Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Πιο αδύνατοι όσοι τρώνε πολύ τυρί

eatingcheeseromanou.jpgΠιο αδύνατοι όσοι τρώνε πολύ τυρί


Σε κάθε πρόγραμμα δίαιτας, το πρώτο που “κόβει” ή τουλάχιστον περιορίζει κανείς είναι το τυρί! Άλλοι περιορίζουν την κατανάλωσή του επειδή έχουν χοληστερίνη! Σωστά; Λάθος! Αν πιστέψουμε τα ευρήματα νέας μελέτης από το Πανεπιστήμιο του Δουβλίνου, οι άνθρωποι που τρώνε πολλά τυριά είναι λεπτότεροι από ό,τι εκείνοι που δεν το κάνουν, ενώ δεν φαίνεται να έχουν υψηλότερα επίπεδα χοληστερίνης.

Διαβάστε περισσότερα 

Επιστήμονες καταπολέμησαν την εξάρτηση από τη σοκολάτα!

SOKOLATAAAA.jpg
Οι εθιστικές ιδιότητες της σοκολάτας είναι γνωστές, και μάλιστα έχουν αποδειχθεί και επιστημονικά. Οι λάτρεις της σοκολάτας γνωρίζουν πολύ καλά τη δυσκολία του να αντισταθούν σε αυτήν. Μόλις τη σκεφθούν, είναι σχεδόν αδύνατο να την αγνοήσουν. Νέα έρευνα ωστόσο, δείχνει ότι μια ψυχολογική τεχνική δύο σταδίων μπορεί να βοηθήσει στη σίγαση του πάθους για τη σοκολάτα.

Διαβάστε περισσότερα 

Πείτε αντίο στην κατάθλιψη τρώγοντας λαχανικά

stressvegetablesromanou.jpg
Οι άνθρωποι που καταναλώνουν καθημερινά 3-4 μερίδες λαχανικών έχουν 12% χαμηλότερο κίνδυνο για στρες και κατάθλιψη από ό,τι εκείνοι που καταναλώνουν 0-1 μερίδες ημερησίως, ενώ όσοι καταναλώνουν 5-7 μερίδες φρούτων και λαχανικών έχουν 14% χαμηλότερο κίνδυνο από όσους τρώνε 0-4 μερίδες καθημερινά.

Διαβάστε περισσότερα 

livelongerfamilyromanou.jpgΖουν περισσότερο οι άνθρωποι που έχουν αποκτήσει παιδιά


Οι άνθρωποι που έχουν αποκτήσει παιδιά ζουν περισσότερα χρόνια σε σχέση με εκείνους που δεν απέκτησαν, σύμφωνα με την σουηδική επιστημονική έρευνα με επικεφαλής την επιδημιολόγο δρα Κάριν Μόντιγ, από το Ινστιτούτο Περιβαλλοντικής Ιατρικής του Ινστιτούτου Καρολίνσκα του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης.

Διαβάστε περισσότερα 

Bedtimekidromanou.jpgΤι ώρα πρέπει να βάζω το παιδί μου για ύπνο;

Αυτός είναι ένας από τους μεγαλύτερους γρίφους για κάθε γονέα. Αν τo βάλετε νωρίς για ύπνο, το πιθανότερο είναι ότι θα ξυπνήσει με την αυγoύλα και θα ξυπνήσει όχι μόνο εσάς –αλλά και όλη τη γειτονιά. Αν το βάλετε αργά, θα δυσκολευτείτε να το σηκώσετε το πρωί για να πάει σχολείο, ενώ ο λίγος ύπνος θα το κάνει να έχει γκρίνια την επόμενη ημέρα και θα επηρεάσει αρνητικά και τις επιδόσεις του στο σχολείο.

Διαβάστε περισσότερα 

smokingban.jpgΕΠΕ: Μονόδρομος η καθολική απαγόρευση καπνίσματος για την αντιμετώπιση της ΧΑΠ


Μονόδρομο χαρακτηρίζει την αποτελεσματική εφαρμογή της εγκυκλίου για την καθολική απαγόρευση του καπνίσματος, σε επιστολή της προς τους αρμόδιους φορείς, η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία. Αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την αντιμετώπιση των χρόνιων Πνευμονοπαθειών και ειδικότερα της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των Πολιτών αλλά και την εξυγίανση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Διαβάστε περισσότερα 

apostolidis12e.jpgH θέση της καινοτόμου φαρμακοβιομηχανίας στη νέα αναπτυξιακή στρατηγική της χώρας


Η ανάπτυξη της καινοτόμου φαρμακοβιομηχανίας κατέχει κεντρική θέση στη νέα αναπτυξιακή στρατηγική της χώρας, «συμφώνησαν»  οι ομιλητές, κατά το δείπνο εργασίας που πραγματοποιήθηκε από τον  Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ),  με θέμα «Καινοτομία: θεραπεία για τον ασθενή, φάρμακο για την ανάπτυξη», με αφορμή την Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου.

Διαβάστε περισσότερα 

medical_tools_e12.jpgΕγκρίθηκαν οι νέες Κατευθυντήριες Οδηγίες Γενικής Ιατρικής


Εγκρίθηκε από τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό η απόφαση της ολομέλειας του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) που αφορά τις 13 Κατευθυντήριες Οδηγίες Γενικής Ιατρικής, για τη διαχείριση των πιο συχνών νοσημάτων και καταστάσεων υγείας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Διαβάστε περισσότερα 

vlastarakosie.jpgΠΙΣ: Σε επικίνδυνη τροχιά η Δημόσια Υγεία - Κίνδυνος για κατάρρευση


Σε επικίνδυνη τροχιά κινείται η Δημόσια Υγεία στη χώρα, με άμεσο κίνδυνο να καταρρεύσει το σύστημμα, εκτιμά ο ΠΙΣ, παρουσιάζοντας 18 συνολικά προτάσεις του Τομέα Νοσοκομειακής Περίθαλψης του Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών για τη λειτουργία των νοσοκομείων.

Διαβάστε περισσότερα 

medicine-future12e.jpgΗ Ιατρική του μέλλοντος στην κοινωνία του 2030


Το 2030 θα έχουν μεσολαβήσει 200 χρόνια από την ίδρυση του Ελληνικού κράτους  (03/02/1830), 193 χρόνια από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Αθηνών από το Βασιλιά Όθωνα  (03/05/1837), 51 χρόνια από την είσοδο της Ελλάδας στην ΕΟΚ (28/05/1979),  20 χρόνια από την εμπλοκή της Ελλάδας στο ΔΝΤ, ελπίζοντας στην έξοδό μας στο τέλος αυτής της περιόδου. Γράφει ο Σωτήριος Πράπας, Δ/ντης Α' Καρδιοχειρουργικό Τμήμα, Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center, Πρόεδρος Ε. Ε. Χ. Θ.Κ.Α.

Διαβάστε περισσότερα 

stogiatro.gr