Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

ΜΝίκησαν Άρης και ΟΦΗ

ΟΦΗ - Βέροια 3-0Αγχωτική νίκη στο φινάλε σημείωσε με σκορ 3 - 1 ο Άρης , στις Σέρρες, επί του Πανσεράικου, στα πλαίσια της 16ης αγωνιστικής της Football League
Έτσι η ομάδα της Θεσσαλονίκηςκατάφερε να περάσει ακόμα ένα εμπόδιο και να φτάσει πιο κοντά στη Super League!
Σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους έψαξαν την ευκαιρία μέσα από
βαθιές μπαλιές, δεν κατάφεραν να βγάλουν παιχνίδι από τα άκρα και ο τρόπος δημιουργίας αποδείχθηκε τουλάχιστον ανορθόδοξος. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο Άρης απείλησε μόνο στο 30ο λεπτό όταν μετά από σέντρα του Τζανακάκη από τη δεξιά πλευρά ο Χαντί έκανε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Πανσερραϊκού.
Με τους γηπεδούχους να κλείνουν τους χώρους, ο Βαγγέλης Πλατέλλας απέκτησε ελεύθερο ρόλο συγκλίνοντας προς τον άξονα και αφήνοντας τη δεξιά πλευρά στον Τζανακάκη. Ο Πανσερραϊκός αμυνόταν στο μισό γήπεδο, αναζητούσε την κατάλληλη ευκαιρία για να δημιουργήσει παιχνίδι στο transition και πέρα από ένα ξαφνικό σουτ του Ποζατζίδη από τα 40 μέτρα στο 42ο λεπτό – είδε τον Αναγνωστόπουλο εκτός εστίας – το οποίο πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, δεν παρουσίασε το παραμικρό.
Ο Πανσερραϊκός προσπάθησε να ανεβάσει τις γραμμές πίεσής του από τις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, με τον Άρη όμως να διατηρεί τον έλεγχο του αγώνα. Ένα σουτ του Κάσσου έπειτα από 35 δευτερόλεπτα στο δεύτερο μέρος ήταν η προειδοποιητική βολή για να φτάσουμε στο 60ο λεπτό. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Πλατέλλα, ο Σόουζα κινήθηκε στην πορεία της μπάλας και με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα κάνοντας το 0-1.
Εκεί ο Πανσερραϊκός αναγκάστηκε να βγει από το… καβούκι του. Μέχρι τότε, στηρίχθηκε στο transition game, έτσι είχε δημιουργήσει τη σπουδαία φάση με τον Ναζίμ στο 51ο λεπτό όπου στο σουτ που επιχείρησε ο τελευταίος (και κατόπιν κόντρας) η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι. Μετά το 0-1, προσπάθησε να κερδίσει χώρους στο γήπεδο, να αποκτήσει τον έλεγχο του αγώνα και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ισοφάρισης.
Στο 62ο λεπτό ο Ιωαννίδης – έπειτα από εκτέλεση φάουλ – είδε την μπάλα να φεύγει λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Αναγνωστόπουλου, ενώ ο Άρης απάντησε με δύο ευκαιρίες με τους Κάσσο, Πλατέλλα.
Ο Πανσερραϊκός ισορρόπησε την κατάσταση στο 76ο λεπτό. Ο Μουμίν έκανε το λάθος λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή του Άρη, ο Τσιμίκας επωφελήθηκε και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι της εστίας του Αναγνωστόπουλου διαμορφώνοντας το 1-1. Ο Άρης χρειάστηκε χρόνο για να συνέλθει από το γκολ της ισοφάρισης, έβγαζε εκνευρισμό στο παιχνίδι του, απείλησε με μια κεφαλιά του Κάσσου στο 86ο λεπτό για να φθάσουμε στο 89ο λεπτό. Μετά από εκτέλεση φάουλ και λανθασμένη αντίδραση της άμυνας του Πανσερραϊκού ο Διαμαντόπουλος με διπλή προσπάθεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και διαμόρφωσε το 1-2.  Στην τελευταία φάση του αγώνα ο Πασάς (μετά από κούρσα από την αριστερή πλευρά) έδωσε… έτοιμο γκολ στον Τζανακάκη ο οποίος έκανε το 1-3.
