Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Ελλάδα – Γιβραλτάρ: Κλείνει θέση στα μπαράζ του Μουντιάλ 2018

 Οι πιθανοί αντίπαλοι της Εθνικής*
Έτοιμη να τσεκάρει το “εισιτήριο” της για τα μπαράζ πρόκρισης στο Μουντιάλ της Ρωσίας είναι η Εθνική Ελλάδος.
Η “γαλανόλευκη” αντιμετωπίζει το Γιβραλτάρ στο “Γ. Καραϊσκάκης” (21:45) και θέλει τη νίκη για να… παίξει την είσοδο της στο μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού του επόμενου καλοκαιριού σε δυο αγώνες, τον προσεχή Νοέμβριο!
Ο Μίχαελ Σκίμε θα πρέπει να παρατάξει την Εθνική Ελλάδας κόντρα στο
Γιβραλτάρ, χωρίς τους τιμωρημένους Σάμαρη, Μανωλά και Δώνη που συμπλήρωσαν κίτρινες κάρτες κόντρα στην Κύπρο.
Ο Γερμανός τεχνικός αναμένεται να χρησιμοποιήσει ένα σύστημα 4-2-3-1 με τον Καρνέζη κάτω απ’ τα δοκάρια και τους Μανιάτη, Κυριάκο Παπαδόπουλο, Παπασταθόπουλο και Τζαβέλλα στην άμυνα (αναμένεται να προφυλαχθεί ο Τοροσίδης).
Οι Ζέκα και Τζιόλης αναμένεται να βρεθούν στα χαφ, ενώ την μεσοεπιθετική γραμμή θα αποτελέσουν οι Μάνταλος, Σταφυλίδης και Φορτούνης. Ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού θα έχει ελεύθερο ρόλο, πίσω από τον Μήτρογλου.
Άξιο αναφοράς, πως -ενόψει των μπαράζ- στο όριο των καρτών είναι οι Μήτρογλου, Τζαβέλλας, Σταφυλίδης και Ρέτσος. 
Το Γιβραλτάρ αναμένεται να παραταχθεί με τους Ιμπραχίμ, Πούσεϊ, Τσιμπολίνα, Γκαρσία, Μπαρνέτ, Μασκαρένια, Μπόσιο, Μπάρντον, Γουόκερ, Ερνάντεζ και Κουμίς.
Υπενθυμίζεται ότι στο πρώτο παιχνίδι των δυο ομάδων, η Εθνική Ελλάδας επικράτησε 4-1, στον εναρκτήριο αγώνα των προκριματικών. 
Να θυμίσουμε πως η Βοσνία -που έχει μαθηματικές ελπίδες πρόκρισης στα μπαράζ, θα παίζει εκτός με την Εσθονία. 

Η ποδοσφαιρική (και όχι μόνο) λογική λέει πως η Ελλάδα δεν θα γράψει... αρνητική ιστορία ως η πρώτη χώρα που θα χάσει βαθμούς σε επίσημο παιχνίδι από το Γιβραλτάρ.
Η Ελλάδα λοιπόν θα βρίσκεται στις 8 καλύτερες δεύτερες. Η κλήρωση θα γίνει στις 17 Οκτωβρίου στις 15:00 στα κεντρικά γραφεία της FIFA στην Ζυρίχη της Ελβετίας. Εκεί θα βρίσκονται άλλες επτά ομοσπονδίες. Η Ιταλία, η Κροατία, η Δανία, η Β. Ιρλανδία, η Ιρλανδία και μένει να μάθουμε ποια από τις Πορτογαλία-Ελβετία θα μπουν στις ισχυρές και εάν δεν θα υπάρξει έκπληξη με την Σουηδία (στον όμιλό της Γαλλία).
Οι οκτώ ομάδες δεν θα μπουν όλες στην ίδια κληρωτίδα και θα βγουν τέσσερα ζευγάρια. Οι οκτώ ομοσπονδίες θα χωριστούν σε ισχυρούς κι ανίσχυρους με βάση την βαθμολογία τους στο FIFA ranking. Η Ελλάδα θα είναι δεδομένα στους ανίσχυρους (πάντα με τον αστερίσκο ότι θα πρέπει να νικήσουμε το Γιβραλτάρ). Η χαμηλότερη θέση από όλες τις ομάδες που βρίσκονται τώρα στις καλύτερες δεύτερες αλλά κι από αυτές που έχουν ελπίδες να μπουν τελικά στην οκτάδα.
To ranking θ' ανανεωθεί στις 16 Οκτωβρίου με βάση τ' αποτελέσματα που είχαν οι ομάδες στα δύο τελευταία παιχνίδια τους. Το gazzetta.gr έκανε ήδη τον υπολογισμό και έβγαλε τους ισχυρούς και τους ανίσχυρους για την κλήρωση της 17ης Οκτωβρίου.
Πάμε να δούμε πως διαμορφώνεται η κατάσταση σε ότι έχει να κάνει τον διαχωρισμό στα δύο γκρουπ.
ΙΣΧΥΡΟΙ
Πορτογαλία ή Ελβετία
Ιταλία
Κροατία
Δανία

Μένει μόνο ένα ερωτηματικό για τους ισχυρούς. Ποια θα είναι δηλαδή από τον δεύτερο όμιλο. Την Τρίτη το βράδυ διεξάγεται το Πορτογαλία-Ελβετία. Με «άσο» θα έχουμε πιθανό αντίπαλο την Ελβετία με «Χ2» τον Φερνάντο Σάντος και την παρέα του.
ΑΝΙΣΧΥΡΟΙ
Σουηδία*
Β. Ιρλανδία
Ιρλανδία
ΕΛΛΑΔΑ

Μοναδικός αστερίσκος στον πρώτο όμιλο. Εάν τα αποτελέσματα κυλήσουν φυσιολογικά τότε η Σουηδία θα είναι μέσα στις καλύτερες δεύτερες. Τι μπορεί ν' αλλάξει το συγκεκριμένο σενάριο; Είτε να χάσει με 7-1 (και μεγαλύτερο σκορ) από την Ολλανδία η Σουηδία ή να μην κερδίσει η Γαλλία την Λευκορωσία στο Παρίσι και η παρέα του Μπεργκ να κάνει «διπλό» στην Ολλανδία. Τότε η Γαλλία θα είναι στις καλύτερες δεύτερες και μάλιστα θα είναι και στους ισχυρούς. Οπερ σημαίνει πως η Δανία θα πέσει στους ανίσχυρους.
*Χειρότερη δεύτερη είναι η Σλοβακία η οποία δεν μπαίνει και στην κλήρωση!