Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο για το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας



Το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας (ΕΣΥΝ) διεξήγαγε με επιτυχία τις εκλογές για την ανάδειξη των νέων οργάνων διοίκησής του. Είναι αξιοσημείωτο ότι η νέα διοίκηση θα αποτελείται πλέον από 12 μέλη, με εκπροσώπους τεσσάρων πολιτικών νεολαίων,
Το ΕΣΥΝ αφού έκανε δεκτή την ένταξη 17 νέων οργανώσεων, αριθμεί συνολικά 78 οργανώσεις, με εκπροσώπους από 6 διαφορετικά κόμματα, ενώ υπολογίζεται ότι ο συνολικός αριθμός των μελών του είναι πάνω από 350.000.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος και οι 2 αντιπρόεδροι που εκλέχθηκαν για τη διάρκεια τριών ετών, θα είναι οι: Δρίκος Αρμόδιος, Πρόεδρος  (Σύλλογος Νέων Ιατρών Ελλάδας ), Δελακουρίδης Ιωάννης, Α’ Αντιπρόεδρος Εσωτερικών (Ο.Ν.ΝΕ.Δ.), Άγγος Πέτρος, Β’ Αντιπρόεδρος Εξωτερικών (Νέοι Ευρωπαίοι Φενταραλιστές).
Τα μέλη του Συμβουλίου θα είναι οι: Δάλλας Ευστράτιος  ( Νεολαία Ηπείρου ), Θεοχαρίδης Σπύρος  (Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ), Καλαμπόκης Θεόδωρος  (Ο.Ν.ΝΕ.Δ.), Μαριδάκης Στέλιος  (Παγκρήτιος Νεολαία), Μαυρίδης Ευάγγελος  (Σύλλογος Αιτολοακαρνάνων Νέων Επιστημόνων), Ρόκας Κωνσταντίνος  (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας), Σιμούλης Παύλος – Πέτρος  (Πανελλήνιος Όμιλος Βολιωτών Φοιτητών & Επιστημόνων) και Σωτηρίου Ιωάννης (Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών & Εμπόρων) και Γενικός Γραμματέας ο Μαχαιριώτης Νικόλαος   (Σύλλογος Νέων Επιστημόνων Δ. Αττικής).
Στόχοι και δράσεις του ΕΣΥΝ
Ο ρόλος του ΕΣΥΝ ως επίσημου φορέα είναι η εκπροσώπηση των νέων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθώς και η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για ζητήματα που αφορούν τη νεολαία. Ανάμεσα στις δράσεις τις οποίες αναλαμβάνει το ΕΣΥΝ είναι η διαρκής κατάρτιση των νέων, η διοργάνωση σεμιναρίων, συνεδρίων και ημερίδων, με στόχο την προαγωγή των δικαιωμάτων των νέων. Σε διεθνές επίπεδο, συμμετέχει σε διάφορα δίκτυα, ανάμεσα τους, το Ευρωπαϊκό φόρουμ νεολαίας, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και το Συμβούλιο Νεολαίας της UNESCO.

EurActiv.gr