Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2016

Παράταση συμβάσεων: Στη Βουλή τροπολογία για τη διευκόλυνση των δημάρχων

Την ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ που είχε προαναγγείλει στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ αναφορικά με την παράταση συμβάσεων καθαριότητας κατέθεσε στην Βουλή και στο  ν/σ «Χωρικός σχεδιασμός – βιώσιμη ανάπτυξη του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη.

Με την τροπολογία, την οποία ζητούσε η ΚΕΔΕ προκειμένου να μην παραταθούν οι παλιές συμβάσεις  ταυτόχρονα με νέες προσλήψεις συμβασιούχων που είχαν δρομολογήσει οι δήμοι πριν την τροπολογία Βερναρδάκη. Στην ουσία, δηλαδή, διευκολύνονται οι δήμαρχοι, καθώς δίνεται η δυνατότητα στους δήμους:
Α) είτε να μην ολοκληρώσουν διαδικασίες πρόσληψης προσωπικού καθαριότητας ορισμένου χρόνου για τις οποίες έχει εκδοθεί σχετική ανακοίνωση-πρόσκληση,
Β) είτε να προσλάβουν εντός του 2017 αριθμό προσωπικού καθαριότητας που αντιστοιχεί στις κενές οργανικές θέσεις και στις δυνατότητες του προϋπολογισμού τους, εφόσον ήδη έχουν εκδοθεί πίνακες κατάταξης, ενώ οι λοιποί επιτυχόντες (ή το σύνολο αυτών αν δεν υπάρχει δυνατότητα πρόσληψης εντός του2017) θα προσλαμβάνονται μετά την 31-12-17.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο κείμενο της τροπολογίας:
«Σε περίπτωση που οι φορείς έχουν προβεί μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος νόμου στην έκδοση πινακων κατάταξης των υποψηφίων και εφόσον οι παραταθείσες εώς 31.12.2017 συμβάσεις δεν καλύπτουν τις οργανικές θέσεις τους, δύνανται να προσλάβουν το προσωπικό που αντιστοιχει σε αυτές εντός των δυνατοτήτων των προϋπολογισμών τους. Η πρόσκληψη των λοιπών περιλαμβανομένων στους πίνακες κατάταξης πραγματοποιείται μετά την 31ηΔεκεμβρίου 2017. Στις περιπτώσεις εκείνες που οι φορείς δεν έχουν προβεί μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος νόμου στις προβλεπόμενες στην παρ. 9 του άρθρου 21 το Ν. 2190/2014, όπως ισχύει, ενέργειες ανάρτησης ή δημοσίευσης των σχετικών ανακοινώσεων, αυτές αναστέλλονται εφόσον οι παραταθείσες συμβάσεις καλύπτουν τις οργανικές τους θέσεις».
Διαβάστε επίσης: 
aftodioikisi.gr