Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Κυκλώνας σαρώνει την Κρήτη - Ζημιές από τους ανέμους - Στον "αέρα" το κρητικό ντέρμπι Κισαμικός - ΟΦΗ.

Εικόνα από το CretaPost
Μικρής έκτασης προβλήματα έχει δημιουργήσει στα Χανιά η κακοκαιρία που έχει ως κύριο χαρακτηριστικό τις ισχυρές βροχοπτώσεις. Λόγω της έντασης του νερού υπερφορτώθηκαν τα δίκτυα της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης με αποτέλεσμα να έχουν αναφερθεί προβλήματα που ωστόσο αντιμετωπίζονται από συνεργεία της επιχείρησης.
Περιορισμένης έκτασης κατάπτωσης χωμάτων είχαμε σε σημεία του εθνικού οδικού δικτύου, ενώ στην πόλη των Χανίων και κυρίως στους κεντρικούς δρόμους παρατηρήθηκε έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα καθώς όλοι έκαναν χρήση των αυτοκινήτων τους για να μετακινηθούν.
Στον κόμβο του ΜΑΙΧ στη Λεωφόρο Σούδας έσπασε πυροσβεστικός κρουνός με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πίδακας νερού ενώ μεγάλη συγκέντρωση νερού λόγω της βροχής υπήρξε στον κόμβο Σούδας στο τμήμα Μουρνιές - Βαμβακόπουλο του οδικού δικτύου προς Κίσαμο και στη γέφυρα Βρυσσών. Λόγω της καταρρακτώδους βροχής μεγάλες ποσότητες νερού έχουν συγκεντρωθεί στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου Μάλεμε όπου έχει προγραμματιστεί για τις 5 η έναρξη του ποδοσφαιρικού αγώνα Κισαμικός - ΟΦΗ για το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής. Για την τύχη του αγώνα βάσει του κανονισμού θα αποφασίσει μετά από επιθεώρηση του χώρου ο διαιτητής της αναμέτρησης..
 Δυνατή βροχή πέφτει από νωρίς το πρωί και στο Ρέθυμνο, με τους ισχυρούς ανέμους να επιδεινώνουν την κατάσταση. Μέχρι στιγμής δεν έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις στο επαρχιακό δίκτυο, μόνο ορισμένες πτώσεις δέντρων, για τις οποίες άμεσα επελήφθησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες. Στο λιμάνι της πόλη επικρατεί έντονος κυματισμός και λόγω των ανέμων παρασύρθηκαν κάγκελα ενώ έπεσε ένα ιστιοφόρο. Οι Αρχές εφιστούν την προσοχή στους οδηγούς να χρησιμοποιούν χαμηλές ταχύτητες, ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες που εμπλέκονται με την πολιτική προστασία. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Λιμενικό Σώμα και τον δήμο, λόγω της απότομης αλλαγής του καιρού, η οποία ήταν αναμενόμενη, οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, τόσο στις μετακινήσεις τους, όσο και στις εργασίες γεωργών και κτηνοτρόφων στην ύπαιθρο.
Αναστάτωση προκλήθηκε πριν από λίγο στο Ηράκλειο όταν, σύμφωνα με τις πληροφορίες έπεσε τμήμα οροφής σπιτιού στην οδό Μηνά Γεωργιάδη, εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούν σήμερα.
Από την πτώση τραυματίστηκε ένας ηλικιωμένος, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Βενιζέλειο νοσοκομείο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο ηλικιωμένος είναι σε καλή κατάσταση.
ΑΠΕ