Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Γ. Αναστασόπουλος: Να μην μας κρατάει πίσω το χθες



Γράφει ο Γιάννης Αναστασόπουλος
Γραμματέας ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Στις φετινές εκλογές, η επιλογή είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. Ανάμεσα σε αυτούς που θέλουν να εγκλωβίσουν το πανεπιστήμιο στο παρελθόν και στη πρόταση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Ανάμεσα σε παλαιολιθικές ιδεοληψίες και στη διεκδίκηση του μέλλοντός μας.
Είμαστε και φέτος εδώ για να αγωνιστούμε για ένα φιλελεύθερο και δημοκρατικό Πανεπιστήμιο. Για ένα σύγχρονο Πανεπιστήμιο, που παρακολουθεί τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας. Για ένα περήφανο Πανεπιστήμιο, που
διεκδικεί τη θέση του ανάμεσα στους παγκόσμιους πρωταθλητές της εκπαίδευσης. Καλούμε να συμπαραταχθούν μαζί μας σε αυτόν τον αγώνα όλες τις φοιτήτριες και όλους τους φοιτητές που πιστεύουν σ ένα ευρωπαϊκό και ανοικτό Πανεπιστήμιο. Και όχι σε ένα σκοτεινό και κλειστό εκτροφείο ανομίας και απαξίωσης.
Το Πανεπιστήμιο πρέπει να βγει μπροστά. Σε μια κοινωνία που βλέπει τα παιδιά της να φεύγουν μακριά, πριν τους κόψει τα φτερά η ανεργία και η αναξιοκρατία. Σε μια οικονομία που χρειάζεται όραμα και όρεξη για δουλειά για να σταθεί στα πόδια της. Σε έναν νέο κόσμο, που βαρέθηκε απλά να επιβιώνει και θέλει να ζήσει.
Για αυτό και η ΔΑΠ θέλει να φέρει κοντά της τους σκεπτόμενους φοιτητές και να αφυπνίσει πολιτικά τους μη ενεργούς. Μέσα από ρεαλιστικές προτάσεις οι οποίες κινούνται στον άξονα της αξιοκρατίας και της σύνδεσης του Πανεπιστημίου με την πραγματική οικονομία. Μέσα από δράσεις που δίνουν πίσω στην κοινωνία, ανταπόδοση για το ιερό δώρο της εκπαίδευσης. Ένα δώρο που απαξιώνουν, καταστρέφοντας και λεηλατώντας, απειλώντας και νουθετώντας, όλοι αυτοί που εχθρεύονται την δύναμη της γνώσης, την ελπίδα των ονείρων, την ελευθερία της εργασίας. Καταστρέφοντας υλικά και πνευματικά τον ιερό χώρο της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Είναι και η δική σου σειρά να διεκδικήσεις το Πανεπιστήμιο που σου αξίζει. Ένα Πανεπιστήμιο με πραγματικά ανοικτές πόρτες, με αίθουσες γεμάτες γνώση και με διαδρόμους γεμάτους ζωή. Ένα Πανεπιστήμιο στο οποίο θα ζεις το σήμερα και θα κτίζεις το αύριο, χωρίς να σε κρατάει πίσω το χθες.
Διεκδικούμε την υλικοτεχνική υποδομή και το ανθρώπινο δυναμικό που είναι αναγκαία. Διεκδικούμε το επίπεδο σπουδών και τις εργασιακές προοπτικές που μας αξίζουν. Διεκδικούμε την αξιοκρατία και την ουσιαστική ελευθερία των ιδεών στο Πανεπιστήμιο.
Και πολεμάμε όσους θέλουν να μας τα στερήσουν. Σε καλούμε να αγωνιστείς κι εσύ. Να μην τους δείξεις ανοχή με την αδιαφορία σου. Να μην τους δώσεις δύναμη με το θυμό σου.
Να μην τους δώσεις αυτή την ασυλία!

ysterografa.gr