Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

Η Αγγλία ξέσπασε πάνω στον πρωτάρη Παναμά τον οποίο διέλυσε με 6-1! Κέιν αλλά... καίει

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018: Αγγλία – Παναμάς 6-1 ΤΕΛΙΚΟ | Newsit.gr
 Ένα εύκολο μεσημέρι… πρόκρισης είχε η Αγγλία που "ποδοπάτησε" τον Παναμά με 6-1, για την 2η αγωνιστική του 7ου ομίλου στο Μουντιάλ της Ρωσίας.
Μετά την αγχωτική νίκη με 2-1 επί της Τυνησίας στην πρεμιέρα, ο Γκάρεθ Σαουθγκέιτ και οι παίκτες του έκαναν «περίπατο» με τον Παναμά, αλλά το γκολ που πέτυχε η ομάδα του Γκόμες δεν της επέτρεψε να έχει το πάνω χέρι σε περίπτωση ισοβαθμίας με το Βέλγιο. 


Αυτή ήταν η πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων, ενώ ο Παναμάς έγινε η 38η χώρα που αντιμετώπισαν οι Άγγλοι σε τελική φάση του Μουντιάλ. 
Η Αγγλία σημείωσε τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία της στο Μουντιάλ αλλά ο Παναμάς της χάλασε το πάρτι στο φινάλε. Με το γκολ που πέτυχε ο Φελίπε Μπαλόι στο 78΄ τα λιοντάρια έχασαν τη διαφορά των γκολ που είχαν με το Βέλγιο στην πρώτη θέση του ομίλου.
Τώρα οι δυο ομάδες έχουν από 8-2 τα τέρματα, με αποτέλεσμα η πρωτιά να παιχθεί στη μεταξύ τους συνάντηση, την ερχόμενη Πέμπτη (28/6).
H Αγγλία είχε να πετύχει 4 γκολ από το Μουντιάλ του 1966 και σήμερα έβαλε έξι. Η αλήθεια είναι ότι ήταν καταιγιστική στα πρώτα 45 λεπτά. Με τα πέντε γκολ που σημείωσε έγινε μόλις η πέμπτη ομάδα που το κατορθώνει στην ιστορία του θεσμού.
Το σκορ άνοιξε ο Στόουνς στο 16΄και από κείνο το σημείο ξεκίνησε ένας καταιγισμός. Στο 22΄ Εσκομπάρ και Τόρες έπεσαν πάνω στον Λίνγκαρντ. Ο Κέιν διπλασίασε τα γκολ με εκτέλεση πέναλτι. Στο 36΄ ο Λίνγκαρντ με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής νίκησε τον Πενέδο για το 3-0.
Στο 40΄ο Στόουνς «έγραψε» με κεφαλιά το 4-0 και στο 45΄ ο Κέιν με νέο πέναλτι το 5-0. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αγγλία είχε να πάρει πέναλτι από το 2002 (Μπέκαμ εναντίον Αργεντινής) ενώ ο Χάρι Κέιν έγινε ο τρίτος Άγγλος μετά Λίνεκερ και Χαντ που σκοράρει τρία γκολ σε Μουντιάλ.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι Άγγλοι έριξαν το ρυθμό τους. Ο Χάρι Κέιν έφτασε στο χατ-τρικ και πέρασε στην πρώτη θέση των σκόρερ, καθώς στο 62΄ το σουτ του Λόφτους-Τσικ εκτός περιοχής βρήκε στο... τακουνάκι του σέντερ φορ των Άγγλων και κατέληξε στα δίχτυα του Πενέδο. Δεν μπόρεσε να πετύχει άλλο γκολ καθώς ο Σαουθγκέιτ τον απέσυρε από το παιχνίδι.
Οι Παναμέζοι πέτυχαν το «παρθενικό» γκολ τους σε Μουντιάλ στο 78ο λεπτό, με προβολή του 38χρονου Μπαλόι. Σε ηλικία 37 χρονών και 120 ημερών ο Μπαλόι έγινε ο τέταρτος γηραιότερος σκόρερ στη διοργάνωση πίσω από τους Ροτζέρ Μιλά, Γκούναρ Γκρεν και Τσουατεμόκ Μπλάνκο.
ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρεθ Σάουθγκέιτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Τρίπιερ (70΄ Ρόουζ), Λόφτους-Τσικ, Χέντερσον, Λίνγκαρντ (63΄ Ντελφ), Γιάνγκ, Στέρλινγκ, Κέιν (63΄ Βάρντι).
ΠΑΝΑΜΑΣ (Ερνάν Γκόμες): Πενέδο, Μουρίγιο, Τόρες, Εσκομπάρ, Ντέιβις, Μπαρσένας (69΄ Αρόγιο), Κούπερ, Γκόμες (69΄ Μπαλόι), Γοδόι (62΄ Άβιλα), Ροντρίγκες, Πέρες.