Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Μητσοτάκης για αλλαγή ταυτότητας φύλου: Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει το ανεύθυνο νομοσχέδιο της κυβέρνησής. Μαθήματα όχι σ΄εμάς αλλά στον αλλοπρόσαλο θίασο που αποκαλείτε κυβέρνηση

Κυριάκος Μητσοτάκης: Μαθήματα όχι σ΄εμάς αλλά στον αλλοπρόσαλο θίασο που αποκαλείτε κυβέρνηση | Newsit.gr
Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην Βουλή για το νομοσχέδιο περί αλλαγής ταυτότητας φύλου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έφερε ένα νομοσχέδιο άρον- άρον στη βουλή, πριν τον προϋπολογισμό, ενώ άφησε αιχμές για το κατά πόσον είναι αρραγής η κοινοβουλευτική πλειοψηφία στο συζητούμενο νομοσχέδιο. «Μια ανοιχτή δημοκρατική πολιτεία οφείλει να φροντίζει για όλους και να προστατεύει αυτούς που είναι μειοψηφία. 
Για μας δεν υπάρχουν ‘παιδιά ενός κατώτερου Θεού’ , πολίτες χωρίς δικαιώματα.
Μας είναι αδιάφορο αν μιλάμε για έναν ή για ένα εκατομμύριο. Θα σας παραδώσω ένα αυτονόητο μάθημα δημοκρατίας.
Πάγια αξίωση της ΝΔ είναι ότι η Πολιτεία οφείλει να προστατεύει το δικαίωμα της μειοψηφίας. Μιλάμε για αυτονόητα δικαιώματα που η πολιτεία οφείλει να εξασφαλίζει σε κάθε πολίτη». 
Ο κ.Μητσοτάκης συνέχισε λέγοντας μεταξύ άλλων, ότι η Πολιτεία οφείλει να δώσει το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού και να καταργήσει αναχρονιστικές διατάξεις, όπως ότι η αλλαγή φύλου προϋποθέτει χειρουργική επέμβαση, διάταξη που ευτυχώς παρακάμπτεται από τα δικαστήρια. «Αναρωτιέμαι τι θα κερδίσουν αυτοί που αρνούνται κάθε κουβέντα γύρω από το θέμα. θα πάψουν να υπάρχουν άνθρωποι που αισθάνονται φυλακισμένοι μέσα στο ίδιο τους το σώμα. Αν η κυβέρνηση εξηγούσε, η ελληνική κοινωνία θα στήριζε ανεπιφύλακτα αυτή τη νομοθετική αλλαγή. Η κυβέρνηση αντί να ενημερώσει την κοινή γνώμη, αντί να ζητήσει τεκμηριωμένα τη γνώμη της επιστημονικής κοινότητας, να συνεννοηθεί με τα κόμματα, καλούμαστε να αποφανθούμε επί ενός νομοσχεδίου που είναι πρόχειρο και ανεύθυνο. 
 Η κυβέρνηση επέλεξε να προβοκάρει και την εκκλησία της Ελλάδος για να δείξει πιο προοδευτική. Ο κ.Τσίπρας ψάχνει παρελκυστικό άλλοθι για την πολιτική της άγριας λιτότητας που έχει επιβάλει. Σας καλώ να δεχθείτε τη δική μας πρόταση για το νομοσχέδιο. Πάμε να δούμε τα πραγματικά δεδομένα. Η ταυτότητα φύλου περιλαμβάνει το στοιχείο του αυτοπροσδιορισμού, αλλά και την αίσθηση που έχουν τα διεμφυλικά άτομα για το ίδιο τους το σώμα». 
Οπως είπε ο κ.Μητσοτάκης στις 38 από τις 40 χώρες του συμβουλίου της Ευρώπης απαιτείται κάποιου είδους ιατρική γνωμάτευση για την αλλαγή φύλου και πρόσθεσε: «Το θέμα που συζητάμε δεν είναι μόνο θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έχει και μία αδιαμφισβήτητη νομική διάσταση. Η νομική διόρθωση του καταχωρισμένου φύλου είναι ένα στάδιο. Για τη ΝΔ η διαδικασία δεν είναι μια στιγμιαία πράξη, ούτε μια δήλωση. 
Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει το ανεύθυνο νομοσχέδιο της κυβέρνησής σας και όταν γίνουμε κυβέρνηση θα ψηφίσουμε τη δική μας πρόταση». Έκανε λόγο για πολιτικό παιχνίδι από την πλευρά της κυβέρνησης, για ένα νομοσχέδιο πρόχειρο και ανεύθυνο και της καταλόγισε ότι επιδιώκει να νομοθετήσει και πάλι χωρίς να διασφαλίσει τις πολιτικές συναινέσεις και ότι προβοκάρει την Εκκλησία της Ελλάδας
 Ο ίδιος σημείωσε ότι θα αναμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το αποτέλεσμα της ονομαστικής ψηφοφορίας «για να δούμε εάν υπάρχει αρραγής κοινοβουλευτική πλειοψηφία και δεδηλωμένη στο Κοινοβούλιο» και πρόσθεσε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό: «Είναι κωμικό να έρχεστε σε αυτή την αίθουσα και να μας παραδίδεται μαθήματα φιλελευθερισμού. Αυτά τα μαθήματα να τα παραδώσετε στους ΑΝΕΛ».