Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ 2016 ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΟΣ ΨΑΡΙΩΤΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


Α∆ΕΛΦΟΤΗΣ ΨΑΡΙΩΤΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ  
ΜΕΡΜΗΓΚΑ 5, ΑΘΗΝΑ   ΤΚ 11251             Αθήνα   6.1.2017 
  
                                     ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ 2016                             
1) Κοπή πίτας Γενική Συνέλευση 2016, όπου σε πανηγυρική τελετή για τα 40 έτη από την κύρωση του καταστατικού της Α∆ΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΨΑΡΙΩΤΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ (1976-2016) απενεµήθησαν ‘Εντυποι ‘Επαινοι στα Ιδρυτικά Μέλη, αλλά και στα µέλη των προηγούµενων ∆ιοικήσεων της Α∆ΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΨΑΡΙΩΤΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ (1976-1993).                                                               
2) 'Εκδοση επετειακού ηµερολογίου 2016 για τα 40 έτη (1976-2016) από την κύρωση του Καταστατικού της Α∆ΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΨΑΡΙΩΤΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ.               3) Αποστολή ηµερολογίου στην ενορία Ψαρίου για δωρεάν διανοµή.  
4) Αποστολή ηµερολογίου στην τοπική κοινότητα Ψαρίου για δωρεάν διανοµή στις λοιπές Τ.Κ. της ∆.Ε. Στυµφαλίας. 
5) Αποστολή ηµερολογίων σε ∆ήµους της Πελοποννήσου, αλλά και πολιτιστικούς φορείς, καθώς και στο ∆ήµο Αθηναίων και στις Περιφέρειες Πελοποννήσου και Αττικής. 
 6) Εορτή ανάµνησης εγκαινίων του Αγίου Νικολάου µετ' αρτοκλασίας υπέρ υγείας των ζώντων και Μνηµοσύνου εις µνήµην των αποθανόντων εκτός ψαρίου ψαραίων. 
7) ‘Εκδοση προσωπικού-εταιρικού γραµµατοσήµου ΕΛΤΑ επί τη συµπληρώσει 100 ετών (1915- 2015) από την επίσηµη αναγνώριση δικαστικά του πρώτου Πανστυµφαλιακού Συλλόγου του "ΣΤΥΜΦΑΛΙΑΚΟΥ ΣΥΝ∆ΕΣΜΟΥ", που προϋπήρχε από το 1850, το αρχείο του οποίου είχε ο ψαραίος Κ.Α. Γαλάνης και σήµερα ο ψαραίος συνταξιούχος δικηγόρος Κων. Γαλάνης και παραµένει αναξιοποίητο. 
8) Αποστολή, µετά παραχώρηση της στυµφάλιας βιβλιοθήκης, της ακολουθίας του Αγίου Νικολάου σε λοιπές Μητροπόλεις Ελλάδας και Κύπρου. 
9) Τέλεση θείας λειτουργίας στον Ι.Ν. Αγ. Ελευθερίου Αχαρνών, µετ' αρτοκλασίας υπέρ υγείας των µελών της ΑΨΚ (27.11) , του υµνογράφου του Αγίου Νικολάου, Αγίου ∆αµασκηνού του Στουδίτου, µετά την ευγενή παραχώρηση της ι. ακολουθίας και της Ι. εικόνος του Αγίου ∆αµασκηνού του Στουδίτου από την Ι. Μητρόπολη Λαγκαδά. 
10) Συντονισµός ενεργειών µε Τ.Κ. Ψαρίου και ∆.Ε. Στυµφαλίας για προώθηση προς το ∆. Σικυωνίων αιτήµατος για ανακαίνιση του Ι. Ναού Αγίου Γεωργίου και Κοιµήσεως της Θεοτόκου Ψαρίου, µε ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ. 
11) Επικοινωνία µε λοιπούς στυµφαλιακούς συλλόγους για προώθηση υλοποίησης κοινών πανστυµ- φαλιακών αιτηµάτων. 
12) 'Εκδοση ηµερολογίου 2017. 
13) Συντονισµός για προώθηση της ολοκλήρωσης της δωρεάς αγροτεµαχίου ιδιοκτησίας των παιδιών του µακαρίτη Βασίλη Σπηλιόπουλου προς την ενορία Ι.Ν. Κοιµήσεως Θεοτόκου Ψαρίου, που συνορεύει µε τον 'Αγιο Νικόλαο, ώστε να επεκταθούν έτι τα όρια του προαυλίου χώρου της εκκλησίας. 
14) Συντονισµός για προώθηση της ολοκλήρωσης της πώλησης στην Τ.Κ Ψαρίου της ∆.Ε. Στυµφαλίας του ∆ήµου Σικυωνίων όµορων ιδιοκτησιών του κοιµητηρίου Ψαρίου, ώστε να επεκταθεί, το πρώτον, το νεκροταφείο, από το 1905 που δηµιουργήθηκε, ούτως ώστε να ανεγερθούν, µεταξύ άλλων, εκκλησία κοιµητηρίου, οστεοφυλάκιο και κενοτάφιο για τους αποδηµήσαντες ψαραίους της διασποράς. 
15) Συντονισµός αξιοποίησης των νέων άρθρων του καταστατικού της ΑΨΚ για δηµιουργία "παραρτηµάτων" όπου βρίσκονται πολλοί ψαραίοι και φίλοι του Ψαρίου. ... 
 ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ...! 
                                             ΤΟ ∆ΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 

Α∆ΕΛΦΟΤΗΣ ΨΑΡΙΩΤΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 
e-mail: adelfotispsariotonkorinthias@yahoo.gr, adelfotispsariotonkorinthias@gmail.com 
http://www.psarikorinthias.gr/ www.e-stymfalia.gr