Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Οσφυαλγία: Ο πιο συχνός πόνος μετά τον πονοκέφαλο

lowbackpainromanouu.jpgΟσφυαλγία: Ο πιο συχνός πόνος μετά τον πονοκέφαλο


Οι ατέλειωτες ώρες στον υπολογιστή, η καθιστική ζωή και οι επαναλαµβανόµενες κινήσεις ή φορτίσεις, καταπονούν το µυοσκελετικό µας σύστηµα και αναδεικνύουν τις µυοσκελετικές παθήσεις σε σύγχρονη επιδημία.

Διαβάστε περισσότερα 

adultvaccinationromanou.jpgΓιατί είναι σημαντικός ο εμβολιασμός των ενηλίκων;


Με την αύξηση του μέσου όρου ηλικίας του γενικού πληθυσμού, ο κίνδυνος επανεμφάνισης των
μεταδοτικών νοσημάτων που προλαμβάνονται με εμβολιασμό μεγαλώνει διαρκώς.

Διαβάστε περισσότερα 

Xυμός ροδιού:Ο καλύτερος φρουτοχυμός

pomegranatejuiceromanou.jpg
Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να καταναλώνουμε ρόδι και πιο συγκεκριμένα τον χυμό του. Το υψηλό επίπεδο των αντιοξειδωτικών στον χυμό ροδιού, και ιδιαίτερα ανθοκυανινών, τανινών και πολυφαινολών, έχει φανεί πως προστατεύει από τη δημιουργία αθηρωμάτωσης των αρτηριών και κατ’ επέκταση από καρδιαγγειακά νοσήματα.

Διαβάστε περισσότερα 

kidsshoesromanou.jpgΤι πρέπει να προσέχουμε όταν αγοράζουμε παπούτσια στο παιδί


Η αγορά των παπουτσιών των παιδιών δεν θα πρέπει να γίνεται μόνο με κριτήριο την εμφάνιση. Τα παιδικά παπούτσια θα πρέπει να πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις ποιότητας.

Διαβάστε περισσότερα 

ost_stogiat.jpg8 ερωτήσεις για την οστεοπόρωση


Ο ενδοκρινολόγος-διαβητολόγος, Ζήλος Αθανάσιος, απαντά στις απορίες σχετικά με την οστεοπόρωση και σας βοηθά να αποκτήσετε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για την ταυτότητα, τη διάγνωση, την αντιμετώπιση αλλά και την πρόληψη της νόσου.

Διαβάστε περισσότερα 

Θηλασμός: Όλες οι απορίες των νέων μαμάδων

babe.ets.jpg
Τα οφέλη του θηλασμού είναι λίγο-πολύ γνωστά. Ωστόσο, είναι πολλές οι απορίες που έχουν οι μαμάδες, κυρίως όταν αυτές γεύονται την εμπειρία για πρώτη φορά. Η παιδίατρος Μπακογεώργου Xαρά απαντά στα ερωτήματα που συχνά τις απασχολούν, βοηθώντας τες να απολαμβάνουν την εμπειρία τους χωρίς ανασφάλεια.

Διαβάστε περισσότερα 

psoriasis
NovartisΨωρίαση: Αποτελεσματική η αντμετώπιση των υποτροπών με σεκουκινουμάμπη


Μια νέα ανάλυση, η οποία δείχνει ότι οι ασθενείς με μέτρια έως σοβαρή ψωρίαση που ακολουθούν αγωγή με σεκουκινουμάμπη επανέκτησαν γρήγορα καθαρό ή σχεδόν καθαρό δέρμα (Δείκτης Έκτασης και Σοβαρότητας της Ψωρίασης, PASI 90 έως 100) μετά την επανέναρξη της θεραπείας, έπειτα από υποτροπή κατά το διάστημα παύσης της θεραπείας, ανακοίνωσε  η Novartis.

Διαβάστε περισσότερα 

emptysurgeryroome.jpgΓ.Ν. Ζακύνθου: Ανοίγουν τα χειρουργεία χωρίς να πληρούνται οι κανόνες ασφαλείας καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ


Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Ζακύνθου ανοίγει άρον – άρον τα χειρουργεία του, εν όψει  της επίσκεψης του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, την Τετάρτη 22/03, χωρίς να πληρούνται οι όροι ασφαλείας και ενώ ακόμη δεν έχει εκδοθεί πόρισμα για τα αίτια θανάτου της 41χρονης γυναίκας, λίγες ημέρες μετά το χειρουργείο ρουτίνας και για τον κίνδυνο στον οποίο εκτέθηκαν άλλοι τέσσερις ασθενείς, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Διαβάστε περισσότερα 


xanthosef132.jpgΑ. Ξανθός: Kοινή στρατηγική στην Ε.E. για τις σπάνιες παθήσεις


Ένα προνομιακό πεδίο συνεργασίας για το σύνολο των κρατών-μελών  της Ε.Ε., ιδιαίτερα για χώρες με δημοσιονομικούς  περιορισμούς λόγω προγραμμάτων λιτότητας, συνιστούν οι σπάνιες παθήσεις και τα ορφανά φάρμακα, με το πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Δικτύων Αναφοράς (ΕΔΑ) να αποτελεί τον ιδανικό τόπο, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Α. Ξανθός, κατά την εισήγησή του στο Άτυπο  Συμβούλιο  Υπουργών Υγείας, που διεξάγεται στη Μάλτα.

Διαβάστε περισσότερα 

stogiatro.gr