Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Ο ΠΑΟΚ εύκολα έφερε "τούμπα" τη Λάρισσα

Κύπελλο Ελλάδας, ΠΑΟΚ – ΑΕΛ: Χαλαρό... καθάρισμαΟ ΠΑΟΚ έχασε και πάλι ένα... τσουβάλι ευκαιρίες, αλλά ήταν ανώτερος από την ΑΕΛ, την οποία και νίκησε με ευκολία μέσα στην Τούμπα με 2-0, σε ματς για τη φάση των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας.
Ο Ίβιτς έκανε εκτενέστατο ροτέισον, μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αλλά και ενόψει ΑΕΚ. Οι Θεσσαλονικείς είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης και μόλις στο 11' έκαναν αυτό που μας έχουν συνηθίσει εφέτος...

έχασαν μια τεράστια ευκαιρία! Ο Μπίσεσβαρ έκανε ωραία προσπάθεια και κάθετη στον Φακούντο ο οποίος πλάσαρε αλλά για κακή του τύχη, η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι και στη συνέχεια ο Καβουσάκης -με τη βοήθεια και του άλλου δοκαριού- έδιωξε πάνω στη γραμμή σε κόρνερ.

Μετά από αρκετές ευκαιρίες, ο Μυστακίδης έκανε στο 28' τους φίλους του ΠΑΟΚ να πανηγυρίσουν και τη -μέχρι αυτό το ματς κλειστή- “Θύρα 4” να φωνάξει μετά από καιρό “γκολ”... έστω και αν αυτό ήρθε με περιπετειώδη τρόπο! Λίγο πριν οι δυο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο, ο καλύτερος παίκτης των Θεσσαλονικέων, Φακούντο Περέιρα, διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Ο Μπίσεσβαρ έβγαλε με ωραία κάθετη στον Αργεντινό μέσα στην περιοχή, που με ωραίο πλασέ έκανε το 2-0.
Το ημίχρονο πάντως ολοκληρώθηκε με την πρώτη σημαντική ευκαιρία των φιλοξενούμενων. Από σέντρα του Κουτσιανικούλη, ο Μαρουκάκης βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή αλλά η κεφαλιά του βρήκε στην εξωτερική πλευρά του δεξιού δοκαριού και πέρασε άουτ! 
Ο ρυθμός για τους Θεσσαλονικείς ήταν σαφώς πιο υποτονικός, με την ΑΕΛ να έχει καλύτερη εικόνα, μετά και την είσοδο του Αβραάμ στο παιχνίδι, αλλά να μην μπορεί να απειλήσει περισσότερο από κάποιες επικίνδυνες μπαλιές, που απομακρύνθηκαν -εύκολα ή δύσκολα- από την άμυνα των γηπεδούχων. Και η ομάδα του Ίβιτς όμως είχε τις.. στιγμές της, όπως στη φάση του 72' όταν ο Τιάμ γύρισε όμορφα το σώμα του εντός περιοχής, αλλά ο Καβουσάκης είπε και σε αυτόν “όχι”, στην τελευταία μεγάλη φάση του ματς.
ΠΑΟΚ: Μπρκιτς, Κρέσπο, Μαλεζάς, Κίτσιου, Γιαννούλης (74΄ Κοροβέσης), Κάνιας (63΄ Τσίμιροτ), Χαρίσης, Μπίσεσβαρ, Μυστακίδης (59΄ Τιάμ), Περέιρα, Κουλούρης.
ΑΕΛ: Καβουσάκης, Μονιάκης, Ποτουρίδης, Γιοβάνοβιτς, Ναβάρο, Σουλιώτης, Λαμπρόπουλος, Αναστασόπουλος (67΄ Ουρτάδο), Κουτσιανικούλης (46΄ Αβραάμ), Μαρουκάκης, Βαρέλα (60΄ Ντέλετιτς).