Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις Αγροτικό μπλόκο στην Πατρών - Κορίνθου, ταλαιπωρία για τους οδηγούς

Αγροτικό μπλόκο στην Πατρών - Κορίνθου, ταλαιπωρία για τους οδηγούς
Όχι απλώς δεν κάνουν πίσω οι αγρότες αλλά η εβδομάδα που ξεκινάει αύριο, αναμένεται να είναι ιδιαίτερα "θερμή" με αποκλεισμούς δρόμων.
Αγρότες έκλεισαν λίγο μετά τις 19:15 τις εθνικές οδούς Πατρών - Κορίνθου, στο ύψος του Αιγίου και Αντιρρίου - Ιωαννίνων, στο ύψος του κόμβου Κεφαλόβρυσου, στο Αιτωλικό.

Εξ αιτίας την κινητοποίησης, προκλήθηκαν σοβαρά προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων, ειδικά στην εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου, στο ύψος του Κιάτου, όπου σχηματίστηκαν ουρές χιλιομέτρων.

Η κινητοποίηση των αγροτών ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ και οι εθνικές οδοί ξαναδόθηκαν στην κυκλοφορία.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι από τον Αργοτοκτηνοτροφικό σύλλογο Αργολίδος ΑΣΚΗΝΑ, σήμερα Κυριακή, προχώρησαν  ν σε δίωρο αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Κορίνθου - Άργους στο ύψος του Ινάχου ποταμού, που έχει στηθεί και το μπλόκο των αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής.
Αύριο Δευτέρα, στις 18:00 το απόγευμα, στο χώρο του μπλόκου θα γίνει παμπελοποννησιακή σύσκεψη μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων, μετά από πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Στο μεταξύ, σήμερα το απόγευμα, αγρότες της δυτικής Αχαΐας, οι οποίοι έχουν ήδη παρατάξει τρακτέρ δίπλα από την εθνική οδό Πατρών- Πύργου, στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας, θα πραγματοποιήσουν συνέλευση, προκειμένου να αποφασίσουν για τις μορφές των κινητοποιήσεών τους.
Στην Ηλεία, όπου οι αγρότες έχουν παρατάξει τρακτέρ δίπλα από την εθνική οδό Πατρών- Πύργου, στο ύψος της περιοχής Λατίφι, αναμένεται να πάρουν το απόγευμα αποφάσεις για νέες κινητοποιήσεις. Ακόμη, το ίδιο αναμένεται να πράξουν σήμερα και οι αγρότες από την ευρύτερη περιοχή των Λεχαινών και της Βάρδας.