Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

"Θερίζουν" εφέτος οι γαστρεντερίτιδες - Τι πρέπει να ξέρετε

stogiatro.gr 


"Θερίζουν" εφέτος οι γαστρεντερίτιδες - Τι πρέπει να ξέρετε

gastroets.jpg
Αύξηση της συχνότητας εμφάνισης ιογενούς γαστρεντερίτιδας καταγράφεται κατά τη χειμερινή περίοδο 2016-2017, αναφέρει στην ιστοσελίδα του το Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) της χώρας. Ειδικότερα, σύμφωνα με πρόσφατα επιδημιολογικά δεδομένα, στην Ελλάδα, υπάρχουν ενδείξεις για αύξηση της επίπτωσης των σποραδικών κρουσμάτων και επιδημιών από ιούς τις τελευταίες εβδομάδες.

Διαβάστε περισσότερα 

neckpainets.jpgΑυχενικός Πόνος: Κι όμως, μπορείτε να τον αποφύγετε


Σύμφωνα με στατιστικές, πάνω από το 10% των ενηλίκων υποφέρουν από αυχενικό πόνο, με τις γυναίκες να υπερτερούν αριθμητικά των ανδρών. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής συνηγορεί σε αυτό, όμως
ορισμένα απλά μέτρα μπορούν να βοηθήσουν στην αποφυγή του.

Διαβάστε περισσότερα 

Τι να πίνει και τι να μην πίνει το άτομο με ΓΟΠΝ

acidreflux.jpg
Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (ΓΟΠΝ) είναι μια αρκετά δυσάρεστη κατάταση που εκδηλώνεται με το «πισωγύρισμα» (παλινδρόμηση) του περιεχομένου του στομάχου προς τον οισοφάγο. Αυτό συνήθως συμβαίνει όταν συνδυάζονται δύο καταστάσεις: όταν έχουμε «παραφάει» και δεν μπορεί να αδειάσει το στομάχι γρήγορα και όταν ο σφικτήρας που βρίσκεται λίγο πριν το στόμαχο δεν είναι καλά κλεισμένος (είναι χαλαρός). Τα υγρά που θα καταναλώσουμε και κυρίως το τι θα πιούμε μαζί με το φαγητό μας μπορεί να επιδεινώσει σημαντικά τα συμπτώματα της ΓΟΠΝ.

Διαβάστε περισσότερα 

eczema.jpgΈκζεμα: Τι αποκαλύπτει για την υγεία σας;


Είναι ερεθισμένο, σας τρώει και σας πονάει. Γενικά σας ταλαιπωρεί. Το έκζεμα, που ξεκινάει ως δερματίτιδα εξ επαφής, μπορεί σύμφωνα με τους ειδικούς, να σας αποκαλύψει επίσης σε τι κατάσταση είναι ο οργανισμός σας.

Διαβάστε περισσότερα 

zika_virus3_1.jpgΒραζιλία- Μία στις δύο γυναίκες αποφεύγουν την εγκυμοσύνη λόγω... Ζίκα


Μία στις δύο γυναίκες στη Βραζιλία αποφεύγουν να μείνουν έγκυες υπό τον φόβο του Ζίκα, αποκαλύπτει μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Journal of Family Planning and Reproductive Health Care. Από τη στιγμή που ξέσπασε η επιδημία του Ζίκα στη Βραζιλία υπολογίζεται ότι έχουν γεννηθεί 1845 παιδιά με μικροκεφαλία λόγω του ιού.

Διαβάστε περισσότερα 

vbacbaby.jpgAπαρχαιωμένη η άποψη ότι «μια φορά καισαρική, πάντοτε καισαρική»


Γράφει ο Γιώργος Φαρμακίδης, Καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας στο Πανεπιστήμιο Stony Brook της Νέας Υόρκης
Η χώρα μας κατέχει δυστυχώς το αρνητικό ρεκόρ στις καισαρικές τομές, με συχνότερα αίτια την πρόκληση τοκετού με φαρμακευτικές ουσίες στις 40 εβδομάδες, τις πολύδυμες κυήσεις, την έλλειψη χρονικής υπομονής και την τοκοφοβία, που έχουν πολλές Ελληνίδες.

Διαβάστε περισσότερα 

cardioets.jpgΚαρδιολόγοι: Ο ρόλος μας είναι να θεραπεύουμε … όχι να ελέγχουμε δικαιολογητικά


Την ισχυρή διαμαρτυρία της για τον εξαναγκασμό των καρδιολόγων να ελέγχουν τα δικαιολογητικά των ασθενών που έχουν απολέσει το ΕΚΑΣ, προκειμένου να γίνει χρήση του δικαιώματός τους για μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα, εξέφρασε η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων Ελλάδος (ΕΕΚΕ) στον ΕΟΠΥΥ.

Διαβάστε περισσότερα 

logothets.jpgΣτο παρά πέντε ενημερώθηκαν οι επαγγελματίες ειδικής αγωγής για τις αλλαγές στις συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ


Αιφνιδιαστικά ενημέρωσε ο ΕΟΠΥΥ τους επαγγελματίες του χώρου της ειδικής αγωγής (λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, παιδοψυχολόγους και τα καθετοποιημένα Κέντρα παροχής συναφών υπηρεσιών), για επικείμενες αλλαγές στην υφιστάμενη σχέση-συνεργασία που υπάρχει.

Διαβάστε περισσότερα 


etsdocpa.jpgIΣΑ: Διευκρινίσεις για την προμήθεια τερματικών αποδοχής καρτών POS


Την απόφασή του να συνεργαστεί με την Τράπεζα Eurobank, όσον αφορά στη διάθεση των μηχανημάτων POS, λόγω των προνομιακών όρων προς τα μέλη του, ανακοίνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), στο πλαίσιο της τροποποίησης του νόμου για τον τρόπο εξόφλησης των συναλλαγών μεταξύ ιδιωτών-καταναλωτών και επιχειρήσεων.

Διαβάστε περισσότερα