρώθηκε με κακοτεχνία, από την παράλειψη αποκατάστασης του μοναδικού στην περιοχή αποχετευτικού αγωγού. Παρά τον αγώνα που έδωσε για να τους πείσει !!! ο άξιος συμπολίτης μας Παναγιώτης Προδρομίδης,
Ψιλά γράμματα. Αυτός ο αγωγός που αγνόησαν, μακροπρόθεσμα θα χαλάσει και τα σταμπωτά που έριξαν και χρυσο-πλήρωσαν με το δικό μας χρήμα. Και άντε πάλι απ’ την αρχή για τους επόμενους. Μια τόσο ανιδιοτελής και γνήσια προσπάθεια του συμπολίτη μας πήγε στα χαμένα απ’ την ακατανόητη και εξοργιστική αδιαφορία των υπεύθυνων του Δήμου. Ηλιθιότητα ? ή μήπως κάτι διαφορετικό ? Ο καθένας ας διαλέξει ότι θεωρεί πιο λογικό και επικρατέστερο. Για τον υπογράφοντα επιβεβαιώνονται όσα απέδωσε στον τίτλο αυτού του κειμένου ανοιχτής διαμαρτυρίας και κριτικής,
ΜΙΖΕΡΙΑ - ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ - ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ - ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ - ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ


Συντάκτης και Υπογράφων 
ΓΚΟΛΦΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΡΕΑΣ
Κάτοικος Παρ. Πεταλούς 
τηλέφωνο 6973 217478 

 
- Η επιστολή αυτή αποτελεί την αρχή μιας προσπάθειας προβληματισμού .
 Θα ακολουθήσουν κι άλλες που θα αναφέρονται σε οικισμούς και γειτονιές .
- Θα γίνει προσπάθεια για την έκδοση και την κυκλοφορία μιας μικρής τοπικής εφημερίδας , σαν μέσο έκφρασης , κριτικής , προτάσεων και διαλόγου για το κοινό συμφέρον .
 - Είναι δεκτή κάθε άποψη , αντίλογος και κριτική .
 - Η συμμετοχή σας για συνεργασία θα είναι πολύτιμη .