Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Μεσίστιες οι «ερυθρόλευκες» σημαίες για την απώλεια του Θόδωρου Νικολαΐδη

Μεσίστιες οι «ερυθρόλευκες» σημαίες για την απώλεια του Θόδωρου Νικολαΐδη
Αμεση ήταν η αντίδραση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, όπως αναμενόταν, στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του ιδιοκτήτη του "Φωτός", Θεόδωρου Νικολαΐδη!
Με ανακοίνωσή της τονίζει ότι ο Ολυμπιακός συμμετέχει στο πένθος για την απώλεια ενός σπουδαίου μέλους της ερυθρόλευκης οικογένειας.
Η ανακοίνωση

«Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και η οικογένεια του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ συμμετέχουν στο πένθος για το χαμό ενός σπουδαίου μέλους της ερυθρόλευκης οικογένειας, του ιστορικού εκδότη του Φωτός, Θεόδωρου Νικολαΐδη. Μεσίστιες οι ερυθρόλευκες σημαίες για έναν άνθρωπο που συνέδεσε άρρηκτα το διάβα της ζωής του με τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ.
Καλό ταξίδι στις αιώνιες θάλασσες».

Το σεβασμό και την αγάπη της στον Θόδωρο Νικολαΐδη έδειξε και ΚΑΕ Ολυμπιακός με τη δική της ανακοίνωση. Ευχήθηκε συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκδότη της εφημερίδας "ΦΩΣ", που «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών. 
«Η συνεισφορά του στο να γιγαντώσει ο Ολυμπιακός και να γίνει ο μεγαλύτερος σύλλογος της Ελλάδας, υπήρξε τεράστια», γράφει μεταξύ άλλων για τον σπουδαιότερο εκδότη στον αθλητικό Τύπο της χώρας.
Η ανακοίνωση:
«Η Ολυμπιακή οικογένεια θρηνεί την απώλεια του εκδότη της εφημερίδας "ΦΩΣ των Σπορ", Θόδωρου Νικολαΐδη.
Ένας μεγάλος Ολυμπιακός δεν είναι πλέον κοντά μας για να χαίρεται για τις επιτυχίες και τους τίτλους της αγαπημένης του ομάδας, αλλά μαζί με όλους τους θρύλους του Θρύλου, θα συνεχίζει να καμαρώνει από 'κει ψηλά για τον Ολυμπιακό μας.
Η συνεισφορά του στο να γιγαντώσει ο Ολυμπιακός και να γίνει ο μεγαλύτερος σύλλογος της Ελλάδας, υπήρξε τεράστια.
Τα θερμά συλλυπητήρια από όλη την ομάδα μπάσκετ στην οικογένεια και τους οικείους του εκκλιπόντος.
Καλό ταξίδι κύριε Θόδωρε...».
=====
Ο υφυπουργός Πολιτισμού και ΑθλητισμούΓιώργος Βασιλειάδης προέβη στην ακόλουθη συλλυπητήρια δήλωση, με αφορμή το θάνατο του Θόδωρου Νικολαΐδη:
«O Θεόδωρος Νικολαϊδης υπήρξε ο γνησιότερος εκφραστής της αθλητικής δημοσιογραφίας έτσι όπως αυτή θα πρέπει διαχρονικά να ασκείται πέρα από κάθε οπαδική προτίμηση. Ιδρυτής της μακροβιότερης αθλητικής εφημερίδας «Φως των Σπορ» κατάφερε μέσα από τις σελίδες της να συνδυάσει την αγάπη του για την ομάδα του Ολυμπιακού με την προβολή του αθλητικού γίγνεσθαι της χώρας από το μεγαλύτερο ως το μικρότερο σπορ.
Υπήρξε συνεπής στις αξίες του από τη στιγμή που ξεκίνησε την αθλητική δημοσιογραφία μέχρι σήμερα. Το «Φως των Σπορ» με τη δική του καθοδήγηση άνδρωσε γενιές και γενιές διδάσκοντας πως εκείνο που προέχει στον αθλητισμό είναι να σέβεσαι τον αντίπαλο. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του».
Ο Δημήτρης Μελισσανίδης με προσωπική του δήλωση εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για την απώλεια του ιδιοκτήτη της εφημερίδας «ΦΩΣ», Θεόδωρου Νικολαΐδη, δείχνοντας τον σεβασμό που ενέπνεε και στους μεγάλους αντιπάλους του Ολυμπιακού.
Αναλυτικά η δήλωση Μελισσανίδη:
«Εκφράζω τα προσωπικά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του Θεόδωρου Νικολαιδη για την απώλεια ενός καταπληκτικού ανθρώπου, μεγάλου δημοσιογράφου, καλού φίλου, αλλά και σεβάσμιου αντιπάλου, ο οποίος δίδαξε ήθος στην αθλητική αντιπαράθεση. Είθε το όραμά του και το έργο του να βρουν άξιους συνεχιστές. Θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγό του Ειρήνη και στις κόρες του, Μαρία και Ολγα».
Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ
«Η οικογένεια της ΑΕΚ εκφράζει τη βαθιά της οδύνη για την απώλεια του μεγάλου Θεόδωρου Νικολαΐδη. Ο εκλιπών υπήρξε πρωτεργάτης της παραδοσιακής ελληνικής δημοσιογραφίας και δίδαξε ήθος και σεβασμό στον αντίπαλο.
Μακάρι το όραμά του να παραμείνει ζωντανό στις δύσκολες εποχές που διανύουμε. Θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγό του και στις δυο του κόρες, με την ευχή να μπορέσουν να συνεχίσουν το έργο του και την τεράστια παρακαταθήκη που αφήνει πίσω του».