Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Ανατρεπτική μελέτη, σχετικά με το νόστιμο φαγητό και την πρόσληψη βάρους

stogiatro.gr

Ανατρεπτική μελέτη, σχετικά με το νόστιμο φαγητό και την πρόσληψη βάρους

cake.jpg
Στο ερώτημα αν η κατανάλωση νόστιμου φαγητού μας παχαίνει περισσότερο προσπάθησαν να απαντήσουν ερευνητές από το κέντρο Monell της Φιλαδέλφεια. Παρά την αντίληψη ότι το νόστιμο φαγητό είναι και ανθυγιεινό, μπορεί επομένως να συμβάλει στην παχυσαρκία, οι ερευνητές έκαναν πειράματα σε ποντίκια και βρήκαν ότι από μόνο του το νόστιμο φαγητό δεν μπορεί να αυξήσει το βάρος μας.

Διαβάστε περισσότερα 

christmasblues.jpgΠώς θα αντιμετωπίσετε την κατάθλιψη των γιορτών;


Πρόσφατες έρευνες έχουν αποδείξει ότι κατά τις ημέρες των εορτών αυξάνεται η μελαγχολική διάθεση. H κατάσταση που είναι γνωστή ως η «κατάθλιψη των εορτών» εκδηλώνεται με ένα
ανάμικτο συναίσθημα λύπης και άγχους.

Διαβάστε περισσότερα 

cancerdepression.jpgΚαρκίνος; Πολεμήστε πρώτα την κατάθλιψη


Μικρότερη είναι η ανταπόκριση στη χημειοθεραπεία των καταθλιπτικών ασθενών, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο ESMO Asia στη Σιγκαπούρη.

Διαβάστε περισσότερα 

xrousosets.jpgΗ Παιδιατρική στην Ελλάδα της κρίσης - Πώς θα μεγαλώσουν τα Ελληνόπουλα με υγεία και ισορροπία


Ο επαναπροσδιορισμός της στάσης όλων έναντι της οικονομικής κρίσης που συνεχίζει να βιώνει η Ελλάδα, ιδιαίτερα όμως των παιδιάτρων, οι οποίοι καλούνται να υπερβούν τα όρια της ειδικότητάς τους και να λειτουργήσουν υποστηρικτικά και συμβουλευτικά στις αυξημένες ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών τους που δοκιμάζονται από την κρίση, είναι το κλειδί για να εξασφαλιστεί ότι τα Ελληνόπουλα, το μέλλον της χώρα μας, θα μεγαλώνουν με υγεία και ισορροπία, συμβάλλοντας έτσι σε μια καλύτερη αυριανή κοινωνία.

Διαβάστε περισσότερα 

tasakis.jpgBayer: Επιχορήγηση έρευνας σε νεαρούς Έλληνες επιστήμονες


Δύο Έλληνες επιστήμονες, ο Ραφήλ-Νικόλαος Τασάκης και η Κωνσταντίνα Φαλλίδα, επιλέχτηκαν, ύστερα από μία αυστηρή διαδικασία αξιολόγησης περίπου 500 αιτήσεων, να  συμμετάσχουν στα Διεθνή Προγράμματα  Επιχορήγησης Έρευνας του Bayer Science and Education Foundation.

Διαβάστε περισσότερα 

uPfJ5WpVtZeFJqaKPClo.jpgΑπεβίωσε ο Χένρι Χάιμλιχ, ο εφευρέτης της λαβής Χάιμλιχ


Σε ηλικία 96 ετών έφυγε από τη ζωή ο διάσημος στο χώρο της υγείας Χένρι Χάιμλιχ, ο γιατρός που εισήγαγε μια μέθοδο, τη δεκαετία του ΄70, που έζωσε τις  ζωές χιλιάδων ανθρώπων οι οποίοι κινδύνευαν από πνιγμονή, λόγω της απόφραξης του αεραγωγού από ξένο σώμα, τον γνωστό χειριμό ή λαβή Χάινλιχ.

Διαβάστε περισσότερα