Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Ένας (ακόμη) Κένεντι που… δεν βιάζεται να εγκατασταθεί στον Λευκό Οίκο

 

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου


Ένας Κένεντι, ετών 38. Χωρίς προσωπικό πολιτικό παρελθόν. Με επώνυμο… βαρύ σαν Ιστορία. Και με δεδομένη την παραδοσιακή προδιάθεση της Αμερικής να ηλεκτρίζεται μπροστά στην ηχώ του Κάμελοτ, και τη γοητεία που ασκεί η οικογένεια Κένεντι στην πολιτική.

Ο νεαρός βουλευτής της Μασαχουσέτης, Τζο Κένεντι ο 3ος, ήρθε αιφνιδιαστικά στο προσκήνιο της πολιτικής καθημερινότητας στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, όταν το Δημοκρατικό Κόμμα τον επέλεξε για να δώσει την επίσημη απάντηση στην ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ για την Κατάσταση του Έθνους.

Ένα τέτοιο καθήκον είχε αναλάβει πριν από μερικά χρόνια ο Μάρκο Ρούμπιο για τους Ρεπουμπλικανούς, απαντώντας σε ανίστοιχη ομιλία του Προέδρου Ομπάμα, χωρίς όμως να αξιοποιήσει επαρκώς τη συγκυρία, και να δικαιώσει όσους μιλούσαν για το επόμενο, μεγάλο αστέρι του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Ο εγγονός του Ρόμπερτ Κένεντι, δείχνει να έχει διδαχθεί από τα λάθη του παρελθόντος. Και δεν βιάζεται. Οικοδομεί μεθοδικά το προφίλ του, διευρύνει την απήχησή του στους κόλπους του Δημοκρατικού Κόμματος, και διασκεδάζει με τις φήμες.

Ακόμη και η αποστροφή του… “θα γινόμουν υποψήφιος Αντιπρόεδρος, στο πλευρό της Όπρα”, δείχνει ότι ο νεώτερος Κένεντι διαβάζει επαρκώς και σωστά τη συγκυρία. Και περιμένει, τη σειρά του.

ysterografa.gr