Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Τα αποσμητικά μας... αρρωσταίνουν?


 logo newsletter

apos_ets.jpg 

Τα αποσμητικά μας... αρρωσταίνουν!


Το 1/3 των Αμερικανών εμφανίζουν από κρίσεις άσθματος έως ημικρανίες, όταν χρησιμοποιούν προϊόντα που περιέχουν άρωμα, όπως αποσμητικά χώρου, καθαριστικά προϊόντα, αρωματικά κεριά, κολώνιες και προϊόντα ατομικής φροντίδας.

Διαβάστε περισσότερα

ksyr.gyn.jpg6 λάθη που κάνουν οι γυναίκες στο ξύρισμα


Ναι, ξυρίζετε τα πόδια σας εδώ και... δεκαετίες, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι το κάνετε σωστά. Στις γραμμές που ακολουθούν, αναφέρουμε τα πιο συχνά λάθη στο ξύρισμα (των ποδιών).

Διαβάστε περισσότερα

Sanofi - Regeneron: Θετικά Δεδομένα Φάσης 3 για το Dupilumab στην Ατοπική Δερματίτιδα


snf.ets.jpgΗ Sanofi και η Regeneron Pharmaceuticals, Inc. ανακοίνωσαν ότι δημοσιεύτηκαν στο ιατρικό περιοδικό The New England Journal of Medicine (NEJM), αποτελέσματα των μελετών LIBERTY AD SOLO 1 και SOLO 2, δύο ελεγχόμενων με εικονικό φάρμακο μελετών Φάσης 3 για την αξιολόγηση του υπό έρευνα Dupilumab σε ενήλικες ασθενείς με ανεπαρκώς ελεγχόμενη μέτρια έως σοβαρή ατοπική δερματίτιδα (ΑΔ).

Διαβάστε περισσότερα

Ναι στη σ

υγκοίμηση έως το πρώτο έτος, λέει η Αμερικανική Παιδιατρική Εταιρεία

baby-sleep2.jpg
Νέες οδηγίες για την πρόληψη του συνδρόμου Αιφνίδιου Βρεφικού Θανάτου εξέδωσε σήμερα η Αμερικανική Παιδιατρική Ακαδημία. Σύμφωνα με τις νέες οδηγίες, τα μωρά θα πρέπεινα κοιμούνται στο ίδιο δωμάτιο με τους γονείς τους για το πρώτο εξάμηνο της ζωής τους και, ιδανικά, για τον πρώτο χρόνο, αλλά σε διαφορετική επιφάνεια, όπως π.χ. σε λίκνο.

Διαβάστε περισσότερα

etsi.jpgΕκκολπωμάτωση και εκκολπωματίτιδα: Ανησυχία εξαιτίας της σύγχυσης


Μεγάλη είναι η σύγχυση που επικρατεί σχετικά με την εκκολπωμάτωση και με την εκκολπωματίτιδα, δύο παθήσεις που συνδέονται στενά μεταξύ τους. Οι ασθενείς  συχνά συγχέουν τις δύο αυτές συναφείς νόσους και πιστεύουν σε μύθους σχετικά με τις διατροφικές συνήθειες που δήθεν επιδεινώνουν την κατάστασή τους, ή σχετικά με την αντιμετώπιση και την εξέλιξή τους.

Διαβάστε περισσότερα

lemf.stogi.jpgΠρόσκληση στο δωρεάν Πρόγραμμα Πρόληψης Λεμφοιδήματος του Π.Γ.Ν. Λάρισας


Το δωρεάν Πρόγραμμα Πρόληψης Λεμφοιδήματος, που λειτουργεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, από την Πολυπαραγοντική Ομάδα Αντιμετώπισης Λεμφοιδήματος (Π.Ο.Α.Λ.), καλούνται να επισκεφθούν οι ασθενείς με καρκίνο του μαστού. Παράλληλα προσκαλούνται σε "συνεργασία" όλοι οι επαγγελματίες υγείας που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση της νόσου.

Διαβάστε περισσότερα

«Ζωντανό εργαστήριο» για Πάρκινσον μέσα στο… σαλόνι

zont.erg.jpg
Ένα «ζωντανό  εργαστήριο» (Living Lab)  που διερευνά τις νευροεκφυλιστικές νόσους παρουσίασε για πρώτη  φορά στο κοινό ο αναπληρωτής καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, Παναγιώτης Μπαμίδης, στο συνέδριο  Genedis 2016, που πραγματοποιήθηκε στη Σπάρτη.

Διαβάστε περισσότερα