Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Παράγοντας κινδύνου για καρδιαγγειακά ο αριθμός των παιδιών

Παράγοντας κινδύνου για καρδιαγγειακά ο αριθμός των παιδιών

womankidromanou.jpg
Ένας νέος παράγοντας κινδύνου για καρδιαγγειακή νόσο είναι ο αριθμός των παιδιών που έχει ένα ζευγάρι, σύμφωνα με την καθηγήτρια Vera Regitz-Zagrosek, διευθύντρια της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας. Τα σχόλιά της, ήλθαν με αφορμή μία νέα μελέτη στην επιθεώρηση Circulation, που βρήκε ότι οι πολλαπλές εγκυμοσύνες αυξάνουν την πιθανότητα
μιας γυναίκας να εμφανίσει κολπική μαρμαρυγή στην πορεία της ζωής της.

Διαβάστε περισσότερα 

cancere12.jpgΚαρκίνος: Δραματική εξέλιξη της νόσου τα επόμενα χρόνια - Όμως μπορεί να προληφθεί


Ο καρκίνος μπορεί να προληφθεί  με σωστή διατροφή, σωματική άσκηση, αποφυγή τοξικών ουσιών και διακοπή του καπνίσματος, τόνισαν κορυφαίοι Έλληνες επιστήμονες μιλώντας στη συνέντευξη τύπου που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Νόσου.

Διαβάστε περισσότερα 

agedifferenceromanou.jpgΠόσο σημαντική είναι η ηλικία στην επιλογή σεξουαλικού συντρόφου;


Άνδρες και γυναίκες δεν έχουν τελικά μεγάλες διαφορές μεταξύ τους, όσον αφορά στην ηλικία που επιθυμούν να έχει ο/η ερωτικός τους σύντροφος. Πρόσφατη μελέτη από το Πανεπιστήμιο Åbo Akademi ήλθε να ανατρέψει την πεποίθηση ότι οι άνδρες προτιμούν τις “μικρούλες”, ανεξάρτητα από την ηλικία τους.

Διαβάστε περισσότερα 

bloodpressureremedyromanou.jpg10 τροφές που μειώνουν την αρτηριακή πίεση... φυσικά


Δεν αρκεί να βγάλετε το αλάτι από τη ζωή σας για να μειώσετε την αρτηριακή σας πίεση. Οι έρευνες έχουν δείξει πως είναι σημαντικό να βάλετε στη διατροφή σας συγκεκριμένες τροφές που είναι πλούσιες σε ασβέστιο, μαγνήσιο και κάλιο. Βάλτε τις τροφές που ακολουθούν στη διατροφή σας και μειώστε τον κίνδυνό σας για καρδιαγγειακό επεισόδιο κατά 1/3.

Διαβάστε περισσότερα 

obesecouplepragnancyromanou.jpgΘέλετε να μείνετε έγκυος; Χάστε βάρος!


Περισσότερο χρόνο κατά 55-59% χρειάζονται τα παχύσαρκα ζευγάρια, για να πετύχουν εγκυμοσύνη, υποστηρίζει μελέτη που πραγματοποίησε το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας, η οποία δημοσιεύεται στο τρέχον τεύχος της επιθεώρησης Human Reproduction.

Διαβάστε περισσότερα 

pubichairromanou22.jpgTι λένε οι τρίχες της ηβικής περιοχής για την υγεία σας;


Kερί, ψαλίδισμα, ξύρισμα ή... φυσικό λουκ; Ότι κι αν επιλέξετε για τη φροντίδα της ηβικής περιοχής, το βέβαιο είναι ότι οι τρίχες της περιοχής μπορούν να μας δώσουν χρήσιμες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας σας.

Διαβάστε περισσότερα 

multiple-myelomae1.jpgCelgene: "Πράσινο φως" για επέκταση της ένδειξης της λεναλιδομίδης


Η Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση (CHMP) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA), προέβη σε θετική γνωμοδότηση για τη χρήση της λεναλιδομίδης ως μονοθεραπείας, για τη θεραπεία συντήρησης ενήλικων ασθενών με νεοδιαγνωσθέν πολλαπλό μυέλωμα (ΠΜ), οι οποίοι έχουν υποβληθεί σε αυτόλογη μεταμόσχευση αρχέγονων αιμοποιητικών κυττάρων, ανακοίνωσε η εταιρεία Celgene International Sàrl, θυγατρική της Celgene Corporation (NASDAQ: CELG).

Διαβάστε περισσότερα  

stogiatro.gr