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Χαραλαμπίδης): Πολίτης, Ρούσσος, Χατζητερζόγλου, Ιωαννίδης, Τσελεπίδης, Ναζίμ(84’ Βοσκόπουλος), Σιάκκας, Ποζατζίδης(56’ Ν’ Νομό), Κρητικός(69’ Κάκκο), Τσιμίκας, Γκούρτσας.
ΑΡΗΣ (Σπανός): Αναγνωστόπουλος, Τζανακάκης, Βαλεριάνος, Δεληζήσης, Σόουζα, Ιντζόγλου, Μουμίν, Κάσσος(88’ Μιλούνοβιτς), Πλατέλλας, Χαντί(83’ Πασάς), Μπαστακός(53’ Διαμαντόπουλος).
 =========
Πάντα μέσα στο κόλπο της ανόδου βρίσκεται ο ΟΦΗ, ο οποίος επικράτησε άνετα της Βέροιας με 3-0 σε ένα παιχνίδι που είχαμε δύο πέναλτι, τρία δοκάρια και ένα ακυρωθέν γκολ.  Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι σε όλη την αναμέτρηση και στο 7' είχαν την πρώτη τους καλή στιγμή. Ο Ντίνας με εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Το ίδιο έκανε και ο Μάνος στο 34' καθώς με σουτ έστειλε την μπάλα στο ίδιο δοκάρι! Τελικά η υπεροχή των γηπεδούχων μετουσιώθηκε σε γκολ στο 40'. Τότε ο Κουτσανικούλης με πλασέ έκανε το 1-0 κι αφού ο Βουό έξυπνα είχε αφήσει την μπάλα να περάσει μετά από ασίστ του Μάνου. Δύο λεπτά αργότερα η Βέροια μείωσε, αλλά το γκολ του Ρούνει σωστά ακυρώθηκε καθώς πριν το γύρισμα η μπάλα είχε βγει εκτός γηπέδου.
Οι γηπεδούχοι, στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου βρήκαν και δεύτερο τέρμα από τα 11 βήματα. Ο Λαζόπουλος ανέτρεψε τον Βουό και ο Μάνος ανέλαβε να εκτελέσει την ποινή στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.
Το δεύτερο μέρος άρχισε από εκεί που τελείωσε το πρώτο. Δηλαδή, από την άσπρη βούλα! Ο Καψάλης ανέτρεψε τον Μάνο και ο ρέφερι της αναμέτρησης για δεύτερη φορά έδειξε την άσπρη βούλα. Το πέναλτι ανέλαβε ο Βουό κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας στο 56' το 3-0. Η μόνη αντίδραση της Βέροιας ήρθε στο 75', όταν ο Δανιανάκης έκανε την κεφαλιά και ο Στρέζος απέκρουσε στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι πριν αυτή απομακρυνθεί.
Πλέον ο ΟΦΗ βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και περιμένει το αποτέλεσμα της Παναχαϊκής για να δει αν θα παραμείνει σε αυτή την θέση.
ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος, Μονιάκης, Ποτουρίδης, Κομεσίδης, Μπολάκης, Νάστος, Παπαστεριανός (63' Μαχαίρας), Κουτσιανικούλης (46' Κοέλιο), Ντίνας (80' Αργυρόπουλος), Μάνος, Βουό.
ΒΕΡΟΙΑ (Απόστολος Τερζής): Γιαγκιόζης, Κοζάκης, Καψάλης, Δαμιανάκης, Λαζόπουλος, Μπλέτσας, Λίταινας, Δόρης (15' Οφέι), Γιαμόα (62' Μέξης), Μπαστιάνος, Βανκεβάι.