Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Θρίαμβος του ΠΑΣ επί του Παναθηναϊκού, νίκη ο Πανιώνιος

Θρίαμβος του ΠΑΣ επί του Παναθηναϊκού, νίκη ο Πανιώνιος
Με πρωταγωνιστή και σκόρερ (30, 45΄+) τον Πέδρο Κόντε, ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε 2-1 του Παναθηναϊκού (έπειτα από 32 χρόνια) και πανηγύρισε την πρώτη νίκη του στους «Ζωσιμάδες» μετά τις 28 Οκτωβρίου και το ματς της 9ης ημέρας με την Κέρκυρα.
Οι «πράσινοι», παρότι μείωσαν με αυτογκόλ του Γαρουφαλιά στο 69΄, δεν κατάφεραν να πάρουν θετικό αποτέλεσμα και παραμένουν χωρίς εκτός έδρας νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.


Στην αναζήτηση της πρώτης φετινής εκτός έδρας νίκης τους, οι «πράσινοι» μπήκαν δυνατά στο ματς και έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ. Στο 6΄ ο Βελλίδης έκανε... δώρο μισό γκολ στον Μυστακίδη, στέλνοντας τη μπάλα στα πόδια του μετά από ένα φαινομενικά ακίνδυνο σουτ του Δώνη, όμως ο νεοαποκτηθείς επιθετικός... κατάφερε προ κενής εστίας να αστοχήσει!
Ιδιοι πρωταγωνιστές και στη φάση του 25ου λεπτού, με τον Δώνη να πασάρει, τον Μυστακίδη να εκτελεί σωστά αυτή τη φορά, αλλά τον Βελλίδη να αντιδρά έξοχα και να διαφυλάττει το «μηδέν» στην εστία του.
Οι γηπεδούχοι έμοιαζαν ακίνδυνοι στο πρώτο ημίωρο, όταν όμως έχεις έναν σέντερ φορ σαν τον Πέδρο Κόντε, δεν χρειάζεσαι περισσότερο από μία υποψία ευκαιρίας. Στο 30΄ λοιπόν, μετά από κάθετη μπαλιά του Μπετρά, ο Ισπανός νίκησε στο σπριντ τον Οικονόμου και απέναντι από τον Βλαχοδήμο πλάσαρε ψύχραιμα και άνοιξε το σκορ.
Ο ΠΑΣ μετά το γκολ πήρε ψυχολογία, απείλησε στο 39΄ με σουτ του Μανθάτη που απέκρουσε ο Βλαχοδήμος (στη συνέχεια ο Κόντε σούταρε άστοχα) και διπλασίασε τα τέρματα του δευτερόλεπτα μετά τη συμπλήρωση των 45΄: αυτή τη φορά ο Κόντε δεν χρειάστηκε ούτε καν τη... μισή ευκαιρία, αφού απλά είδε τη μπάλα να φτάνει σε αυτόν έξω από την περιοχή και έπιασε ένα καταπληκτικό βολέ, αφήνοντας «άγαλμα» τον αντίπαλο τερματοφύλακα.
Ο Μπετρά έχασε στο 51΄ ευκαιρία να «κλειδώσει» οριστικά τη νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα, με τον Βλαχοδήμο να αποκρούει, και ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ξαναμπεί στο ματς στο 69΄ με μάλλον απρόσμενο τρόπο.

Ο νεοεισελθών Χατζηγιοβάννης έκανε ωραία προσπάθεια από δεξιά, προσπάθησε να γυρίσει τη μπάλα προς το πέναλτι, αλλά ο Γαρουφαλιάς παρενεβλήθη με ένα άτσαλο τάκλιν και έστειλε τη μπάλα στην εστία της ομάδας του για το 2-1. Οι «πράσινοι» προσπάθησαν ως το φινάλε, αλλά δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν καθαρή ευκαιρία και μοιραία έφυγαν ηττημένοι από την ηπειρωτική πρωτεύουσα.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Τζημόπουλος, Μπουκουβάλας (83΄ Αποστολόπουλος), Γιάκος (73΄ Βιντάλ), Καρανίκας, Μπετρά (80΄ Μπέριος), Σκόνδρας, Μιχαήλ, Γαρουφαλιάς, Μανθάτης, Κόντε
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης):
Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Ινσούα, Κάτσε, Δώνης, Μυστακίδης (64΄ Χατζηγιοβάννης), Λουντ (80΄ Πίσπας), Οικονόμου, Τζανδάρης (55΄ Αλτμαν), Κολοβέτσιος, Κουλιμπαλί.


