Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

"Αποκλεισμός" της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου από τη σημερινή συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος, με θέμα «Η Προστασία του Κορινθιακού Κόλπου».



 http://www.alkyonsailing.gr/images/korinthiakos_kolpos_kiato_ireon_14.jpg
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ για τη σημερινή συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος, την οποία συγκαλεί η Πρόεδρος κ. Αικατερίνη Ιγγλέζη, με θέμα «Η Προστασία του Κορινθιακού Κόλπου».

Στη συνεδρίαση έχουν προσκληθεί ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ιωάννης Τσιρώνης, στελέχη άλλων συναρμόδιων Υπουργείων, οικολογικές οργανώσεις της Κορινθίας και επιστημονικοί φορείς, αλλά όχι οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Πελοποννήσου.


Ο «αποκλεισμός» της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε ένα τόσο σημαντικό θέμα για την περιοχή μας είναι πρωτόγνωρος και δεν μπορεί παρά να υποκρύπτει εμπάθεια. Δε θα ήταν, μάλιστα, υπερβολή να οδηγηθεί κανείς στο συμπέρασμα ότι γίνεται με σκοπιμότητα, προκειμένου να μην υπάρξει καθολική ενημέρωση επί του συγκεκριμένου θέματος. Όμως, η μη ύπαρξη του κατάλληλου συντονισμού των εμπλεκόμενων φορέων, αναπόφευκτα, θα οδηγήσει στην αποτυχία εξεύρεσης των πιο κατάλληλων μέτρων και δράσεων για την προστασία και διάσωση της περιοχής και την επίλυση του προβλήματος.

Τέτοιες «πρωτοβουλίες» κρίνονται και είναι καταδικαστέες, σίγουρα δεν προάγουν το διάλογο και οπωσδήποτε δε συνεισφέρουν στη σφαιρική και σοβαρή αντιμετώπιση αυτών των σημαντικών φαινομένων από όλους τους καθ’ ύλην αρμόδιους φορείς.   


Γραφείο Τύπου Αντιπεριφερειάρχη