Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Εμπλοκή στον ανασχηματισμό λόγω Φίλη, Σκουρλέτη και Κουρουμπλή

Ανασχηματισμός Live: Οι νεότερες πληροφορίες για τα πρόσωπα - Εμπλοκή με τον Νίκο ΦίληΟ ανασχηματισμός μπορεί να είναι προ των πυλών, αλλά υπάρχει εμπλοκή και μάλιστα σοβαρή. Αιτία είναι οι Φίλης, Σκουρλέτης και Κουρουμπλής που δεν συμφωνούν με τις αποφάσεις του Αλέξη Τσίπρα για την απομάκρυνσή τους από τα υπουργεία που κατέχουν.
Οι συζητήσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πολλές αυτή την ώρα σε μια
προσπάθεια να βρεθεί λύση. Στο Νίκο Φίλη έχει προταθεί αλλαγή χαρτοφυλακίου, αλλά είναι έντονες οι αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος με τον ίδιο όμως να έχει θέσει τελεσίγραφο πως είτε θα παραμείνει στο πόστο του είτε θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση. Το ενδεχόμενο πάντως να μην βρίσκεται καθόλου στο νέο κυβερνητικό σχήμα ο Νίκος Φίλης δεν φαντάζει πιθανό. Ας μην ξεχνάμε ότι ήτα ένας από του θριαμβευτές του πρόσφατου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Γιώργος Σταθάκης αλλάζει υπουργείο και σύμφωνα με πληροφορίες μετακινείται από το Οικονομίας στο Ενέργειας. Επικρατέστερο όνομα για το υπουργείο Οικονομίας ακούγεται ο κ. Χαρίτσης, ο οποίος αναβαθμίζεται. Στην κυβέρνηση μπαίνει και ο Κώστας Ζουράρις, όπως και ο Κώστας Γιαβρόγλου.
Έκπληξη πρώτου μεγέθους φέρεται να είναι η απόφαση για την απομάκρυνση του Αλέκου Φλαμπουράρη από το υπουργείο Επικρατείας, Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως το όνομα του Γιώργου Κιμούλη ακούγεται για το υπουργείο Πολιτισμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Κιμούλης είναι στην Επιτροπή για τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Πληροφορίες αναφέρουν πως ακούγεται το όνομα του Δημήτρη Βίτσα για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. 
Σύμφωνα με πληροφορίες το συνεργείο της ΕΡΤ βρίσκεται ήδη στη Βουλή και γίνονται οι απαραίτητες προετοιμασίες για την ανακοίνωση του ανασχηματισμού. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν αποκλείεται η ανακοίνωση του ανασχηματισμού να γίνει αργά το βράδυ μετά τις 21:00