Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Ο ΠΑΟΚ στον τελικό " μάδησε" 4 - 0 το "τριφύλλι"

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 4-0
Ένας ΠΑΟΚ βγαλμένος από τα πιο τρελά όνειρα των οπαδών του έκανε μια επική ανατροπή κόντρα στον Παναθηναϊκό και προκρίθηκε με 4-0 και συνολικό σκορ 4-2 στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» πάτησε το «τριφύλλι» και προκρίθηκε στον τελικό, στον οποίο περιμένει ήδη από χθες (Τετάρτη) η ΑΕΚ
Όσοι παρακολούθησαν τον επαναληπτικό της Τούμπας ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό θα έχουν να λένε, ότι έζησαν ίσως το παιχνίδι της 20ετίας, καθώς οι γηπεδούχοι προκρίθηκαν μετά το 2-0 της Λεωφόρου με τρομερή ανατροπή. 


Οι «πράσινοι» ήταν αυτοί που μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και έχασαν διπλή ευκαιρία στο 5' με τα διαδοχικά σουτ των Βιγιαφάνες και Κουρμπέλη και τον Γλύκο να είναι σε ετοιμότητα και να λέει «όχι».
%IMAGEALTΑπό το 13' και μετά ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε το παιχνίδι και στο 14' άνοιξε το σκορ με την αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ του Πέλκα! Από τον Παναθηναϊκό διαμαρτύρονται ωστόσο, ότι δεν υπάρχει φάουλ σε αυτή τη φάση. Στο 18' ο Βαρέλα γκρεμίζει τον Μπεργκ μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ, όμως ο Κύζας έδειξε λανθασμένα «παίζετε». Στο 24' το απευθείας φάουλ του Εμποκού κατέληξε σε κόρνερ, την εκτέλεση του οποίου ανέλαβε να εκτελέσει ο Βιγιαφάνες.
Ωστόσο, στην προσπάθειά του αυτή έπεσε μια κροτίδα και τον τραυμάτισε, με αποτέλεσμα ο Κύζας να διακόψει το παιχνίδι για τις απαραίτητες συστάσεις. Στο 28' ο Παναθηναϊκός ζητάει δεύτερο πέναλτι για ανατροπή του Κλωναρίδη από τον Κρέσπο, με τον διαιτητή ξανά να λέει «παίζετε». Στο 34' σε μια απίστευτη φάση για τον Παναθηναϊκό, ο Κλωναρίδης σεντράρει από τα δεξιά, ο Βαρέλα βάζει το πόδι του, η μπάλα κατευθύνεται στα δίχτυα του ΠΑΟΚ, όμως ο Γλύκος την τελευταία στιγμή προλαβαίνει και την απομακρύνει!
Στο 36' ο Κλωναρίδης ήταν ο μοιραίος παίκτης για το «τριφύλλι» καθώς βγήκε τετ α τετ με τον Γλύκο και πλάσαρε ανενόχλητος, όμως έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτυών. Το ημίχρονο έκλεισε με το 1-0 και το θέαμα που είχε ήδη παρακολουθήσει ο κόσμος στο πρώτο ημίχρονο ήταν τρομερό!
Πολύ λίγα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 48' ο ΠΑΟΚ έκανε το 2-0 με την άπιαστη κεφαλιά του Μάτος, που ισοφάρισε το σκορ του πρώτου ημιτελικού στη Λεωφόρο! Ελάχιστα δευτερόλεπτα νωρίτερα, ο σκόρερ του πρώτου τέρματος Πέλκας, λίγο έλειψε να πετύχει δεύτερο τέρμα σε απευθείας εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση, που κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.
Η πρώτη τελική για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 67' με τον Μπεργκ, που δεν κατάφερε να πλασάρει με «γεμάτο πόδι», μετά τη σέντρα του Κουλιμπαλί. Στο 70' εξελίχθηκε μια ακόμη τρομερή φάση στο παιχνίδι, με τον Πρίγιοβιτς να παίρνει την ασίστ από την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πέλκα, όμως ο Βλαχοδήμος του είπε όχι από το μισό μέτρο, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Μάτος από πολύ κοντά έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτυών! Ωστόσο, πρέπει να αναφερθεί, ότι ο Πρίγιοβιτς στην αρχή της φάσης ήταν σε θέση οφ σάιντ.
Ένα λεπτό μετά ο Χουλτ αντικρύζει τη δεύτερη κίτρινη για εσκεμμένο σπρώξιμο στον Μάτος, απόφαση που κρίνεται υπερβολική. Στο 73' ο Σάκχοφ έδωσε σκορ πρόκρισης στον ΠΑΟΚ με ευθύβολο σουτ και η Τούμπα πήρε «φωτιά»! Στο 80' ο Μπεργκ έχασε πολύ καλή ευκαιρία να παγώσει την Τούμπα, όμως η κεφαλιά του πέρασε από την εξωτερική πλευρά των διχτυών. Το «κερασάκι» στην τούρτα πρόκρισης του ΠΑΟΚ έβαλε ο Πρίγιοβιτς στο 84' και το γήπεδο έγινε ένα «τρελοκομείο»! Το τελικό σφύριγμα της λήξης βρήκε τους παίκτες του ΠΑΟΚ ένα... κουβάρι εν μέσω αποθέωσης από την κερκίδα και τον κόσμο να αποθεώνει!
ΠΑΟΚ (Ίβιτς): Γλύκος, Κρέσπο, Βαρέλα, Μάτος, Λέοβατς, Σάκχοφ, Τσίμιροτ, Ουάρντα (46' Μπίσεσβαρ), Κάμπος (59' Ενρίκε), Πέλκας, Πρίγιοβιτς.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ουζουνίδης): Βλαχοδήμο, Κουλιμπαλί, Μολέντο, Κουτρουμπή, Χουλτ, Ρέις, Κουρμπέλη, Βιγιαφάνιες, Εμποκού (66' Εμποκού), Κλωναρίδη (77' Λουντ), Μπεργκ.