Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Σκύλος σκοτώθηκε περιμένοντας ένα χρόνο στο ίδιο σημείο το αφεντικό του


skulos2 (1)
Η Loung, ένα πολύ αφοσιωμένο και πιστό σκυλί, έχασε τη ζωή του, στο σημείο που περίμενε για ένα χρόνο το αφεντικό του, όταν χτυπήθηκε από ένα διερχόμενο αυτοκίνητο.
Το σκυλί ήλπιζε ότι ο ιδιοκτήτης του θα επιστρέψει για να το πάρει και πάλι στο σπίτι. Η τρίχρονη Loung καθόταν σε έναν συγκεκριμένο δρόμο στην Ταϊλάνδη για 12 μήνες όταν παρασύρθηκε από ένα όχημα το 2015.

Ταϊζόταν καθημερινά από τους ντόπιους, καθώς περίμενε πιστά στην άκρη του δρόμου, στο ίδιο σημείο για τον ιδιοκτήτη της, μήπως και έρθει πίσω. Μάλιστα η εικόνα του σκυλιού είχε γίνει viral καθώς περίμενε υπομονετικά και δεν έφευγε ποτέ από εκεί όλους αυτούς τους μήνες.
Μια ομάδα για την προστασία των σκυλιών στην περιοχή έφτιαξε έναν τάφο για το άτυχο ζώο ενώ στο Facebook εκατοντάδες άνθρωποι έχουν μοιραστεί φωτογραφίες του σκύλου στο δρόμο μαζί με συγκινητικά λόγια. Η ιστορία της Loung έγινε πολύ γνωστή ενώ κάποιοι χρήστες εμφανίστηκαν και σαν ιδιοκτήτες της. Δεν είναι πάντως ξεκάθαρο για το αν κάποιος λέει αλήθεια αφού θεωρείται ότι το ζώο εγκαταλείφθηκε από τον ιδιοκτήτη του που δεν το αναζήτησε ποτέ. Τελικά το νεκρό ζώο, μετά το θανατηφόρο ατύχημα συλλέχθηκε από τα μέλη της ομάδας και μεταφέρθηκε σε μια άλλη περιοχή για να ταφεί.
Αυτό είναι, βέβαια, ένα από τα πολλά περιστατικά που δείχνουν την αφοσίωση των ζώων στα αφεντικά τους ενώ πριν από λίγο καιρό ένα πιστό κυνηγόσκυλο έγινε πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες της Ισπανίας όταν αρνιόταν να φύγει από το νοσοκομείο όπου θεραπευόταν ο ιδιοκτήτης του. Είχε περάσει, μάλιστα, έξι μέρες απ’ έξω μέχρι να τελειώσει τη θεραπεία και μάταια ο πατέρας του ασθενή είχε προσπαθεί να το πάρει από εκεί.

Arouraios.gr