Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες - δεν κλείνει κανένα κανάλι

http://www.enikonomia.gr/data/photos/resized/720_107872_c2dbf5477c-9f8196270214351c.jpgΜετά από περίπου έξι ώρες ολοκληρώθηκε η μαραθώνια συνεδρίαση του Συμβουλίου της Επικρατείας  και ήταν πολύ έντονη και με πολλές διαφωνίες.
Το ΣτΕ έκανε γνωστή την απόφασή του αναφορικά με τις τηλεοπτικές άδειες  με ψήφους 14-11 πως ο νόμος του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά  είναι αντισυνταγματικός. 
 Με βάση τη σκληρή απόφαση είναι σαν να μην έγινε ποτέ ο διαγωνισμός για την αδειοδότηση των καναλιών. Ουσιαστικά κατεδαφίζει ολόκληρο το νόμο της κυβέρνησης.
Πρακτικά, η εξέλιξη αυτή σημαίνει πως τα λεφτά που έχουν δοθεί στην δημοπράτηση για τις τηλεοπτικές άδειες θα δοθούν πίσω στους επιχειρηματίες από την κυβέρνηση και πως κανένα κανάλι δεν πρόκειται να κλείσει. Επίσης για όσους δεν είχαν ήδη κανάλι, δηλαδή ο κ. Μαρινάκης και ο κ. Σαββίδης αυτοί δεν μπορούν να εκπέμψουν τηλεοπτικό σήμα.
Εξερχόμενος του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο Πρόεδρος του σώματος, Νίκος Σακελλαρίου αρνήθηκε να κάνει την οποιαδήποτε δήλωση.
Η δημοπράτηση αναμένεται να επαναληφθεί με νέους όρους και με το ΕΣΡ να την συντονίζει, αφού πρώτα βέβαια αυτό συγκροτηθεί.
Πληροφορίες πως αναμένεται δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου, Όλγας Γεροβασίλη.