Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017

Την Παρασκευή αποφυλακίζεται ο Τσοχατζόπουλος

Ακόμα ένα βράδυ στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού θα περάσει ο Άκης Τσοχατζόπουλος, καθώς, παρά τις προσπάθειες των δικηγόρων του δεν κατέστη δυνατό να ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και να αποφυλακιστεί την Πέμπτη.
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος κατάφερε τελικά να συγκεντρώσει τις 200.000 ευρώ που το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων του έβαλε ως όρο για να αποφυλακιστεί, από «δωρεές φίλων». Ωστόσο, τα γραφειοκρατικά θέματα που σχετίζονται με την αποφυλάκισή του δεν διευθετήθηκαν ακόμη. Έτσι, το πιθανότερο είναι ο καταδικασθείς σε 20ετή κάθειρξη πρώην υπουργός Άμυνας του ΠΑΣΟΚ, να βρεθεί εκτός φυλακής, το πιθανότερο μέχρι αύριο το μεσημέρι.
Υπενθυμίζεται ότι το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων είχε απορρίψει την Τετάρτη, το αίτημα του πρώην υπουργού του για μείωση της χρηματικής εγγύησης των 200 χιλιάδων ευρώ, που αποτελεί έναν από τους πολλούς περιοριστικούς όρους που του επιβλήθηκαν για την αποφυλάκισή του.
Συγκεκριμένα, εκτός το δικαστήριο εκτός από την εγγυοδοσία των 200.000 ευρώ έχει επιβάλει στον πρώην υπουργό τους εξής περιοριστικούς όρους: Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, απαγόρευση χρήσης πλωτών και εναέριων μέσων, παράδοση διαβατηρίου, υποχρέωση παραμονής σε συγκεκριμένη διεύθυνση και εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου θα διαμένει.
Έτσι, την Παρασκευή, εκτός απροόπτου ο πρώην υπουργός θα αποφυλακιστεί, αναχωρώντας από το νοσοκομείο των φυλακών (όπου νοσηλεύεται) για το σπίτι του έπειτα από περίπου πέντε χρόνια παραμονής στη φυλακή.