Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Βουλή: Πέρασε το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα με 152 "ΝΑΙ"

Με 152 ψήφους πέρασε το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα
Με 152 «ναι» ψηφίστηκε την Τρίτη από την Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ, με την αντιπολίτευση να ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση. . 
Υπέρ ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ ενώ αν και πουσίαζε λόγω ασθενείας ο βουλευτής Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνος Σέλτσας, έστειλε επιστολή λέγοντας ότι υπερψηφίζει. Ωστόσο, επειδή δεν ήταν σε αποστολή της Βουλής, η ψήφος του δεν προσμετρήθηκε.

Εναντίον του πολυνομοσχεδίου ψήφισαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Στη συνεδρίαση, που διεξήχθη σε υψηλούς τόνους, δεν μίλησαν ούτε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ούτε και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.
Για την αποψινή ψηφοφορία, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλοντος, κ. Τσιρώνης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Δημαράς (συνεργαζόμενοι με τον ΣΥΡΙΖΑ, που ανήκουν στους Οικολόγους Πράσινους), ετοίμαζαν... μιίνι αντάρτικο, καθώς είχαν δηλώσει ότι δεν θα ψηφίσουν την μεταφορά της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΔΑΘ στο υπερταμείο.
Ο κ. Τσιρωνης υπογράμμισε ότι νερό είναι ένα κοινό αγαθό που η διανομή του δεν μπορεί να γίνει με όρους ελεύθερης αγοράς, κυρίως για λόγους ποιότητας.

Αλέξης Τσίπρας, Αλέκος Φλαμπουράρης και Ευκλείδης Τσακαλώτος συναντήθηκαν τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Γιάννη Τσιρώνη, και τον βουλευτή Γιώργο Δημαρά στο Μέγαρο Μαξίμου και τους έπεισαν ότι όλα όσα κατήγγειλαν νωρίτερα δεν ισχύουν. Έτσι, ακόμα ένα θρίλερ είχε αίσιο τέλος και οι "Οικολόγοι" πείσθηκαν και παρά το μανιφέστο του ίδιου το κόμματός τους ψήφησαν "ναι"