Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Κωνσταντίνα Νικολάκου «Η «απολογία» του κ. Πατσαρίνου δεν θα τον σώσει από την πολιτική του ανυπαρξία»



Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου δήλωσε:
«Ο κ. Πατσαρίνος είναι λογικό να βρίσκεται σε πολιτική παραζάλη και πολιτικό πανικό. Ζει τη δική του αγωνία, εφόσον αδυνατεί να προσδιοριστεί πολιτικά και οδηγείται στην  πολιτική ανυπαρξία και απαξίωση.
Απολογείται στους πολίτες της Μεσσηνίας γιατί καταψήφισε ένα έργο πνοής για
την Τριφυλία, το αλιευτικό καταφύγιο της Μαραθόπολης, διαχρονικό αίτημα της περιοχής, όπως επίσης και ένα σημαντικότατο έργο για τη Μάνη, τη σύνδεση του δρόμου Μηλέα – Γιάτρισσα. Η άρνησή του για το αλιευτικό καταφύγιο τεκμηριώνεται στην άγνοιά του για το στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας. Οι προφάσεις του απ’ την άλλη πλευρά για το σημαντικό δρόμο στη Μάνη είναι ότι δήθεν η Περιφέρεια δεν έχει την αρμοδιότητα και με περισσό πολιτικό θράσος απαξιώνει και υποβαθμίζει τη μοναδική και ξεχωριστή περιοχή της Μάνης και τους Μανιάτες.
Σε ότι αφορά τις πρωτοβουλίες και τις προσπάθειες του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για την ανάπτυξη διαστημικών δραστηριοτήτων με βάση την Καλαμάτα, κατανοούμε την απελπιστική του θέση, εφόσον ούτε μπορεί να αντιληφθεί το εύρος και τις δυνατότητες των πολιτικών αυτών, ούτε έχει το χώρο να αναπτύξει τη μικροπολιτική του ιδιοτέλεια. Στον αντίποδα ο κ. Τατούλης επαινεί κάθε αξιόλογη ενέργεια, από οποιαδήποτε Κυβέρνηση και αν προέρχεται, που θεωρεί ότι κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Δεν το αντέχει γιατί βρίσκεται χαμένος στο κενό μεσοδιάστημα των πολιτικών του σκοπών και την απόρριψή του από τους πολίτες.
Ως μέλος της Οικονομικής Επιτροπής δεν αντέχει επίσης το έργο της περιφερειακής αρχής σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, η οποία μέσα σε λίγα χρόνια έχει υλοποιήσει με επιτυχία έναν πολυεπίπεδο σχεδιασμό προς όφελος των πολιτών.
Αξίζει τέλος να του επισημάνουμε ότι η λευκή του ψήφος δε συνιστά σε καμία περίπτωση θετική συνεισφορά στην ανάπτυξη της Πελοποννήσου, ούτε μπορεί να τον εξιλεώσει από τις πολιτικές του τύψεις. Δυστυχώς έχει συνδυάσει την πολιτική με την αδράνεια και την άρνηση και γι’ αυτό το λόγο δεν θα μπορέσει ποτέ να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών».

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου