Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

ΜΕ ΧΙΟΝΙΑ Η ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΤΟΥΣ

Επανήλθαν σήμερα Παρασκευή τα έντονα καιρικά φαινόμενα, ύστερα από τη μερική ύφεση που υπήρξε το απόγευμα της Πέμπτης.
Παροδικές χιονοπτώσεις σημειώθηκαν τις πρωινές ώρες και συνεχίζονται έως το απόγευμα σε Σποράδες, Ανατολική Στερεά (κυρίως στη Βοιωτία), Εύβοια, Βόρεια και Ανατολική Πελοπόννησο σε πολύ χαμηλά υψόμετρα (πρόσκαιρα και στα παραθαλάσσια τμήματα), με χιονόνερο ή βροχές στα νησιά του Κεντρικού και Νοτίου Αιγαίου και τοπικές καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη.
Αύριο Σάββατο, παραμονή Πρωτοχρονιάς, αναμένονται λίγες νεφώσεις στα δυτικά πρόσκαιρα αυξημένες και στην υπόλοιπη χώρα θα χιονίσει τοπικά στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την Εύβοια, την Ανατολική Στέρεα, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Και στην Αττική, αναμένεται χιονόνερο ή χιόνι, ειδικά στα βόρεια και ανατολικά, με βαθμιαία εξασθένηση.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 6 και στο αιγαίο τις πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ.
Σε χαμηλά επίπεδα η θερμοκρασία και ισχυρός παγετός κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και τοπικά στα βόρεια ολικός.
Την Κυριακή, ανήμερα Πρωτοχρονιά, ο καιρός θα είναι καλός στα δυτικά. Στα βόρεια αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τις πρωινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές, χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις στην Ανατολική Στέρεα, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη κυρίως τις πρωινές ώρες. Βελτιώνεται σταδιακά ο καιρός και στην Αττική, με τις χιονοπτώσεις να σταματούν.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί, 3 με 4 και τοπικά στο Αιγαίο 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός κατά τόπους ισχυρός στα ηπειρωτικά.
Τη Δευτέρα αναμένονται μόνο λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες στα δυτικά και τα νότια.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στα νότια 5 μποφόρ.
Σε μικρή άνοδο η θερμοκρασία, με παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά.