Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016


logo newsletter

koruf.etsi.jpg 

Οργασμός: Τι γνωρίζετε για το θέμα; Κάντε το κουίζ!


Ο οργασμός σηματοδοτεί την κορύφωση της σεξουαλικής διέγερσης και για τους περισσότερους ολοκληρώνει και επισφραγίζει μια καλή σεξουαλική επαφή. Πόσα πραγματικά γνωρίζετε γι' αυτήν την τόσο δημοφιλή εμπειρία;


Διαβάστε περισσότερα

teendrinking.jpgΟ συνδυασμός ενεργειακών ποτών και αλκοόλ, επιζήμιος για τον εγκέφαλο των εφήβων


Σημαντικές επιπτώσεις στον εγκέφαλο των εφήβων μπορεί να έχει η συνήθεια της ανάμιξης ενεργειακών ποτών με αλκοόλ, σημειώνει έρευνα του Πανεπιστημίου Purdue.

Διαβάστε περισσότερα

hpvstogiatro.jpgΕμβόλιο για τον HPV: Το στοίχημα των γυναικολόγων 



Χαμηλή παραμένει η προσέλευση στα ιατρεία για τον εμβολιασμό έναντι του ιού HPV σε κορίτσια μέχρι 26 χρόνων, παρόλο που η δωρεάν κάλυψή του θα σταματά στην ενηλικίωση από τις αρχές του επόμενου χρόνου.

Διαβάστε περισσότερα

rag.ets.jpgΤα κόκκινα μάτια δεν είναι πάντα… κούραση

Η ερυθρότητα και ο πόνος στο μάτι ή στα μάτια μπορεί να μην οφείλονται στην κούραση ή σε κάποια αλλεργία. Τα συμπτώματα αυτά ενδέχεται να είναι συνέπεια της ραγοειδίτιδας, τη νόσου από την οποία προσβάλλονται 4000 άτομα, στη χώρα μας, ετησίως.

Διαβάστε περισσότερα

paxis.ets.jpgΗ απώλεια βάρους σώζει ζωές


Σύμφωνα με την έρευνα η επίτευξη του ιδανικού βάρους όχι μόνο βελτιώνει την υγεία και μειώνει τις πιθανότητες για παθήσεις και επιπλοκές που σχετίζονται με την παχυσαρκία, αλλά μπορεί ακόμα και να σώσει τη ζωή σας.

Διαβάστε περισσότερα

kar.egk.ets.jpgΧρηματοδότηση για έρευνα σε όγκους του εγκεφάλου


Χρηματοδότηση για έρευνα σε όγκους του εγκεφάλου, μέχρι και σε προκλινικό στάδιο, διεκδίκησε  και πέτυχε το εργαστήριο της Φαρμακευτικής Νανοτεχνολογίας του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο οποίο ηγείται ο καθηγητής  Φρμακευτικής Τεχνολογίας και πρόεδρος της Ελληνικής Φαρμακευτικής Εταιρείας (ΕΦΕ) Κωνσταντίνος Δεμέτζος.

Διαβάστε περισσότερα

vizia.jpgΜαστογραφία: Μύθοι, παρανοήσεις και συστάσεις


Ορισμένες κοινές παρανοήσεις για τη μαστογραφία μπορεί να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία σας, μακροπρόθεσμα. Γι’ αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γνωρίζετε την αλήθεια και να ακολουθείτε τις συστάσεις που αφορούν στην εξέταση που μπορεί να σώσει τη ζωή σας.

Διαβάστε περισσότερα

vlst.ets.jpgΜ. Βλασταράκος: Γνώση και καινοτομία η απάντηση στην κρίση


Για την αξία της δια βίου εκπαίδευσης των ιατρών μίλησε ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μιχαήλ Βλασταράκος στο 12ο Παμπελοποννησιακό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα Κορινθίας.

Διαβάστε περισσότερα

ksyr.gyn.jpg6 λάθη που κάνουν οι γυναίκες στο ξύρισμα


Ναι, ξυρίζετε τα πόδια σας εδώ και... δεκαετίες, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι το κάνετε σωστά. Στις γραμμές που ακολουθούν, αναφέρουμε τα πιο συχνά λάθη στο ξύρισμα (των ποδιών).

Διαβάστε περισσότερα

apos_ets.jpgΤα αποσμητικά μας... αρρωσταίνουν!


Το 1/3 των Αμερικανών εμφανίζουν από κρίσεις άσθματος έως ημικρανίες, όταν χρησιμοποιούν προϊόντα που περιέχουν άρωμα, όπως αποσμητικά χώρου, καθαριστικά προϊόντα, αρωματικά κεριά, κολώνιες και προϊόντα ατομικής φροντίδας.

Διαβάστε περισσότερα