==============
Με ισοπαλία άνοιξε η αυλαία της 21ης αγωνιστικής, της Super League, καθώς στην εναρκτήρια αναμέτρηση Ξάνθη και Κέρκυρα έμειναν στο 1-1 στα Πηγάδια. Οι Επτανήσιοι προηγήθηκαν στο 64΄ με τον Επστάιν, αλλά δέχθηκαν το γκολ της ισοφάρισης από τον Κάστρο στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.
ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Λισγάρας, Κίκε (63΄ Τριάδης), Μεχία, Μπαξεβανίδης, Ντουρίτσκοβιτς (71΄ Κάστρο), Μελιόπουλος, Γέντρισεκ, Κασάδο, Μπρίτο (54΄ Φασίδης), Ντε Λούκας
ΚΕΡΚΥΡΑ (Γιάννης Ματζουράκης):
Γιαννακόπουλος, Αντέτζο, Λέκοβιτς, Γεωργίου (73΄ Αρτυματάς), Παμλίδης, Σπίνουλας, Σιόντης, Ρόλε (89΄ Γκράσι), Μπαλάφας, Επστάιν (85΄ Μυτίδης), Γρομητσάρης.


============
Δεύτερη νίκη σε τρεις ημέρες σημείωσε ο Πανιώνιος απέναντι στη Λαμία, καθώς μετά το εμφατικό 4-1 στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας, στη ρεβάνς των προημιτελικών του Κυπέλλου, επιβλήθηκε και απόψε των Φθιωτών με 1-0 στη Νέα Σμύρνη,  μετά το λάθος του Όμο και το πέναλτι του Παπαδόπουλου στον Λάμπρου, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα το «θύμα» στο 80΄ δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Μπανανά, Γκιοατά, Σαραμαντάς, Παπαγεωργίου, Κόρμπος, Σαντάνα (69΄ Μακρύλλος), Μασούρας (63΄ Σπιριντόνοβιτς), Λάμπρου, Μπραχίμι, Γεσίλ (45΄ Νίλσεν)
ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές):
Παπαδόπουλος, Βασιλαντωνόπουλος, Παντελιάδης, Αναστασιάδης, Ασίγκμπα, Όμο, Μπλάζιτς, Κουκόλης (32΄ Κουτρομάνος / 82΄ Άστσεριτς), Μπούντνικ (72΄ Μπουλούλης), Πίτι, Ακόστα.


===========
Την Κυριακή ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο, ενώ η ΑΕΚ υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης. Παράλληλα, την Κυριακή θα γίνουν και τα ματς Απόλλων Σμύρνης - Λεβαδειακός και Παναιτωλικός - Πλατανιάς.

Ο ΠΑΟΚ αγωνίζεται τη Δευτέρα στην Τούμπα με τη Λάρισα.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:


Σάββατο 10 Φεβρουαρίου

Ξάνθη-Κέρκυρα 1-1
(90΄+3 Κάστρο - 64΄ Επστάιν)

Πανιώνιος-Λαμία 1-0
(80΄ πεν. Λάμπρου)

ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός 2-1
(30' 45'+ Κόντε - 69' αυτ. Γαρουφαλιάς)

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου

15:00 Απόλλων Σμύρνης-Λεβαδειακός
17:15 ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης
17:15 Παναιτωλικός-Πλατανιάς
19:30 Ατρόμητος-Ολυμπιακός

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου

19:30 ΠΑΟΚ-ΑΕΛ