Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Κωνσταντίνα Νικολάκου «Άμεσα να αναλάβει τις ευθύνες του ο κ. Πνευματικός για τη φωτιά στο ΧΑΔΑ στο Χιλιομόδι, διαφορετικά να παραιτηθεί»



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiwYbJ7BD30ed-oUTF2fjm-91xG6KDd_VKCjKzu2_pYtVPdPbOGqd3tFxEBtMCl9A8xnMb4pFol37i1iLNpwg58Iv5a79mcj0heQvcjf2Hrlmkq0CzFdnYkowLLrTz7jgrr8_x2qkg3vZkX/s1600/a7c9347c08e9669855acfc5fa26c6318_XL.jpg
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη φωτιά σε χώρο απόθεσης απορριμμάτων στο Χιλιομόδι του Δήμου Κορινθίων η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε:
«Οφείλουν όλοι όσοι με διάφορες προφάσεις καθυστερούν την υλοποίηση του έργου της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου να απολογηθούν στους πολίτες της Κορινθίας και του Δήμου Κορινθίων γιατί για μια ακόμα φορά η φωτιά στον ανεξέλεγκτο χώρο απόθεσης
σκουπιδιών στο Χιλιομόδι δημιουργεί επιβλαβείς συνθήκες για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.
Οφείλει η Δημοτική αρχή να απαντήσει για το ποιος ευθύνεται για τη μεταφορά σκουπιδιών στη συγκεκριμένη θέση.
Σύμφωνα με ποια νομοθεσία επιτρέπεται η συγκεκριμένη θέση να λειτουργεί ως ΧΑΔΑ;
Μεταφέρονται εκεί σκουπίδια του Δήμου Κορινθίων ή και άλλων Δήμων;
Ποιος έχει δώσει την έγκριση για κάτι τέτοιο και ποιος φυλάσσει και εποπτεύει το χώρο, σύμφωνα με τη νομοθεσία;
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου έχει δώσει εντολή στον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας άμεσα οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας να προβούν σε αυτοψία και να ενημερώσουν τις αρμόδιες αρχές.
Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με την υγεία των πολιτών και ύστερα να «νίπτει τας χείρας του ως Πόντιος Πιλάτος».
Για την αποκομιδή των απορριμμάτων και την προσωρινή διαχείρισή τους οι πολίτες της Κορίνθου πληρώνουν ανταποδοτικά τέλη στη δημοτική αρχή.
Η προσπάθεια του κ. Πνευματικού να συκοφαντεί διαρκώς την Περιφέρεια Πελοποννήσου και να προσπαθεί τις δικές του ευθύνες να τις αποποιηθεί ή να τις μεταφέρει αλλού δεν θα του αποφέρει κανένα προσωπικό όφελος. Η καθολική του άρνηση να ολοκληρωθεί το έργο της Περιφέρειας, γιατί δήθεν θα επιβαρύνει τους πολίτες, έχει αποδειχθεί με στοιχεία ότι είναι κενού περιεχομένου.
Η ελάχιστη πολιτική ευθιξία θα επέβαλλε για την προστασία της υγείας των πολιτών να απαντήσει στα ανωτέρω ερωτήματα, διαφορετικά να παραιτηθεί.
Καλούμε όλες τις ελεγκτικές αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τη ρύπανση του περιβάλλοντος και την απειλή της δημοσίας υγείας στο Χιλιομόδι και στο Δήμο Κορίνθου». 

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου