Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Ολυμπία Οδός: Παράδοση σηράγγων Δερβενίου στη νέα γενιά του Δερβενίου, της Ακράτας και της Αιγείρας ( VIDEO)

Μία εντυπωσιακή εκδήλωση από μικρούς μαθητές/τριες των Δημοτικών Σχολείων Δερβενίου, Ακράτας και Αιγείρας πραγματοποιήθηκε στις σήραγγες της Ολυμπίας Οδού στο Δερβένι. και αξίζει σχολιασμού. Η εκδήλωση αυτή από τους μαθητές των τριών αυτών σχολείων, στις σήραγγες του Δερβενίου , πραγματοποιήθηκε λίγο πριν κλείσουν τα σχολεία για τις καλοκαιρινές διακοπές, κι ενώ αυτές είχαν μπει στην τελευταία φάση της κατασκευής τους.
Το Video που θα δημοσιοποιήσουμε παρακάτω, εστω και με καθυστέρηση, καθώς  αναρτήθηκε πέντε ημέρες μετά την εγκαινίαση των συρράγγων από τον Πρωθυπουργό, δεν χάνει την διαχρονιτικοτητά του  και παραμένει επίκαιρο.
Αξίζει να δοθούν συγχαρητήρια σε οργανωτές, συνδιοργανωτές και συμμετέχοντες. Σίγουρα τα παιδιά από Δερβένι, Αιγείρα και Ακράτα, απέκτησαν μια πολύτιμη γνώση για ένα έργο που η πολυαναμενόμενη ολοκλήρωσή του, θα δώσει μια αισιοδοξία ανάπτυξης για όλη τη βόρεια Πελοπόννησο.
Όπως αναφέρει σε ανακοινωσή της η Ολυμπία Οδός, "...περισσότερο ίσως από κάθε άλλο μεγάλο έργο υποδομής στη χώρα μας, είναι μέσα στη ζωή των τοπικών κοινωνιών καθώς η χάραξή της πατάει πάνω στην παλαιά χάραξη και διέρχεται μέσα από πολλές πόλεις.
Σήμερα, οδεύοντας προς την τελική ευθεία της κατασκευής, η επιλογή μας είναι να «παραδίνουμε» τα έτοιμα τμήματα του δρόμου στις τοπικές κοινωνίες και ιδιαίτερα στη νέα γενιά. Με τον τρόπο αυτό, τα παιδιά, οι αυριανοί οδηγοί, για πρώτη φορά μπορούν να δουν το έργο από μέσα, να περπατήσουν σε σήραγγες και γέφυρες πριν αυτά δοθούν στην κυκλοφορία. Έτσι έγινε και στην περίπτωση των σηράγγων του Δερβενίου λίγο πριν κλείσουν τα σχολεία, κι ενώ αυτές είχαν μπει στην τελευταία φάση της κατασκευής τους. Μαθητές από τα δύο Δημοτικά σχολεία της Ακράτας, της Αιγείρας και φυσικά του Δερβενίου, ξεναγήθηκαν στις σήραγγες μαζί με τους δασκάλους τους, μίλησαν με τους ανθρώπους του εργοταξίου και τράβηξαν αναμνηστικές φωτογραφίες.

Η συνέχεια στο video που ακολουθεί